E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç hükümeti, NATO'ya girmeyi düşünmediklerini söyledi---

İsveç hükümeti, NATO'ya girmeyi düşünmediklerini söyledi

İsveç hükümeti, NATO'ya girmeyi düşünmediklerini söyledi
26 Şubat 2022 - 01:29 borsagundem.com

İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, İsveç'in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirterek NATO'ya girmeyi düşünmediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın "Finlandiya ve İsveç'in öncelikle bir askeri blok olan NATO'ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır." sözlerine İsveç'ten cevap geldi.

Başbakan Andersson yaptığı açıklamada, İsveç'in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirtti.

NATO'ya girmeyi düşünmediklerini aktaran Andersson, Rusya'nın İsveç sınırlarında endişe verecek bir tehdidinin ve askeri hareketliliğinin olmadığını ifade etti.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise Finlandiya'da NATO üyeliği konusundaki tartışmanın "Ukrayna'daki savaşın başlamasının ardından değiştiğini" söyledi.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı ise "NATO'ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya'ya kapılar açık" açıklaması yapmıştı.

Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olmamalarına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı dünkü NATO Olağanüstü Zirvesi'ne katılmıştı.

Bulgaristan hava sahasını Rusya'ya kapattı

 

İngiltere özel Rus jetlerine hava sahasını kapattı

 

Rus ordusu Melitopol'e girdi

 

Putin ve Lavrov'a bir yaptırım kararı da ABD'den

 

Rusya'dan 2 ülkeye daha tehdit: ABD'den ilk yanıt

 

Kiev'de patlama sesleri: 5 patlama duyuldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.26 Şubat 2022 07:15

    RUSYA NATO ÜLKELERİNİ VE HENÜZ NATO ÜLKESİ OLMAYAN ÜLKELERİ ALENİ/GİZLİ BIR SEKİLDE NÜKLEER SİLAHLARIYLA TEHDİT EDIYOR ONLARIN NATO BAĞLANTILARINI ZAYIFLATMAYA ÇALIŞIYOR HALBUKİ RUSYA DAHİL BÜTÜN ÜLKELER NATO/BARIŞ ANLAŞMASINA ÜYE OLSA DÜNYAYA GERÇEK ANLAMDA BARIŞ GELIR RUSYA DA NATO ÜYESİ OLSUN/OLMALI

  • Türkoğlutúrk27 Şubat 2022 21:18

    He natoya üye ol ABD mallarına gumrukleri aç.yetmez ABD askeri yerine senin askerin ABD uğruna savaşsin.basbakanlarin ABD de beyinleri yikansin.yetmez CIA parti kurdursun sen o partiye oy ver.egitim adı altında burakratlarin ABD ye gitsin.oradan dönüşte ABD uğruna çalışsınlar.

  • Sai26 Şubat 2022 02:54

    Ukrayna hezimeti sonrası sıkıysa gelsin rusya demek istemiş heralde :D

  • Sai26 Şubat 2022 07:11

    Ukrayna natoya alınmalıydı çok daha önceden, yapılan yamuk bu, söyleyip de almamak. Alınsaydı bu durumda şu anda bizde savaşa dahil olmak zorundaydık. Yada rusya buna cesaret edemezdi. Şuan savaşta olan bir yere nato yardım edemez. Laf edeceksen baştakine et, rus radarı aldı 4,5 milyara truva atı niyetine.

  • Artur26 Şubat 2022 06:12

    Yok öle dememiş, Nato bi işe yaramıyo. Güvenmeyin boşa demiş...