E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya bütçede geri adım atabilir---

İtalya bütçede geri adım atabilir

İtalya bütçede geri adım atabilir
23 Ekim 2018 - 11:51 borsagundem.com

İtalya piyasaların onaylamaması durumunda 2019 bütçesini değiştirmeye hazır

İtalya'da koalisyon hükümeti, Il Messaggero gazetesinde yer alan habere göre piyasaların negatif
tepki vermesi ve İtalya ile Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvilleri arasındaki getiri farkının artması halinde sorunlu 2019 bütçesinde değişiklik yapmaya hazır.

Hükümet bütçe açığını gelecek yıl GSYH'nin yüzde 2.4'üne çıkaracak bütçenin AB İstikrar ve Büyüme Paktı'na uygun olmadığını kabul etmesine rağmen dün planlarına sadık kalacağını belirtmişti.

Il Messaggero gazetesi hazırlanan alternatif bütçenin, açığı GSYH'nın yüzde 2.4'ünden azına düşürüp düşürmeyeceğini belirtmedi, ancak alternatifin eurodan çıkış gerektirmeyeceğini belirtti.

Avrupa Komisyonu, hazırladığı ulusal bütçe AB'nin mali kurallarını çiğnediği için Roma'ya geçen hafta uyarı mektubu gönderdi. Bu uyarı Brüksel'in Roma'nın bütçe açığını tadil edici adımlarını reddetmesine ve ceza vermesine yol açabilecek ilk resmi hamle niteliğinde. Komisyonun bundan sonra atacağı adımlara bugün karar vermesi bekleniyor.

Il Messagero'nun haberine göre hükümetin "B planı" bütçe açığındaki artışın iki temel nedeni olan emeklilik harcamaları ile yoksullar için temel gelirin yeniden belirlenmesini kapsıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)