E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'daki cinsel istismar raporunda kilise detayı---

İtalya'daki cinsel istismar raporunda kilise detayı

İtalya'daki cinsel istismar raporunda kilise detayı
18 Kasım 2022 - 04:11 borsagundem.com

Ülkede 2020-21 yıllarında reşit olmayan 89 kişinin cinsel istismara maruz bırakıldığını ortaya koyan raporda, suçluların büyük çoğunluğunun kilise bağlantılı olması dikkat çekti. Öte yandan rapor, eksik bilgiler sunduğu gerekçesiyle eleştirildi.

Katolik Kilisesi'nin İtalya'da en üst düzey kuruluşu İtalya Episkoposlar Konferansı (CEI), 2020-2021 döneminde reşit olmayan 89 kişinin cinsel istismara uğradığını bildirdi.

Cinsel istismara yönelik ilk rapor açıklandı

Raporda 2020-2021 döneminde 89 kişinin cinsel istismara maruz kaldığı, mağdurlardan 61'inin 10-18 yaş grubunda, 12'sinin 10 yaşın altında ve 16'sının da savunmasız yetişkinler olduğu kayıtlara geçti.

Raporda, istismarcı 68 kişinin olduğu, bunların 30’unun rahip, 23’ünün herhangi bir dini rolü olmayan kilise görevlileri ve 15’inin de kilisede görevli diğer dini figürler olduğu belirtildi. 

CEI raporu eleştirildi


İtalya'da çocuk istismarı ile mücadelenin önde gelen derneklerinden biri olan Rete l'Abuso (İstismar Mağdurları Ağı) Başkanı Francesco Zanardi, internet sitesinden raporu eleştirdi:

Zanardi, son 2 yılı kapsayan raporu "kapsam olarak çok sınırlı" ve "saf propaganda" olarak tanımladı.

Zanardi söz konusu raporda, istismara karışan piskoposların yüzde 14'ünün yer aldığını belirterek, bunların sadece piskoposların bildirdiği hadiseler olduğunu ve yargıya taşınan şikayetlere yer verilmediğini kaydetti.

Kendisi de daha önce bir rahibin istismarına maruz kalan Dernek Başkanı Zanardi, raporda, mağdurlar için herhangi bir tazminattan, destekten, soruşturma veya adli makamlarla iş birliğinden bahsedilmediğinin de altını çizdi. 

Zanardi, İtalya'da bu işin asıl sorumlusunun, "Avrupa'da istismar konusunda bir bildirimi bulunmayan tek devlet konumundaki İtala'nın olduğunu" savundu. 

İstismar raporuna inanmayan Cumhurbaşkanı özür diledi

 

Kraliyet ailesini sarsan cinsel istismar skandalında yeni gelişme

 

İstismar önleme mi, özel hayat ihlali mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)