E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİsviçre MB döviz piyasasına yoğun bir şekilde müdahale ediyor---

İsviçre MB döviz piyasasına yoğun bir şekilde müdahale ediyor

İsviçre MB döviz piyasasına yoğun bir şekilde müdahale ediyor
16 Mayıs 2020 - 16:51 borsagundem.com

İsviçre Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, bankanın ekonomiyi korumak için döviz piyasasına yoğun bir şekilde müdahale ettiğini belirtti

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Maechler, Neue Zuercher Zeitung'a yaptığı açıklamada, bankanın ekonomiyi korumak için Döviz piyasasına yoğun bir şekilde müdahale ettiğini belirtti.

Küresel ekonominin Büyük Buhran'dan bu yana görülen en derin düşüşe doğru ilerlediğini belirten Maechler, güvenli varlık frank üzerinde baskının önemli ölçüde arttığını dile getirdi. Ayrıca İsviçre'nin büyük bir ihtimalle V şeklinde bir toparlanma kaydetmeyeceğinin altını çizdi.

Bloomberght'nin haberine göre Maechler, Cumartesi günü yayınlanan mülakatında, "Döviz kuru küçük ve açık bir ekonomi için kilit önemdedir. Bu sadece ihracatçılar için değil, uluslararası rekabette bulunan her şirket için geçerli" dedi. Maecher, frankın euro karşısında geçen haftalarda yükselmesine karşın, "Eğer ciddi bir müdahaleye hazırlanmasaydık yükseliş çok daha güçlü olurdu" dedi.

Politika faizinin eksi yüzde 0.75 seviyesinde bulunmasının yanında döviz müdahaleleri de SNB'nin araç setinde uzun zamandır yer alıyordu. Yetkililer pandeminin neden olduğu piyasa çalkantısı karşısında yoğunluğunu artırdı. İsviçre Frankı euro karşısında Mayıs başından beri 1.05 seviyelerinde dalgalanıyor.

Söz konusu seviyenin kur için bir üst limit teşkil etmediğinin altını çizen SNB Yönetim Kurulu Üyesi, "Biz dövizle ilgili tüm duruma bakıyoruz" dedi.

Borsada çöp hisseler uçtu sanayi devleri düştü

Suudi varlık fonu 3 şirketin hissesini aldı

İSO, pandemi sonrası için yol haritası hazırladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Has17 Mayıs 2020 12:17

    Para var ki adamlarda müdahale ediyor, biz kendimize bakalım

  • Kerim17 Mayıs 2020 10:32

    Isvicre ekonomisi ne uretirde boyle kuvvetliymis..hirsizlarin karaparacilarin uyusturucu baronlarinin kacakcilarin kendi ulkesini dolandiranlarin..paralarini istifledigi yer degil mi.once dogru duzgun isleri yapsin gorelim bakalim

  • fafa16 Mayıs 2020 18:02

    İsviçre parasının değerini düşürmek istiyor,biz paramızın değerini yükseltmek istiyoruz.Güçlü ekonomi,hem de başkalarının parasıyla.Demek ki neymiş,kanunlara güven.Güvenen herkesin parası orada,bizim rüşvetçilerin ve ihalelerden pay alanların parası da orada.

  • Tufan17 Mayıs 2020 08:02

    Çok güvenilirdir isviçre kanunları. Öldünmü hiçbir varisine haber bile vermez paraya çökerler. Nitekim isviçre yahudi bankaları zaten böyle köşeyi döndüler. Kanunmuş geç bunları.

  • Okie Dokie16 Mayıs 2020 17:27

    TCMB'den haber vermeyelim ağzımıza acı biber sürerler. En iyisi SNB'den haber verelim.

  • M16 Mayıs 2020 17:16

    Bu gazete Isvicre gazetesi galiba,ben en iyisi Turkiyede dolara kimin mudahele ttigini ogrenmek icin isvicre gazetesi okumam gerekiyor,heee daha yeni anladim:)