E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİsviçre Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz artışı---

İsviçre Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz artışı

İsviçre Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz artışı
16 Haziran 2022 - 11:01 borsagundem.com

İsviçre Merkez Bankası(SNB), piyasaların beklemediği bir kararla parasal sıkılaştırmaya gitti ve faiz oranını 50 baz puan artırdı.

İsviçre Merkez Bankası(SNB), piyasaların beklemediği bir kararla parasal sıkılaştırmaya gitti ve faiz oranını 50 baz puan artırdı. Bu son 15 yılda yapılan ilk faiz artırımı oldu

SNB'den yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde -0,75'ten yüzde -0,25'e çıkarıldı. Piyasaların beklentisi faizlerde bir değişikliğe gidilmeyeceği yönündeydi.

SNB son 25 toplantısında faizi yüzde -0,75 seviyesinde tutmuştu.

Eylül 2007'den bu yana yapılan bu ilk faiz artırımının ardından yapılan açıklamada, para politikasını sıkılaştırmanın amacının enflasyonun İsviçre'de mal ve hizmetlere daha geniş şekilde yayılmasının engellenmesi olduğu ifade edildi. 

Öngörülebilir gelecekte politika faizinin daha fazla artırılmasının gerekli olması olasılığının dışlanamayacağını belirten SNB, döviz piyasasında da aktif olmaya istekli olduklarını vurguladı. 

Fed'den son 28 yılın en sert faiz artışı

 

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz artışına devam' sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST16 Haziran 2022 12:11

    AMAN GÖZLERİME İNANAMADIM.....

  • VATANDAS16 Haziran 2022 11:26

    HAHAHAA batmıs bati dunyasinda REEL FAIZ GORME IHTIMALINIZ SIFIR!!! onlar ancak sizin gibi 3. dunya ulkelerinde fahiseleri olan embesil tayfasi ile faiz arttirin diye propaganda yaparlar...NEGATIF FAIZ ORTAMINDA DAHI BORC DAGLARI BUYUMEYE DEVAM EDEN BATMIS BATI DUNYASINDA SOYKIRIM KO VID ASILARINDAN COK SEY BEKLENIYOR SOSYAL GUVENLIK SISTEMLERININ COKMEMESINI SAGLAMAK ADINA....GEL GOR KI NE YAPSALAR BOS...REZERV PARA OLAYI TANRININ PARASINA DONUNCE HEPSI YAMULACAK...SAHTE PARA DUZENININ KAYMAGINI YIYEN HIRSIZ PAGAN ORDUSU VE ONLARIN PEZERVENGI SATANIK YA HUDI BANKERLER...