E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'da iktidar ve muhalefet partisi hükümeti kurmak için görüşecek---

İtalya'da iktidar ve muhalefet partisi hükümeti kurmak için görüşecek

İtalya'da iktidar ve muhalefet partisi hükümeti kurmak için görüşecek
29 Ağustos 2019 - 09:58 borsagundem.com

İtalya'da iktidardaki 5-Yıldız Hareketi ve muhalefetteki Demokrat Parti (PD) koalisyon kurmaya çalışacaklarını belirttiler. Partiler böylece erken seçimleri önlemek ve ekonomik belirsizliği yatıştırmak için yıllarca süren düşmanlığı bir kenara bıraktılar.

İtalya'da iktidardaki 5-Yıldız Hareketi ve muhalefetteki Demokrat Parti (PD) koalisyon kurmaya
çalışacaklarını belirttiler. Partiler böylece erken seçimleri önlemek ve ekonomik belirsizliği yatıştırmak için yıllarca süren düşmanlığı bir kenara bıraktılar.

Sıkı ve zorlu görüşmelerin ardından, 5-Yıldız Hareketi ve PD liderleri İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya yeni hükümetin bir kez daha istifa eden başbakan Giuseppe Conte tarafından yönetilmesi gerektiğini söylediler.

İki tarafın ortak bir politika platformunda ve bakanlar ekibinde anlaşmaya varmaları gerekiyor, ancak 5-Yıldız Hareketi lideri Luigi Di Maio ve PD lideri Nicola Zingaretti, ülkenin iyiliği için ortak bir zemin bulma sözü verdiler.

Zingaretti gazetecilere yaptığı açıklamada, "İtalya'yı seviyoruz ve bunu denemenin değerli olduğunu düşünüyoruz" dedi. Kısa bir süre sonra konuşan Di Maio, "İtalyanlara taahhütler verdik ... ve ne yerine getirmek istiyoruz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Mattarella, Conte'yi bugün TSİ 1030'da görüşmeye çağırdı ve Conate'ye yeni hükümeti kurma yetkisi vermesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)