E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyonu aştı---

İtalya'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyonu aştı

İtalya'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyonu aştı
12 Kasım 2020 - 14:58 borsagundem.com

İtalya'da son bir günde 32 bin 961 yeni Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 28 bin 424'e ulaştı.

İtalya Sağlık Bakanlığı'nın dün akşam yayımladığı son korona virüs verilerine göre ülkede son bir günde 32 bin 961 yeni Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 28 bin 424'e yükseldi. 623 kişi hayatını kaybetti ve toplam can kaybı 42 bin 953'e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre halen ülke çapında yoğun bakımda tedavi gören Kovid-19 hastası sayısı 3 bin 81. 

Avrupa'da korona virüs salgınından ilk etkilenen ülke olan İtalya'da geçen Mart-Mayıs ayları arasında uygulanan genel kapama tedbirleri yaz aylarında büyük oranda gevşetilmişti. Son haftalarda salgın eğrisinin hızla yükselişe geçmesi üzerine ise hükümet, ülkeyi risk seviyesine 3 bölgeye ayırarak bu bölgelerde farklı kısıtlayıcı tedbirler uygulanmasına karar verdi.

Ülkenin 5 bölgesi yüksek risk anlamına gelen "kırmızı bölge", 7 bölge orta-yüksek riskli "turuncu bölge", 8 bölge ise orta riskli "sarı bölge" ilan edildi.

Kırmızı bölgelerde iş, sağlık ve temel ihtiyaç dışında hareket edilmesi yasaklandı, bu bölgelere seyahat kısıtlaması getirildi. Bu bölgelerde restoranlar, barlar, mağazalar da kapatıldı.

Diğer bölgelerde ise restoran ve barlara saat kısıtlaması gibi daha esnek tedbirler uygulamaya sokuldu.

Ülke genelinde de sinema, tiyatro, spor salonları kapatıldı; 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

İtalya'da sinema-tiyatroların kapatılması, bar ve restoranlara saat kısıtlaması getirilmesinin ardından birçok kentte zaman zaman şiddet olaylarının da yaşandığı protesto gösterileri düzenlenmişti.

İtalya'da Bilim Teknik Kurulu acil toplantıya çağrıldı

 

İtalya'da sokağa çıkma yasağı olaylı başladı

 

Başbakan Conte İtalya'da salgına karşı yeni tedbirleri açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)