E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİtalya tahvilleri düşüyor---

İtalya tahvilleri düşüyor

İtalya tahvilleri düşüyor
10 Temmuz 2013 - 12:57 borsagundem.com

İtalyan tahvilleri, S&P'nin kredi notunu düşürmesinin ardından kayıplarını ikinci güne taşıdı

İtalya devlet tahvilleri, Standard & Poor's tarafından ülkenin kredi notunun düşürülmesiyle kayıplarını ikinci güne taşıdı.
10 yıllık İtalyan tahvilleri, New York merkezli S&P'nin not görünümünü negatif yapması ve finans şirketi olmayan diğer firmalar için reel faiz oranının kriz öncesi seviyelerden daha fazla olduğunu söylemesi üzerine neredeyse 1 haftanın zirve seviyesine yükseldi. İtalya bugün 9.5 milyar euro (12.2 milyar dolar) değerinde tahvil ihalesi yapmayı planlıyor. Almanya'nın 10 yıllık tahvilleri ise yatırımcıların en güvenli varlıklara yönelmesiyle beraber yükselişini üçüncü güne taşıdı.
Kopenhag'da bulunan Danske Bank A/S şef analisti Allan von Mehren, "Böyle haberler geldiğinde piyasanın üzerinde ani bir baskı oluşturması normal. Kredi derecelendirme hareketi genel resime dair bir fikir veriyor zaten, o da işlerin şimdilik zayıf olduğu" yorumunu yaptı.
10 yıllık İtalyan tahvil faizleri 3 baz puan yükselerek Londra saatiyle 08.52'de yüzde 4.44 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 4.5'lik tahvilin fiyatı ise 0.215 düşerek 100.86 oldu.
S&P, İtalya'nın notunu BBB+'dan "çöp seviyesinin" 2 basamak üstü olan BBB'ye indirdi. 10 yıllık Alman tahvil faizleri ise 1 baz puan düştü ve yüzde 1.65 oldu. Ülkenin iki yıllık tahvil faizi ise çok değişmeyerek yüzde 0.08'de kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)