E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'ya güvenoyu çıkabilir---

İtalya'ya güvenoyu çıkabilir

İtalya'ya güvenoyu çıkabilir
02 Ekim 2013 - 11:29 borsagundem.com

İtalya'da Enrico Letta hükümeti bugün güvenoyu ararken, Berlusconi'nin partisinden Letta'yı destekleyen açıklamalar geliyor

Cumartesi günü eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin kendi partisinden koalisyonda yer alan 5 bakanı hükümetten çekmesinin ardından Letta hükümeti bugün güven oylaması için parlamentoyu bir araya getirdi.
BBC'de yer alan habere göre Başbakan Enrico Letta 5 bakanın istifasının kabul etmezken, Berlusconi'nin Özgürlük Halkı (PDL) partisinin önde gelen isimleri güven oylamasında Letta'ya destek verebileceklerini sinyallediler.
Letta'yı "yasal yollardan siyasi suikaste izin vermek"le suçlayan Berlusconi, "Her ne kadar üzerime aldığım riski bilsem de Letta hükümetini sonlandırmaya karar verdim" ifadelerini kullandı.
Fakat Berlusconi'nin bu açıklamalarına rağmen kendi partisinin başkan yardımcısı ve İtalya'nın içişleri bakanı Angelino Alfano, "Partimizin bütün olarak Letta'ya güvenoyu vermesine şiddetle inanıyorum" açıklamalarını yaptı. Alfano'nun bu açıklamalarıyla İtalyan hisseleri bugün sıçrama gösterirken, yatırımcılar hükümete güven oyu çıkacağı konusunda inançlarını yükselttiler.
Berlusconi'nin bir zamanlar sadık destekçisi olan bir başka isim Carlo Giovanardi ise 40 PDL senatörünün Letta'ya güvenoyu vermek için hazır olduğunu belirtti.
Kasım 2011'de istifa etmeden önce neredeyse 20 yıl İtalyan siyasi sahnesini domine eden Berlusconi vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)