E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİyi Parti, Ak Parti ile İttifak yapar mı?---

İyi Parti, Ak Parti ile İttifak yapar mı?

İyi Parti, Ak Parti ile İttifak yapar mı?
19 Aralık 2020 - 09:33 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sorulan soru İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de soruldu ve yanıtı şöyle oldu...


İYİ Parti lideri Meral Akşener,
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'AKP ile CHP’nin uzlaşma ihtimali var mı' sorusuna verdiği yanıtın ardından aynı soruya kendi partisi açısından yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’nin 20. Saat programında Özlem Gürses’in sorularını yanıtladı. Akşener, “AKP-İYİ Parti yakınlaşması olabilir mi? Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için bir ittifak kurulabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AKP ile ittifak değil, bir masa kurulabilir. Elbette o masada oluruz. Ama sadece bizimle de olmaz. Ana muhalefet partisi de orada olmak durumundadır." 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün Olay TV’de “AK Parti'yle CHP'nin uzlaşma ihtimali var mıdır anayasayı değiştirmek için?” sorusuna şu yanıtı vermişti:
* Böyle bir ihtimalin olabilmesi için Erdoğan'ın demokrasiye inanması lazım, hukukun üstünlüğüne inanması lazım, her şey benden sorulur anlayışını bırakması lazım. Devlette kesinlikle liyakati egemen kılması lazım.
* Bu anlayışı ben kabul ediyorum derse reform yapılır tabi. Yani onlar geldiler de biz güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz, bakanlar parlamentoya gelmeli, her türlü hesabı vermeli, bütçe sorgulaması yapılabilmeli, devletin rakamları doğru dürüst açıklanabilmeli, bakan parlamentoya karşı, başbakan parlamentoya karşı sorumlu olmalı, cumhurbaşkanlığı sadece devletin sigortası olarak sınırlı yetkilerle bütün Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil edebilmeli. Böyle bir anlayışla gelirlerse biz niye hayır diyelim ki.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu aday olacaksa isabetli olur

 

Akşener: Bizim derdimiz memleket meselesi

 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MELİS MARMARİSLİ20 Aralık 2020 23:43

    Meral hn.milliyetcilik tarafı ağır basacak teröristleri destekleyenler ve işbirliği yapanlara gereken dersi vereceğine inanmaktayım.sonunda o da gerçekleri er ya da geç görecektir.

  • baturayersin20 Aralık 2020 00:28

    politika kapı topuzu gibidir her yere döner

  • Huseyin19 Aralık 2020 23:50

    Cumhuriyet be SOZCU.. gazeteleri..Fox..tv.ve halk TV.emperyal batinin.destekcisidir...j.biden..kesenin agzini acacaktir..yanliz unuttuklar biri var oda TURK MILLETI

  • Gün Alp19 Aralık 2020 22:47

    Trol kardeşler görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz!Tebrikler...Sözcü ve Cumhuriyet'i  arada sırada okuyun kardeşler...;. Bizler,sizlerin  gazetelerini arada sırada takip ediyoruz..Hırsızlığa, yolsuzluğa, israfa  ve tacizlere,hangi partiden olursa olsun nefretle karşıyız..Ayrıca;dün birbirlerini iğrenç şekilde eleştirip,bugün kanka olanları  da hayretle ve ibretle seyrediyoruz..Vah ülkem vah!

  • ekrem20 Aralık 2020 22:39

    sözcü ve cumhuriyeti esefle okuyoruz sizingibileri nasıl aldattıklarına şahit oluyoruz. millet vekillerinin mecliste sizin gibilerin yüzünü kızartacak şekilde verdikleri cevapları da takip ediyoruz. i. oğlu %40 zam istiyor meclisten yaklaşık%7 teklif yapılıyor gazteler akpliler suya %7 zam yaptırdı diyor. en basit aldatmacaları bu

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ19 Aralık 2020 22:20

    Meral AKşener güvenilir birisi değil eğer gerçek ülkücü ve gerçek milleyetci olsa teröristleri destekleyen ve işbirliği yapanlar ile ittifak yapmaz idi.

  • Ceyda19 Aralık 2020 20:58

    SAYGI SEVGIYE RUMUZA..CEVAP..BEN FARKINDAYSAN PARTI AYRIMI YAPMADIM.BU GUN CEYHANDA OLAN OLAYI ANLATTIM.HANGI PARTI ISE ONU SOYLEME HAKKIMIZ YOKMU..HIRSIZ..NAMUSSUZ.. AKP.de OLSA CHP.de olsa..soylemeli..o kadar taciz den sonra bir aciklama bir temizleme..bir gorevden ALMA olmazmi.. taciz bir siyasi sorun degil AHLAK SORUNUDUR bu kim olursa olsun elestirdim.kaldiki.ben s.demokrat dusunceye sahibim..AMA CHP nin gibi degil..bana gore..REZIL edilmis..bir dusunce..oylemi olur.s.demokratlik..yaziklar olsun..siz bile parti ADINI verip..olaya siyasi yaklasmisiniz..yazik..saygilar.

  • ezekoze20 Aralık 2020 19:57

    cesaretin varsa malum parti için de yaz görelim.

  • Ceyda19 Aralık 2020 19:13

    Evet yeni haber CEYHANLILAR GOZUNUNUZ AYDIN BELEFIYENIZ SOYULMUS CHP ESKI BELDYE BASKANI TUTUKLAMIS..HAGYIRLI OLSUN..SIZ CHP ye OY VERMEYE DEVAM EDIN..KARINIZA KIZINIZA DIKKAT EDIN..TACIZCILER COGALDI.

  • Saygı sevgi19 Aralık 2020 20:02

    Bak kızım, gerçi oğlum mu diyeyim bilemedim çünkü farklı isimlerle aynı taciz temalı yorumlar ı yazıyorsun. Adaletli ahlaklı insan ol partici olma, kimseye kör yandaş olma. Istanbul Ankara'da Akp li belediyelerin neler yaptığını da koltuk değişince öğrendik. Vakıflarda erkek çocuk tacizlerini de okuduk. Eleştiri yapacaksan hepsine yap. Partiler, iktidarlar gelir geçer. Ama toprağın altına girerken vicdanın rahat girmek istiyorsan her yanlışı eleştir. İyi insan ol önce boşver akp, chp, iyi parti, mhp, deva, refah ve daha bir sürü partiyi

  • mehmet19 Aralık 2020 18:58

    iyi parti diye bişey yok. mhp nin saraya biat etmesine karşı olan eski mhp lilerdir. saraya biat ederse iyi parti diye bir şey kalmaz. hdp yi dışlayan görüntüsü her şeyi yapmalarına müsait

  • Sdk19 Aralık 2020 18:36

    Fırsat bulsun hemen yapar...

  • Hakan19 Aralık 2020 19:39

    Iyi parti diye bir gurup toplama.feto..sekuler sagci kesimin.birktigi kislerden olusan.. toplama bir parti...asla ulkucu..milliyetcilikle..vatansevelikle ilgisi yoktu.. CHP nin aparatidir.

  • muharrem19 Aralık 2020 14:30

    iyi parti ile ittifaka gerek yok,kaya gibi mhp var,gerisi teferruat.

  • vatandaş19 Aralık 2020 14:26

    iyi partinin ittifakı varya.chp,iyi parti,hdp,saadet partisi daha ne olacak, ak parti,mhp,bbp yerleri  belli değilmi kişi sevdiğiyle beraberdir.

  • Kamil19 Aralık 2020 14:07

    Bu memlekette olmaz olmaz dememeyi öğrendik. millet yokluk içindeyden bir gecede tüm vekillerin oluru ile maaşlara katlamalar /eklemeler yapıldığını gördük. Göreceğiz de

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Aralık 2020 14:04

    Başkanlık sistemi olsa gideceksin bir kanun için günlerce yalvaracaksın.bence tek kişi olup iyi danışıp tardıktan sonra hızlı hareket ediliyor.

  • abdullah 19 Aralık 2020 12:45

    iyi ki anıtkabire gidip iman tazelemesi de lazım dememiş. güven vermesi insanların emniyetini sağlaması ülkesini kalkındırması yetmez mi? ayrıca insanlara iş sağlaması işi olmayana destek sağlaması bunlar ne olduğu belli olmayan demokrasi denen şeyden daha mı değersiz. parlamenter sistemleri gördük iç karışuklıklar %5000 lere varan enflasyonlar.

  • Hasan19 Aralık 2020 12:14

    Ne alaksi var.. millet ittifaki demek zillet ittifaki demek ..zaten dineP vurmus.. siz anket yalancilarina inanmayin.CHP TACIZ..TEROR..DERKEN BARAJA TAKILIR..BUNU KENDI ADAMLARI SOYLUYOR..

  • Keklik19 Aralık 2020 11:59

    Başkanlık sistemi öncesi yılda 40-50 milyar olan faiz gideri 2020de 120 milyara çıktı. Toplanan 10 TL verginin 2 tlsi faize gidiyor. 2023e kadar dibin dibini göreceğiz, toparlamak zor olacak

  • abdullah 19 Aralık 2020 13:00

    rakamlarla insanları aldatmayın faiz giderlerinin yurt içi hasılaya oranlarına bakın 2001 oran %16 2016 %2 nin altı 15 temmuz sonrası çıkış şu an  %3 başkanlık sistemi olmasa şu an %30 ları bulabilirdi faiz giderleri. sözcü cumhuriyet okumayın araştırın.

  • pazarci19 Aralık 2020 11:32

    bu dunya kalabaliklari haalen eski sistem gelsin TC surunsun umutlariyla yasimaktalar.TC nin 20 senelik yaptigi ilelemeyi 100 senedir yapamamis.TUrkiye/Turk,ler gumbur gumbur geliyor siz hayallerle yasamaya devam edikoyun.sizin ve gibilerinin amaci amman Turkiye/Turkler tam ozgurligune kavusmasin birilerinikuyruk olmaya devam etsin....

  • Net man 19 Aralık 2020 11:03

    Yapmalı

  • Pis19 Aralık 2020 10:47

    Bunca sene sonra öğrendiğim tek şey siyasette her şeyin olabileceğidir,gün neyi gerektiriyorsa o yapılır zaman geçip yanlış olduğu anlaşılırsa başkasına suç atılır,geriye dönüp bakan herkes bunu görecektir,siyaset gerçekten temiz değildir.

  • mantıksız mantık19 Aralık 2020 10:30

    Yaparsa, mhp den ne farkı kalır ? ... Miller alternatif arıyor.  

  • Rabia 4 19 Aralık 2020 14:21

    Ad kısmın ALi, olarak yazılmış ama soy adını yanlış yere yazmışsın.

  • Ali19 Aralık 2020 10:58

    ANGUT Mhp su yuzde 15..eskidende derdiniz 3 ..4..diye sonra ne oldu..ha chp baraja takilabilir.taciz olaylar..bitirdi cunku.