E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İtalya'da kriz eylemleri büyüyor---

​İtalya'da kriz eylemleri büyüyor

​İtalya'da kriz eylemleri büyüyor
18 Aralık 2013 - 20:35 borsagundem.com

İtalya'da ekonomik krizi protesto amacıyla ülkenin kuzeyinde bir haftadır devam eden "Forconi" (Dirgen) eylemleri, başkent Roma'ya sıçradı

İtalya'nın kuzey kentlerinde geçen hafta çiftçi, işçi, öğrenci gibi toplumun farklı kesimlerinden grupların bir araya gelmesiyle oluşan "9 Aralık Hareketi"nin, bir tarım aleti olan "Forconi" (Dirgen) adını verdiği eylem bugün Roma'da yapıldı. Protesto gösterisi öncesi güvenlik güçleri Roma'nın tarihi kent merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı.  

Organizatörlerin, kentin işlek Popolo meydanında en az 15 bin kişinin katılacağını duyurduğu eyleme yaklaşık 1000 kişinin katılması dikkati çekti. Organizasyon üyesi Danilo Calvani, "akın akın Roma'ya gelen protestocuların" polis tarafından engellendiğini, katılımın bu nedenle az olduğunu savundu. 

Ülkede yaşanan ekonomik krizin faturasını siyasilere kesen protestocular, eylem sırasında zaman zaman Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve Başbakan Enrico Letta aleyhinde slogan attı. Protestoya katılan genç bir eylemci, ülkedeki siyasilerin anayasanın ana ilkeleri olan özgürlük ve iş gibi alanları ihlal ettiklerini, dolayısıyla gayri meşru duruma düştüklerini ileri sürdü. 

Siyasilerin ülkenin geleceğine dair en ufak umutları da kestiğini belirten bir başka protestocu ise "Şimdiki başbakan İkinci Dünya Savaşı'ndan sonrasında yaşanan krizi yaşadığımızı söyledi. Bu görüş doğru, katılıyorum ama bugün bir savaş olmadı. Şu anki mali bir savaş" dedi. 

Eyleme, sayıları 200 kadar olduğu tahmin edilen aşırı sağcı grup Casapound üyeleri de katıldı. İtalyan Episkoposlar Konferansı Birliği (CEI) Başkanı ve Cenova Başpiskoposu Kardinal Angelo Bagnasco da İtalya'daki Forconi eylemlerinden yükselen çığlığa kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)