E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya'da da bağımsızlık ateşi yanmaya başladı---

İtalya'da da bağımsızlık ateşi yanmaya başladı

İtalya'da da bağımsızlık ateşi yanmaya başladı
18 Mart 2014 - 10:16 borsagundem.com

Kırım'ın ardından bu kez de Venedik'in başkenti olduğu Veneto bölgesi, ekonomik nedenlerle İtalya'dan ayrılmak için referandum düzenliyor

Venedik'in başkenti olduğu Veneto bölgesi Roma'dan bağımsızlık talebiyle referanduma gitti. İnternet üzerinden Cuma gününe kadar devam edecek referandumun bir bağlayıcılığı yok. Ancak çoğunluğun “evet” demesi durumunda referanduma önayak olan grup ayrılık sürecini resmen başlatacaklarını söylüyor. Referandum, yerel yönetim tarafından da destekleniyor.

ANAYASA İMKAN VERMİYOR

İtalya anayasası ise ülkenin bölünmezliğini net bir biçimde vurgu yaparak ayrılığa imkan vermiyor. Anketler, 5 milyon nüfuslu Veneto'da halkının üçte ikisinin bağımsızlıktan yana olduğunu gösteriyor.

EKONOMİK NEDENLER

Ayrılma talebinin temeli ise ekonomik. Ülkenin en zengin bölgelerinden biri olan Veneto, Roma'ya ödediği yüksek vergilerden şikayet ediyor. Genel görüş, veneto'nun, güneydeki fakir bölgelerin yükünü sırtladığı yönünde.

1100 YIL BAĞIMSIZDI

Referandumu düzenleyenler 150 yıl önceki Venedik Cumhuriyeti'ni yeniden oluşturmak niyetinde. 1100 yıl boyunca bağımsız olan Venedik Cumhuriyeti, Napolyon komutasındaki ordunun işgalinden sonra 1866'da İtalya'ya bağlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)