E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalyan polisi Rus oligarkın 65 milyon euroluk yatına el koydu---

İtalyan polisi Rus oligarkın 65 milyon euroluk yatına el koydu

İtalyan polisi Rus oligarkın 65 milyon euroluk yatına el koydu
05 Mart 2022 - 03:59 borsagundem.com

AB'nin yaptırım listesinde yer alan ve Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus milyarder Mordaşov'un 65 milyon euro değerindeki lüks yatına Imperia Limanı'nda İtalyan mali polisi tarafından el konuldu

İtalya, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlar çerçevesinde, Rusya'nın en zengin iş adamlarından Aleksey Mordaşov'a ait 65 milyon avroluk lüks yata el koydu.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, AB'nin yaptırım listesinde yer alan Rus milyarder iş adamı Mordaşov'un, Imperia'da demirli 65 milyon avro değerindeki "Lady M" isimli lüks yatına İtalyan mali polis ekiplerince el konulduğu belirtildi.

2021 sonu itibarıyla tahmini 23 milyar dolar civarında kişisel serveti bulunan Mordaşov'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilindiği ifade edildi.

Mordaşov'un yatına, İtalyan mali polisinin el koyduğu haberlerini, İtalya Başbakanlığı kaynakları da teyit etti.

Bu arada, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio da akşam saatlerinde bir televizyon kanalına bağlanarak yaptığı açıklamada, "İtalya, ilerleyen saatlerde Rus oligarklara ait yaklaşık 140 milyon avroluk mal varlığına el koymaya hazırlanıyor." ifadesini kullandı.

İtalya Maliye ve Ekonomi Bakanlığından gün içinde yapılan yazılı açıklamada da Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğine ve bağımsızlığına yönelik saldırganlığı dolayısıyla AB tarafından kabul edilen mali yaptırımların uygulanmaya başlanacağı belirtilmişti.

Avrupa Birliği, Rusya yaptırımlarını genişletiyor

 

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı: 20 isim listede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Mart 2022 13:13

    Ukrayna inşaat işleri bizlere kalmayacak yabancıl el koydukları mallar urunler vb ile ukraynayı yeniden inşa edecek. Kullanılan ukrayna ekonomık olarak da bazı devletlerın takibinde belli ki... Olan masumlara oluyor hep parasız  ulke topraklarında kalanlara. Şurası net, okuyan ukrayna eğitim düzeyi yuksek ukrayna onun bunun oyuncagı deil, birlik içinde hareket ederek kendi güçlerini ortaya koyuyor. birlik varsa, rusya asla kolay olarak ehdeflere ulaşmaz. surite karışınca herkes Allah diyip birbirini öldürüyordu. aşireti, tarikatı, örgütü, bilmem nesi Araplar gibi değil ukrayna. Eğitim farklı var.

  • BORSACI05 Mart 2022 12:07

    rusya asla uslanmaz bu sebeple daha caydırıcı güç kullanılmalı.

  • Bik05 Mart 2022 10:57

    Rus oligarkların servetlerine el koymak, Rusların yıkıp döktüğü Ukrayna'nın alacağı savaş tazminatı için kullanılır.

  • Türkoğlutúrk05 Mart 2022 08:28

    Eeee bizdeki yandaşlara duyurulur.kaddafi nin altinlarins İsvicre,saddammin servetine ABD el koydu.milletten çalanlar boşuna çaldınız.

  • Bir dost 05 Mart 2022 07:52

    Bu oligark tan baska ulkenin oligarkina, bu oligark bir tek rusyada degil, abd de ukrayna da venezuellada da var, burda da; sirketi batik duruma gelmis kendisinin boyle yati olan yok mu, adalet.