E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya tahvilleri yükselişe geçti---

İtalya tahvilleri yükselişe geçti

İtalya tahvilleri yükselişe geçti
22 Ekim 2018 - 11:49 borsagundem.com

İtalya tahvilleri, Moody's'in not indiriminin ardından belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yükselişe geçti

İtalya'da hazine tahvilleri yükselerek diğer Avrupa ülkelerinin tahvillerine de destek sağladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in not kararıyla birlikte İtalya'nın kredi notunun yakın zamanda çöp seviyesine düşme riskinin ortadan kalkması, İtalya tahvillerini destekledi.

Moody's tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamaya göre kredi derecelendirme kuruluşu İtalya'nın ülke notunu Baa2'den yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3'e indirdi; görünümün ise durağana çevrilmesi yatırımcılar endişeleri azaltmaya yeterli oldu.

İtalya'da 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Avrupa Birliği (AB) ile İtalya arasında 2019 bütçe hedefine ilişkin anlaşmazlığın etkisiyle geçtiğimiz hafta 2014 yılından bu yana görülen en yüksek seviyesini görmüştü.

Societe Generale Euro Bölgesi tahvil strateji birimi yöneticisi Ciaran O'Hagan, “Bu atılabilecek en yumuşak adımdı ve yatırımcılar için rahatlama sağlaması gerekiyor..” dedi. Moody's'in not indirimi sonrasında İtalya tahvillerinde “al” tavsiyesi veren O'Hagan, “Belirsizlik ortadan kalktı. Bu, iyi bir yükselişle ödüllendirilmeyi hakediyor.” şeklinde görüş bildirdi.

İtalyan 10 yıllıklarının faizi 16 baz puan düşerek yüzde 3.32'ye geriledi. İtalya ve Almanya 10 yıllıkları arasındaki faiz farkı sert düştü. Almanya 10 yıllıklarının faizi, güvenli liman talebinin azalmasıyla yaklaşık 2 baz puan arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)