E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'ten flaş NATO kararı---

İsveç'ten flaş NATO kararı

İsveç'ten flaş NATO kararı
28 Ocak 2023 - 19:18 borsagundem.com

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, NATO sürecinin 'geçici olarak durakladığını' söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran-ı Kerim'i yakma eylemleri ve diğer tepki çeken gösterilerin ardından Türkiye'de yaşanan öfke nedeniyle NATO sürecinin geçici olarak 'durakladığını' söyledi.

Expressen'in özel haberine göre Billström, buna rağmen İsveç hükümetinin, bu yaz NATO'ya katılabilecekleri konusunda umutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Tobias Billström ve ekibi 25 Müslüman ülkenin büyükelçileri ve Stockholm'deki diplomatik temsilcilerle bir araya gelirken son birkaç haftadır yaşanan olaylar nedeniyle sürece geçici ara verildiğini doğruladı ancak hükümet olarak süreçte ilerleyebilmek adına enerji ve zaman harcandığını belirtti.

Billström, İsveç hükümetinin, bu yıl Temmuz ayında Vilnius'ta yapılacak zirvede İsveç'in tam üyeliğinin gerçekleşmesini umduklarını belirtti.

ABD'den Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine destek mesajı

 

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a çağrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TC30 Ocak 2023 02:23

    Yunani isvecu hepsi kaşınıyor......Kaşıma zamanı geldide geçiyor ..

  • baran29 Ocak 2023 22:35

    Bir de evlere şenlik kaşar var ki laf dinlemeyen yaramaz çocuk gibi hırçın ve ısrarla zınarıyor!  Ya da danışıklı bir rol üstleniyor har biri.  Hüzünlü sarılma tiyatrosu yeteri kadar etki ve puan getirmemiş olacak ki şimdi de kapalı devre yani kendi içlerinde mağdur ayakalrı yapıp programına cuma namazını da ilave etmeyi ihmal etmiyor. Yahu bu kadar mı basitleşir bir kukla!  Anladık kuklasın da onun bile bir ruhu vardır. Bu ruhsuz bir kukla. İstanbu lun dereleri lağım akarken bu zavallı kendini nerelere layık görüyor.  Tabi bu talimatlrın sana nereden geldiği belli!  Öyle ki bu samimiyetsizlk artık kendi yandaşlarını bile deliye çeviriyor. Mesela Canan Kaftancıoğlu nun buna söyledikleri yenilir yutulur gibi değil fakat ne üzerine alınıyor ne bir cevap veriyor. Ya derisi çok kalın ya da bu da bir tiyatro!  

  • baran29 Ocak 2023 11:39

    Altılı masa milli güvenlik sorunu haline gelmiştir.  Türk aile yapısını yıkmak için lgbt derneklerine anayasa güvence sözü vermekte. Türkiye yi bölmek iççin pkk ya boncuk atmakta!  bunlar gerçekten aşağılık tipler olduğu deşifre olmuştur. 

  • Mucise Reis : )29 Ocak 2023 09:22

    Amaç siyasidir. Ekonomik kriz eşiğindeki haçlı zihniyeti, ükelere göç gelen fakir ülkelerin insanları ve islama karşı bir aydınlatma yapmaya çalışmışlar. Avrupa bir kez daha kendilerinin değil, islam ve farklı etnik kökenlerin düşmanlaştırılması ile birbirlerine kenetlenecekler. Bunlarda avrupanın ısınma turları. İnsanları din ile terbiye etme adımları. mısırlı genç bende tevrat yakıcam izin istiyorum dediğinde, izin verilmemesi :D bunu ortaya koymuştur. Sen ne kadar güçlü olursan, bu ayıpları terviye edebilirsin. güçlü olmak zorundasın. Güçlüsen, haklısın. Ama resmi, ama gayri resmi o gücü ve yaptırımı kullanmak zorundasın.

  • Halid Han28 Ocak 2023 23:30

    Bu kuffara verilecek en iyi cevap tez zamanda İslam birligi kurulmalı ve İslami temsil eden halifelik secimi yapılmalıdır. İslam ülkeleri bu halife etrafında birleşirse bakalım Kuranı Kerimi yakmaya kim cesaret edebilir

  • De get !30 Ocak 2023 08:54

    Cengüz holding de yardimcisi olsun mu?

  • Yok ya30 Ocak 2023 07:30

    Guş beinli işte. Halife dediği adam ayda kim bilir kaç yüz bin dolar bir de maaş alacak. Stirip gidin Allah aşkına

  • Mucise Reis : )29 Ocak 2023 09:18

    o halife nin gizli isveçde banka hesapları..ingilterede çocukları, abd de torunları vb okuyor olursa ne olacak ? :D Arap dünyasını sadece en tepedekini besleyip, koruyup, destekleyip, ülkelerini çökerttiklerini görmeyecek kadar körsün  :D .. Sen halite oldun TC olarak, İran seni ister mi? nufusu yüzde 50 azerbaycan Türkü, otomatıkman sen İran için risk ve bölünmesine vesile düşman olursun...Peki senin halifeni, petrol zengini ARap katar, sudiarabistan iser mi ? 2 gün sonra mal varlıkları milyar usd leri ile kendileri halie seçtirilir sen ortad akalır hedef olurs, cinayete gidersin kaşıkçı gibi. 2 film izleyip, fikir üreteden değil, bilgili okumuş, dünyay çözmüş, geçmişi özümsemiş fikirler lazım :D hiç bişe okumadan, sabah uyandım aklıma fikir geldi :D ile bişe yönetilmez.

  • xyz29 Ocak 2023 07:35

    Beyinsiz

  • baran28 Ocak 2023 22:28

    İyi tamam güzel herkes iyi kötü tepki gösteriyor!  Göstersin tabi de acaba Kutsal Kitabımız Kuran ne diyor?  Açıp okuyan var mı?  Bağırıp çağrmanın ne anlamı var?  Böyle yaptığınız sürece bu küfür milletleri siz sadece güler!  Ama derseniz ki Kuran da yazdığı bakın siz 3 Allah a tapıyorsunuz yanılıyorsunuz sizin bu zırvalarınız red ediyoruz!  Ne  İsa Allah ın oğludur ne de Meryem hepsi Allah ın kuludur!  Allah birdir!  Dersenzi bu da onların kafasında bir şimşek çakmasına sebep olabilir. Kafirin yapmak istediğinin tam tersi etki doğurur.  Hacı hoca takımının geneli diyor ki siz onu anlayamazsınız onun için arapça okuyun ve sevap alın. Oysa Kuran Allah tarafından anlaşılsın diye indirilmiştir. Tabi ki en güzel ahlaklı Peygam ber i (S,A,V,) vasıtası ile!  Dünya da 8 küsur Milyar insana arapça bilme öğretme zorunluluğu olamaz!  Allah ın böyle bir emri yok.  Program başına kaç kayme alan Nihat hatipoğlu na duyrulur. 

  • Hasan 28 Ocak 2023 21:39

    Bunların islama kurana olan düşmanlıklarını seyretmekle kınamakla deyil NATO’dan def edip Türkiye’deki bütün büyük elçilerini ankarda toplayıp hepsini bir uçağa bindirip İsveçe def etmek Allah için yapılacak en güzel iştir zalimler için yaşasın cehennem ☝️☝️☝️

  • Bir28 Ocak 2023 20:49

    Masanın altına bak

  • Kaçkar KAPLANI28 Ocak 2023 20:35

    Ayıdan dost, domuzdan post olmaz. Türkiye zamanında bir hata yapıp bu birliğe ortak olmuş ve ortak olduğumuz zamandan beri onları sırtımızda taşıdık, her zorluğa biz koştuk, artık bence Türkiye olarak olgunlaştık ve çok rahat kendimizi koruyabiliriz. Bence biz NATO'dan çıkalım. Büyük Türk birliğini-kızılelma hayalımızı gerçekleştirelim. 

  • baran28 Ocak 2023 20:25

    Amerikan işgalini önlemek için bu şerefszi dinsizi kullandılar!  Almanya fiilinen Fransa Kısmen Amerikan işgali altında!  Yani Avrupa nın tamamı Amerikan işgali altında Putin in dediği gibi  Aslına bakarsanız Amerika diye bir ülke de yok.  Sadece eski köle tüccarlarının elinde oyuncak olmuş zavallı ülkeler silsilesi var. Dernek kurum kuruluş fikir ideoloji sadece santranç tahtasında piyon!  

  • baran29 Ocak 2023 11:03

    Amerika nın ve üst aklın dayatmalarını utanmadan millete dayatmaya kalkan bu kuklaları hala anlamazlıktan gelen çok zavallıdır gerçekten öyledir.  Bu olaylar ve bunların ağzından çıkan kelamlar siyasetin boyutunu çok aşmıştır. Öyle değil mi Nusret Bey?  

  • NUSRET ALİBEYSOY28 Ocak 2023 21:48

    Bizim parti deva ve ortaklarımız hdp ile 7 masa iktidara gelince bu konuya da dokunacağız.isveç ve filandiya yı abd li dostlarımızın talimatları gereği nato ya kesin alacağız.her şeye dokunup yakacağız.Anayasadan TÜRK dili ve TÜRK lüğü kaldırıp sila tiha ve tüm silah sanayine TOGG dokunacağız.doğagaz ve petrol kuyularına dokunacağız.

  • borsacı28 Ocak 2023 20:09

    kendilerini üstün mahluk gören insanlıktan uzak hayvanlara natoda yer olmamalı.

  • Ensar28 Ocak 2023 19:29

    Kur'an i kerim yaktıkları unutulmayacak. Geçici değil tamamen. Durdurulsun