E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'teki küstah PKK gösterisine Türkiye'den suç duyurusu---

İsveç'teki küstah PKK gösterisine Türkiye'den suç duyurusu

İsveç'teki küstah PKK gösterisine Türkiye'den suç duyurusu
13 Ocak 2023 - 12:28 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, İsveç'te terör örgütü PKK'nın Cumhurbaşkanının maketini asarak gerçekleştirdiği gösteriler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da İsveç'teki provokasyonuna ilişkin soruşturma başlattı.

İsveç ile Türkiye arasındaki gerilim devam ediyor. İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini asarak gerçekleştirdiği provokasyonlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, "İsveç'in Stokholm kentinde, terör örgütü PKK tarafından organize edildiği anlaşılan gösterilerde, Cumhurbaşkanımızı hedef alan ve suç teşkil eden eylemler nedeniyle failler hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonuna ilişkin soruşturma başlattı.

İsveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/PYD/YPG yandaşlarınca dün Stockholm'de gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili Büyükelçi Herrström Bakanlığa çağırılarak Türkiye'nin tepkisi ifade edildi.

Herrström'e, bu eylemin şiddetle kınandığı ve protesto edildiği güçlü ifadelerle bildirildi.

İsveç'in Üçlü Ahitname ile verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve Türkiye'nin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talebi Herrström'e iletildi.

Türkiye'den tepkiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsveç'in başkenti Stockholm'de, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin provokasyonlarına ilişkin, "İsveç'in NATO üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç'in başkenti Stockholm'de, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin provokasyonlarına ilişkin, "İsveç'in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Stockholm'da terör örgütü PKK yandaşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan propagandasına ilişkin, "PKK/YPG, İsveç'in NATO üyeliği yoluna mayınları döşüyor. Bu mayınları temizlemek de bu mayınlara bilerek basmak da İsveç'in tercihidir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tepkimizi ve beklentimizi İsveç makamlarına ilettik. Somut adım atmaları hukukun ve yaptığımız anlaşmanın gereğidir.

İsveç Dışişleri Bakanı: İğrenç bir saldırı

İsveç Dışişleri Bakanı Billström de Twitter hesabından yaptığı açıklamada hükümetinin nefret ve tehdit söylemlerine karşı olduğunu vurgulayarak "Halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanının belediye binasında bu şekilde tasvir edilmesi iğrenç" ifadelerini kullandı.

İsveç, 4 kişinin iadesinin reddine dair mahkeme kararını onayladı

İsveç'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması firarisi 4 şüphelinin, Yüksek Mahkeme tarafından Türkiye'ye iadesinin reddine ilişkin karar, aralık ayında İsveç hükümeti tarafından onaylandı.

FETÖ'nün yasa dışı dinleme ekibinin beyni olan ByLock kullanıcısı eski Emniyet Müdürü Murat Çetiner, İsveç devlet televizyonu SVT'ye iadesi reddedilenlerden birinin kendisi olduğu ve bu karardan dolayı mutluluk duyduğu açıklamasını yaptı.

FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebi de 19 Aralık 2022'de Yüksek Mahkeme tarafından reddedilmişti.

İsveç Başbakanı'ndan PKK/YPG açıklaması

 

İsveç Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

 

İsveç’te PKK'lı terörist 'kara para aklamaktan' yargılanacak

 

Stoltenberg’den Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması

 

İsveç Başbakanı'ndan 'U' dönüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x13 Ocak 2023 23:54

    VATANDAS nick li devlet haburda teroruslere gelin silahi birakin akilli olun diye bir firsat verdi bunu purokove ettiler devlet simdi elinin. tersini carpti gordugunu olduruyor 6+1 masa gibi hainlerin arkasinda durmuyor

  • Tufan13 Ocak 2023 14:16

    Ne olacak kılıçdar babaları meral anaları babacan davutoğlu amcaları saadet dp dayıları hdp ise öz babaları iken bir tanesi kınama mesajı paylaşır mı? Bu senin devlet başkanın ulan her Türk vatandaşının asli vazifesidir. Adamlar Erdoğan'ı değil Türk milletini asacağız diyorlar, siz daha uyuyun Erdoğan düşmanlığı değil bu düpedüz vatana ihanet.

  • Bozkurt13 Ocak 2023 22:41

    Ebabil kuşu Tufan çok saçmalamışsın. İsveç teki şüpheli provokasyonu bahane ederek  ülkesini kurtarmak için canla başla mücadele den kahramanlara çamur atmaya çalışıyorsun.

  • Mucise Reis ;)13 Ocak 2023 13:53

    Olması gereken Ömcelikle dünyada Türk Birliği kurulmalı. Sivil toplum örgütleri dernekleri bu çatı altında birleşmeli. her şehir ülke vb. bunları özel konsolosluklar organize etmeli. özel günlerde 29 ekim 23 nisan vb ulusal bayramlarda bu birliltelik hep oluşturulmalı. İnsanlar kişiler vatandaşlar birbirini böylece tanımalı. Bu oluşumlar gönül işidir. para ile, organizatör firmaları ile vb olmaz... oluşturulan bu birliktelik her ay kendi içinde kendi ülkesinde, şehirdeki sorunları zorulukları çözecek geri dönüşleri konsolosluklar ve ilgili ülke yetkililerince çözüm olarak görüşmeler olmalı... 1 yıl 5 yıl 10 yıl derken... şimdi bir terör şowu mu oldu ... Global manada x günde toplanıp ilgili ülkenin büyün konsolosluklarında protestolar ge sosyal medyada ingilizce olaran bir # üzerinde içerikler paylaşılmalı... Bu işler Atatürk modeli "ne mutlu Türküm diyene

  • borsacı13 Ocak 2023 13:45

     mehmetcik şehit edilirken kılı kıpırdamayan namertler ve arkasında duran destekçi, içmizdeki PKK lı hayinleri lanetliyorum. 

  • Vatandaş13 Ocak 2023 22:30

    Haklısın borsacı, APO nun mesajını TRT 1 de yayınlayanları, PKK militanlarına Habur da hoş geldin diyenleri bende senin gibi lanetliyorum!

  • asena13 Ocak 2023 13:06

    şerefsizler adiler yok olmaya mahkumsunuz katilll pkkkkkkkkk