E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİtalyan devine Arçelik talip---

İtalyan devine Arçelik talip

İtalyan devine Arçelik talip
12 Mart 2014 - 04:31 borsagundem.com

İtalya’daki fabrikalarını kapatma kararı alıp diğer ülkelerdeki fabrikalarıyla büyümeyi planlayan İtalyan beyaz eşya devi Indesit'in satışı gündemde

İtalyan Merloni ailesinin hisselerini satışa çıkardığı Indesit ile üç büyük beyaz eşya devi ilgileniyor. Türkiye’den Arçelik, Çin’den Haier ve Amerika’dan Whinpool. İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre ise 21 Mart’ta tamamlanacak hisse satışında Arçelik daha avantajlı görülüyor.

YÜZDE 44’ÜNÜ SATIYOR

Habere göre, beyaz eşya üreticisi Merloni ailesi elinde bulundurduğu Indesit Company’nin yüzde 44.2’lik hisse paketini satma kararı aldı. Hisseleri satın alma adayları arasında en yakın olarak Arçelik gösterilirken Çin’in Haier dışında şimdilik Amerikan Whirpool da 21 Mart’ta ki satış karar odasında yerini alacak. Gazete, son dakikada Avrupa Birliği’nin (AB) fabrikayı yitirmemek için İsveç’li Electrolux ve Alman Bosch-Siemens’inde adaylar listesine girebileceğini yazdı.

MİRAS KAVGASI

Hürriyet'ten Reha Erus'un haberine göre Merloni ailesi içerisinde miras için yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle taraflar Indesit’in hisse paketinin satılması kararını almıştı. Fabrikanın merkezinin bulunduğu Ancona Mahkemesi diğer yüzde 44 hisse için garantör olmuş ve geçici olarak üzerine geçirmişti. Beyaz eşya devi kurucusu Aristide Merloni’nin ölmeden önce dört çocuğuna miras bölümü yapmaması üzerine aile içerisinde başlayan anlaşmazlığı doğurmuştu. Kardeşler arası rekabet sonucu fabrikaya yeni bir ortak aransa da kimse bu aile sürtüşmesine dahil olmak istememişti. Hisseleri dışında üretimi de sıkıntıya giren ve bankalardan gerekli desteği göremeyen Indesit’in bağlı olduğu Fineldo finans şirketi beyaz eşya piyasasındaki rekabetini sürdürmek için yine piyasanın devleri arasından bir tanesiyle ile füzyona girme kararı alarak 21 Mart’a ilk ihalenin yapılması kararını verdi. Merloni ailesine yakın olanlar Arçelik’in şansının diğer adaylara oranla daha fazla olduğunu belirttiler.

MANİSA'DA 2. FABRİKAYI KURUYOR

İTALYAN Indesit Company Türkiye’deki 20. yılında ikinci fabrika yatırımını geçtiğimiz ay gerçekleştirdi. Yatırım maliyeti toplam 35 milyon euro olan ve yılda 1 milyon 400 bin adet çamaşır makinesi üretim kapasitesi olacak fabrika 750 kişiye istihdam sağlayacak. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 32 bin metrekare alana kurulan ve Indesit’in 1994’te üretime geçen soğutucu fabrikasına komşu inşa edilen fabrika 1 Ekim 2014’te üretime geçecek ve yıllık üretiminin yüzde 75’i ihraç edilecek. Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Marco Milani, son fabrika ile birlikte 20 yılda Türkiye’deki toplam yatırımlarının 150 milyon euroya ulaştığını açıklamıştı ve Türkiye’deki pazar paylarının yüzde 9’a ulaştığını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 162,00
En Yüksek: 164,40
En Düşük: 158,00
Değişim 0,06 %
FK: 14,28
PD / DD: 2,06
İşlem Hacmi 743.770.737
Toplam Adet: 4.610.958
Ağırlıklı Ort.: 161,14
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)