E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsviçreliler çalışmadan maaş almaya hayır dedi---

İsviçreliler çalışmadan maaş almaya hayır dedi

İsviçreliler çalışmadan maaş almaya hayır dedi
06 Haziran 2016 - 07:24 borsagundem.com

İsviçre'de pazar günü tarihi bir referandum yapıldı. İsviçre halkı çalışmadan herkese 2 bin 500 dolar maaş vermeyi teklif eden referanduma hayır dedi.

İsviçre bir ilk için dün sandık başına gitti. Herkese kayıtsız şartsız ayda yaklaşık 2 bin 200 euro temel gelir ödenmesi önerisi referanduma sunuldu. Ancak yüzde 78 oyla referendum reddedildi. Öneri, çalışan ya da çalışmayan tüm İsviçre vatandaşları ve ülkede yasal çalışma izniyle en az beş yıldır yaşayan tüm yabancılara koşulsuz maaş verilmesini öngörüyordu. Önerinin destekçileri, bunun 'Düzenli maaşı olan iyi iş bulmanın giderek zorlaştığı bir dünyada yoksulluk ve eşitsizliğe çözüm olacağını' savunuyordu. İsviçre Hükümeti ve siyasi partilerin tamamına yakını halka öneriyi reddetme çağrısı yapmıştı. Öneriye karşı çıkanlar "Marksist bir rüya" olarak niteledikleri düzenlemenin ekonomiye sekte vuracağını ve halkı işlerini bırakmaya teşvik edeceğini söylüyor.

'MARKSİST BİR RÜYA'
Önerinin arkasındaki sivil toplum kuruluşu, yetişkinler için 2500 İsviçre Frangı (2500 dolar), çocuklar için de 625 frank teklif etti. Uzmanlar, bunun ekonomiye yıllık maliyetinin 25 milyar frank olacağını, maaşların finansmanı için kamu harcamalarında ciddi kesintiler yapılması ya da vergilerin önemli oranda artırılması gerekeceğini söylüyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli06 Haziran 2016 17:41

    Biz daha intibak bekleyelim,ay sonunu nasıl getireceğimizin hesabını yapalım

  • reis06 Haziran 2016 13:25

    adamlar devletine kar ettirmiş karınıda yurttaşına pay edecekler.bizkimler utansınlar sokaklara çıkmsınlar devletin hangi rantına çökelim derdindeler isviçre yöenticleri ni kutlarım ALLAH o insanlar gibi dürüst namuslu bir kadroyu bizede nasip etsin

  • YENİÇERİ06 Haziran 2016 09:04

    karakterli milletmiş bide eğitimli, burda olsa açık ara olur denir 2. ay enflasyon fırlar millet aç kalırdı :)