E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİsviçre ABD'nin hedefinde: Döviz manipülatörü ülke---

İsviçre ABD'nin hedefinde: Döviz manipülatörü ülke

İsviçre ABD'nin hedefinde: Döviz manipülatörü ülke
22 Temmuz 2020 - 13:40 borsagundem.com

UBS, ABD'nin İsviçre'yi döviz piyasasına yaptığı müdahalelerden dolayı döviz manipülatörü olarak tanımlayabileceğini kaydetti

UBS Group AG, ABD'nin İsviçre'yi muhtemelen Döviz manipülatörü olarak tanımlayabileceğini ve bunun da ülkenin merkez bankası için hayatı daha zor hale getireceğini kaydetti.

Frankın çok fazla değer kazanmasını önlemek amacıyla yıllardır döviz piyasasına müdahalelerde bulunan İsviçre, UBS ekonomisti Alessandro Bee'nin müşteriler için hazırladığı nota göre, şimdi ABD'nin manipülatörler için belirlediği üç kriteri karşılamış durumda. Bu kriterler: Yüksek dış ticaret ve cari işlemler fazlası ve bunlara ek olarak büyük çaplı müdahaleler.

İsviçre halihazırda izleme listesinde ve ABD bir sonraki raporu yayımladığında manipülatör olarak nitelendirilebilir.

 İsviçre Merkez Bankası, negatif faizle birlikte, müdahalelerin deflasyonun başlamasını ve resesyonu önlemek için gerekli olduğunu kaydetti. Banka politika yapıcıları, para birimini yapay bir şekilde düşük tutmayı amaçlamadıklarını, ancak basitçe güçlü bir değer artışını önlemeye çalıştıklarını vurguluyorlar.

Bee, hazırladığı notta, "İsviçreli yetkililerin diplomatik yetenekleri ve ABD'nin iyi niyeti bu konuda belirleyici olacak," dedi ve ABD'nin missilleme adımlarından kaçınabileceğini sözlerine ekledi.

Bee, "ABD ile anlaşmazlığa düşmekten kaçınılsa bile, bu üç resmi kriterin karşılanması muhtemelen İsviçre Merkez Bankası'nın gelecekteki para politikası konusunda artan bir belirsizliğe yol açacak ve volatiliteyi artıracaktır" şeklinde görüş bildirdi.

Borsalardaki balonu görmenin kolay yolu

 

İkinci dip seviyesinden kurtulmanın maliyeti 1,5 trilyon dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)