E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİsviçre negatif faiz uygulayabilir---

İsviçre negatif faiz uygulayabilir

İsviçre negatif faiz uygulayabilir
14 Ekim 2014 - 07:30 borsagundem.com

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan gerekmesi halinde negatif faiz oranlarının kullanılabileceğini belirtti

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkanı Thomas Jordan, kur tavanını korumak için her yola başvurulabileceğini ve gerekli olması halinde negatif faiz oranlarının da kullanılabileceğini ifade etti.

10 Ekim’de Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yıllık toplantısına katılmak üzere geldiği Washington’da bir röportaj veren Jordan “Gerekirse minimum faiz oranını uygulayacağız. Başta negatif faiz oranları olmak üzere ihtiyaç duyulan hiçbir enstrümanı kullanmayı reddetmiyoruz” şeklinde konuştu.

SNB 3 yıl önce ekonomiyi Euro Bölgesi’ndeki borç krizinden korumak adına frank için euronun 1.20’si oranında bir tavan belirlemişti. Banka  frankın euro karşısında Eylül başında 1.2045 seviyesine çıkması ile söylemini sertleştirerek, ihtiyaç duyulması halinde ileri tedbirlere başvurulabileceğini belirtmişti.

Jordan negatif faiz oranları için “ Size bu ihtimale ne kadar yakın olduğumuzu söylemem mümkün değil. Ancak bu adımı atmaktan çekinmediğimizi söylemem gerek” dedi.

İsviçre frankı Zürih saati ile 11:05’te euro karşısında 1.2089’dan işlem görürken, aynı dakikalarda dolar karşısında 95.42 sentten alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)