E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'ten Türkiye açıklaması---

İsveç'ten Türkiye açıklaması

İsveç'ten Türkiye açıklaması
16 Ağustos 2022 - 12:17 borsagundem.com

NATO'ya üye olmak için harekete geçen İsveç'in Türkiye ile yaptığı anlaşma ile ilgili açıklama İsveç Başbakanı Andersson'dan geldi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında NATO’ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya’nın üyelik sürecini veto eden ve geçen ay İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleşen NATO Zirvesi’nde ikna edilen Türkiye ile ilgili dikkat çekici bir açıklama İsveç’ten geldi.

Madrid’de Türkiye ile bir mutabakat imzalayan ve Türkiye ile teröre karşı iş birliği yapmaya karar veren İsveç yönetimi geçen hafta Türkiye’nin iadesini istediği bir adamı gönderme kararı almıştı.

Konuyla ilgili rutin bir işlem olduğunu söyleyen İsveçli yetkililerin ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’dan bir açıklama geldi. İngiliz haber ajansının “son dakika” ibaresiyle servis ettiği haberde Andersson, Madrid’de imzalanan anlaşmanın detaylarını paylaştı.

Sözcü'nün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katılımıyla yapılan imza törenine katılan Andersson, İsveç’in NATO’ya üye olması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Andersson, kart dolandırıcılığı suçlamasıyla İsveç’e kaçan Okan Kale isimli adamın iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kale’nin Türkiye tarafından iadesinin istendiğini söyleyen Andersson, “Bu karar İsveç ve uluslararası yasalara göre alındı ve biz bu şekilde adım atmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Erdoğan: İhracatımızı 250 milyar dolar sınırına ulaştırdık

 

Erdoğan: Reformlarla sessiz bir devrime imza attık

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin 21 yılını kutladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz16 Ağustos 2022 17:16

    Lafa gelince millilik ve ulusal çıkarlar iş ciddileşince konjektür bunu gerektirdi. La fontenden masallar. Uyusumda büyüsün ninni tıpış yürüsün ninni. Ha unutmadan NATO toplantısından sonra ISVEÇ ve FINLANDIYA bize hiç PKK' lı iade ettimi?

  • Money16 Ağustos 2022 14:25

    Boş işler 

  • Mucise Reis ;)16 Ağustos 2022 13:27

    Kandırılmasak bari :D Başkada bişe olduğu yok. Suriyede destansı anlaşma yaptık ABD diz çöktü, Rusya zorda kaldı imza attı... Bir iki yıl oldu o destansı anlaşma adını hatırlayan var mı :D  O gün alkışlar nağralar atanlar şimdi balık hafısa bişe olmamış gibi geziyor. 5 gün sonra kaldırdılar diye kimse meydanlarda halka şikayet etmesin. Bu işlerde kadacak kişi o görevde bulunmasın. Ben başımıza getirilecekleri çok iyi biliyorum ... Düne kadar NATO dan çıkalım diyenler, natonun nasıl bişe olduğunu bugun anladı :D hep aynı şeyleri yaşıyoruz.. Lozan dediler kıymedini anladılar, Boğazlar dediler montrö anlamını anladılar... taş üzerine taş koysalar artık bari. kanmadan...

  • baran16 Ağustos 2022 12:55

    Cağız ceğiz aradan bir 6 ay daha geçer yine cağız ceğiz!  Aynı bizim Sansaryan!  İçerideki ile dışarıdakinin hiç bir farkı yok.  En ufak bir zafiyet boşluk gösterdin mi başlar bu çakal sürüsü havlamaya!  En ufak zerre kadar bir samimiyet iyi niyetli bir yaklaşım yok.  Hepsi derin devletin köpekliğini yapmakta ısrar ediyorlar.  Aklı fikri olmayan robotik yaratıklar haline getirilmiş yaratıklar sürüsü. 

  • Mucise Reis ;)16 Ağustos 2022 13:31

    Bir tane bilimsel bilgi yok. o uçmuş, o kaçmış, öteki bölmüş, diğeri bütünleşmiş,bir tanesi yere düşmüş, 5 tanesi ayakta kalmış, beriki nasılsın demiş, öbürüsü iyiyim demiş. Zart zurt. Sabah uyandım aklıma beste geldi yazıyorum :D Fikirsiz, akılsız , mantıksız, bilimden ve gündemden uzak %100 hayal gücü ile uydurma metinler  :D sorsan kültür abidesi heykelimi yapın derler. Cuma hutbesi, salla meydana :D sıfır bildi, sıfır araştırma bilgi. Bomboş metinler :D rüyamda gördüm hayrolsun tarzı boş adam :D