E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti seçime girecek mi?---

İYİ Parti seçime girecek mi?

İYİ Parti seçime girecek mi?
18 Nisan 2018 - 17:10 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, 'İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağına YSK karar verecek. 24 Haziran iyi bir tarih.' dedi

Başbakan Binali Yıldırım erken seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım; "İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağına YSK karar verecek. 24 Haziran iyi bir tarih. Süreç hemen başlayacak. Meclis'te teklif olarak verilmesi gerekiyor. Komisyondan geçecek, daha sonra da Genel Kurul'da görüşülecek." dedi.

Biliyorsunuz seçime hangi partinin katılacağını, hangisinin katılmayacağının kararını YSK veriyor. Dolayısıyla seçimin tarihi belli olduktan sonra YSK seçim takvimini açıklar. Orada hangi partilerin seçime girmeye hak kazandığı belli olur. Biz Türkiye'nin iktidarda olan en büyük partisi olarak AK Parti olarak seçimlere kim katılırsa katılsın bizim açımızdan herhangi bir sorun teşkil etmez. Bu bakımdan parti adı telaffuz etme ihtiyacı duymuyorum. Buyursunlar herkes meydanda boyunun ölçüsünü alır.

24 Haziran'ın seçilmesinin özel bir nedeni var mı?

Madem vaktinden önce yapılma ihtiyacı doğdu, kamuoyunu uzun süre bu işle meşgul etmeye gerek yok. Seçim konuşulmaya başlandığı anda malum her şey beklemeye alınır. Memleketin işlerinin durmaması açısından ülkenin gündeminden biran önce konunun düşmesi açısından en kısa tarih ülke için, memleket için en güzel, en iyi tarihtir. O bakımdan 24 Haziran tarihi güzel bir tarihtir. Ramazan'dan sonraki bir hafta sonra seçim yurt genelinde güven içerisinde, huzur içerisinde yapılacak. Cumhurbaşkanımızı, milletvekillerini seçeceğiz, muhtarları seçeceğiz. Daha sonra 2019 Mart sonunda da belediye başkanları seçimi olacak

Bugün Meclis Başkanlığı'na sunulabilir mi?

Süreç hemen başlayacak. Karar açıklandı. Meclis'te bunun teklif olarak sunulması gerekiyor. Komisyon'dan geçecek. Daha sonra da Genel Kurulda görüşülecek. Süreç resmen başladı.

MHP'den erken seçim açıklaması

Saadet Partisi'nden flaş erken seçim açıklaması

Erken seçim kararı sonrası CHP'den ilk tepki

Meral Akşener adaylığını açıkladı

Türkiye erken seçime gidiyor! İşte tarih

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş18 Nisan 2018 19:40

    Gelmiş geçmiş en yetkisiz başbakana çok önemli bir sormuşsunuz :)

  • İyi parti18 Nisan 2018 18:38

    Akşener gümbür gümbür geliyor.

  • Blackkid18 Nisan 2018 19:43

    Fazla heveslenme baba

  • Yazıklar olsun 18 Nisan 2018 17:56

    Erken seçim değil baskın seçim. IYI parti yi seçimlere sokmamak için yapılmış plan. Yükselişe geçen bir partini seçimlere katılması engellenirse diğer partilerde protesto etmeli ve katılmamalı. Demokrasinin gereği de budur. Ayrıca demokrasinin askiya alındığı OHAL ortamında bir secim yapılmamalı.

  • Keklik18 Nisan 2018 17:50

    Bence de, oğlunu askere göndermeyen aday olamasin seçimlerde

  • Emekci18 Nisan 2018 17:35

    Oğlunu askere göndermeyen aday olamazsin. Sen ve reisin gibi