E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç ve Finlandiya sözlerini tutmazsa ne olacak? Erdoğan'ın yanıtı çok net---

İsveç ve Finlandiya sözlerini tutmazsa ne olacak? Erdoğan'ın yanıtı çok net

İsveç ve Finlandiya sözlerini tutmazsa ne olacak? Erdoğan'ın yanıtı çok net
30 Haziran 2022 - 20:12 borsagundem.com

Zirve sonrası basın toplantısında İsveç ve Finlandiya ile yapılan Üçlü Muhtıra'yı "Diplomatik zafer" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkenin sözünü tutmazsa NATO üyeliği konusundaki desteği geri çekeceklerini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç ve Finlandiya'nın üçlü muhtırada yer alan görevlerini yerine getirmemesi halinde iki ülkenin NATO üyeliğinin parlamentodan geçmeyeceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'deki NATO zirvesi sonrasında IFEMA Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvuruları bağlamında yaşananlar, Türkiye'nin terör konusundaki kırmızı çizgilerini ortaya koymuştur" diyen Erdoğan "İmzalanan Mutabakat Muhtırası'nı, Türkiye'nin hassasiyetlerinin anlaşıldığının bir işareti olarak görüyoruz" diye konuştu.

"DİPLOMATİK ZAFERDİR"

Erdoğan "Hiç şüphesiz bu muhtıra, Türkiye ve milletimiz açısından zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir" dedi.

NATO İsveç ve Finlandiya'yı üyeliğe davet etti

 

NATO'dan ilk açıklama: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için anlaşmaya varıldı

 

Erdoğan: İsveç 73 teröristin iadesi için söz verdi

 

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.