E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİtalya'da işsizlik zirvede---

İtalya'da işsizlik zirvede

İtalya'da işsizlik zirvede
02 Temmuz 2013 - 08:30 borsagundem.com

İtalya’da işsizlik 1977 yılından bu yana ilk kez 12,2 seviyesinde

Avrupa'nın üçüncü büyük ekonomisi İtalya'da Mayıs ayı işsizlik oranı yüzde 12,2 olarak açıklanırken, ülkede bu düzeye en son 1977 yılında ulaşıldığı belirtildi.
Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (ISTAT) açıkladığı mayıs ayı geçici verilerine göre, işsizlik alanında yeni ve tarihi bir rekor elde edildi. Mayıs ayında işsizlik oranında yüzde 12,2 ile nisan ayına göre yüzde 0,2'lik artış yaşanırken, yıllık bazda ise 1,8 oranında bir artış kaydedildi. Basına yansıyan haberlerde, aylık seri olarak Ocak 2004'ten bu yana tutulan kayıtlar ile 1977 yılının ilk çeyreğin beri ilk kez ülkede işsizliğin bu seviyeye ulaştığına işaret edildi.
Ülkenin en büyük dertleri arasında yer alan genç işsizlik oranı da Mayıs ayında 15 ile 24 yaş arasındaki gençlerde yüzde 38,5 olarak ölçülürken, bu oranının nisan ayına göre yüzde 1,3'lük düşüş kaydettiği ancak, yıllık bazda ise yüzde 2,9'luk artış yaşadığı belirtildi. ISTAT'ın verilerine göre, 647 bin gencin de iş aradığı ifade edildi.
İtalya'nın kanayan yarası durumundaki genç işsizlik için Başbakan Enrico Letta, geçen hafta bu sorunla kararlılıkla mücadele etmek istediklerini vurgulayarak, hükümetinin genç işsizliğini azaltacak yeni bir kararnamesini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)