E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiİYİ Parti asgari ücret teklifini açıkladı---

İYİ Parti asgari ücret teklifini açıkladı

İYİ Parti asgari ücret teklifini açıkladı
05 Aralık 2022 - 17:40 borsagundem.com

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin 9 bin 600 lira düzeyinde olması gerektiğini belirtti. Zorlu, adaylık konusundaki sorulara ise henüz bir değerlendirmenin yapılmadığını söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Enflasyon rakamlarının bugün açıklandığını anımsatan Zorlu, partilerinin ekonomi kurmaylarının Başkanlık Divanı'na İYİ Partinin asgari ücret konusundaki görüşlerini getirdiklerini ve konunun Genel Başkan Akşener'in başkanlığında üyelerce değerlendirildiğini ifade etti.

Zorlu, şöyle konuştu:

"Biz asgari ücretin, önümüzdeki yıl ocak ayı itibariyle yapılması muhtemel zam çerçevesinde en az 9 bin 200 lira olması gerektiğini ve İYİ Parti olarak kendi önerimiz ise 9 bin 600 lira düzeyinde bir asgari ücretin vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Tabii işverenlerimizin de bu yükün altında, kendilerini daha rahat hisse edebilmeleri adına, vergi boyutuyla da devletin bu desteğinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz."

Zorlu, ekonomi konusunda çok iddialı olduklarını, Türkiye'nin en yetkin ekonomik kadrolarına sahip bulunduklarını söyleyerek, İYİ Partinin enflasyonla mücadele programının hazır olduğunu ve gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Başkanlık Divanı Toplantısı'nda ele aldıkları konulardan birinin de Suriye ile görüşme konusu olduğunu ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:

"Bir aksilik olmazsa yarın gün içerisinde Dışişleri Bakanlığımıza bu konudaki resmi yazımızı ulaştırmış olacağız. Biz bazı meseleleri siyaset dışında, partiler üstü irdelemeye çalışıyoruz. Terör meselesi, sığınmacı meselesi, güvenlik kaygılarımız başta olmak üzere. Bir başka parti gibi devleti kendimizle özdeşleştirmek gibi yanlış bir zihniyetin içinde değiliz. Devletimizi, bütün milletimizin devleti olarak görüyoruz. Bu üst bakış açımızla yapmak istediğimizi, Suriye'deki bu görüşmeleri yaparken, neyi çözmeye çalışmak istediğimizi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığımızı bilgilendirmek ve mümkünse bir eşgüdüm içerisinde de bu görüşmeleri yapabileceğimizi bu resmi yazımızda ortaya koymuş olacağız. Bir süre bakanlığımızın cevabını bekleyeceğiz ve duruma göre hareket planımızı yani diğer seçeneğimizin de hazır olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz."

"Adaylık konusunda altılı masada bir değerlendirme yapılmış değil"

Kürşad Zorlu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

CHP'nin başdanışman olarak ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin'i atamasını nasıl değerlendirdikleri sorusuna Zorlu, bunun CHP'nin karar ve iradesi, kendi politikaları çerçevesinde milletle paylaştıkları bir fotoğraf olduğunu kaydetti.

Zorlu, "Biz daha çok kendi politikalarımızla, tabii altılı masanın Ortak Vizyon Belgesi ve ortak değerlendirmeler şüphesiz büyük bir hassasiyet bizim için. Biz bir yandan baktığınızda farklı partileriz. İş birliği içinde bir rekabeti sürdürüyoruz. Bu değerlendirmeyi milletimizin takdirlerine sunmak isteriz." dedi.

"CHP'nin vizyon belgesi açıklamasından sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleştiği ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa vize vermediği" iddialarına yönelik soruya da Zorlu, şu yanıtı verdi:

"Milletimiz 13. Cumhurbaşkanı'nın kim olacağını merak ediyor. Bu konuda öncelikle şunu söylemek isterim, Sayın Genel Başkan'ımız, partimizin bütün yetkili kurumları çok büyük bir hassasiyet içerisinde süreci takip ediyoruz. En önemlisi milletimizin bu konudaki değerlendirmelerini, talep ve arzularını kesinlikle partimizin kurumsal görüşleri içerisinde en önemli yere oturtacağımızın bilinmesini istiyoruz ama henüz adaylık konusunda altılı masada bir değerlendirme yapılmış, bir tartışma iklimi oluşmuş değil, isim üzerinden bahsediyorum. Dolayısıyla yakın bir gelecekte bunun başlayabileceği kanaatindeyiz. O gün geldiğinde biz de yetkili kurullarımızı toplayarak, bu konuda gerek muhataplarımızla gerekse milletimizle paylaşmış olacağız."

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

DİSK, asgari ücret talebini açıkladı

 

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte ilk rakam...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )06 Aralık 2022 07:32

    Ücretli insanların Türkiye de asgari cüret artışı istemesi çok garip gelmeye başladı. O kadar aciz durumdalar demek. Asgari ücreti sendika baskısı arttırmasa işveren inanın zam bile yapmayacak 5,500+ 500 zam = 6 bin yapacak. o kadar işsiz çok, o kadar fakir ve kaçak göçmen çok. İnsalar emeklerini asgari cüret olarak almak için çırpınıyor. Bu gelişmmiş bozuk toplumların işi. Biz asgari cüretin çok üzerinde ücretleri hak eden millet olmalıyız. 30 yaşına kadar okuyan, bir sürü sınava giren, ana baba nın zorluklarla okuttuğu evladı asgari ücret ile hayata başlamayı kar sayıyor ...çünku işsiz kalıp evde oturmakda bir seçenek... Ben burada düzeni ve sistemi kökten düzeltmeyi anaç edinmelerini isterdim. asgari ücret hak değildir. işsizlik hak değildir. bu ülke ve arasizi bunu hak etmiyor. hayallerinizi düşük kurmayın. Biz dünyadaki yerimizi alıcaz. asgari ücret ile açlık sınırı hedefimiz değil

  • vtds05 Aralık 2022 21:05

    askari ucret 2 cesit olmali kolay is zor ise gore benim kapicimin ev kirasi yok dogru durus is yapmaz yatar maas lar cok yukselirse isten cikarmak zorunda kaliriz boylece isziz insan cogalir bunlari yetkililer dikkate alsin

  • IDAM05 Aralık 2022 19:26

    Allh,Bu Ulkeyi sizin ve sizin gibi zihniyeten korusun ,Amiin

  • Cihat06 Aralık 2022 18:48

    Amiin

  • MD..Edep..Edep.05 Aralık 2022 20:47

    Kardeşim Allah'ta sizin gibi adalet ve liyakattan sapan, yalak yandaşı devlet kadrolarına yerleştiren,  yetim ve mazlumun hakkına çökenlerden muhafaza etsin.. Allah belanızı versin be.. AMİN..