E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç hükümeti itiraf etti: Yaşlılarımızı koruyamadık---

İsveç hükümeti itiraf etti: Yaşlılarımızı koruyamadık

İsveç hükümeti itiraf etti: Yaşlılarımızı koruyamadık
10 Mayıs 2020 - 16:16 borsagundem.com

İsveç'te hükümet Kovid-19 salgınına karşı yaşlı bakımevlerinde bulunan kişilere yeterli yardımın götürülemediğini kabul etti.

Salgına karşı hafif bir korunma politikası güden ülkede, bugüne kadar hastalıktan ölen 3 bin 220 kişinin yarısını bakım evlerindeki yaşlıların oluşturduğu açıklandı.

Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren, "Yaşlı vatandaşlarımızı korumayı başaramadık. Bu gerçekten çok vahim ve tüm toplum genelinde büyük bir başarısızlık. Salgınla mücadelemiz henüz sona ermedi. Hatalarımızdan dersler çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı.

Son haftalarda İsveç medyasında bakımevi personelinin yeterli koruyucu ekipmana sahip olmadığına dönük iddialar ileri sürülmüştü.

Salgının görülmesinin hemen ardından hükümet 70 yaş üstü kişilerin salgından korunmasının en büyük öncelik olduğunu açıklamıştı. Fakat 28 Nisan'dan beri Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin yüzde 90'ını 70 yaş üstü kişiler oluşturdu. Bu kişilerin yarısı bakımevlerinde hayatlarını idame ettirirken, dörtte biri ise evlerinden sağlık yardımı alıyordu.

Rusya'da korkunç artış

Popülist siyaset salgında çöktü

İspanya'da düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil11 Mayıs 2020 02:01

    Zoru görünce yaşlılardan başlamışlar ne yazık ki. Gelişmişlik böyle bir şey herhalde!! Memleketimizin ve birbirimizin kıymetini bilelim sevelim  yeter  

  • Türk.11 Mayıs 2020 01:30

    Kapitalizm ve komünizm sosyalizm de insan sadece bir obje önemli olan para. insan sadece İslâm dininde kıymetlidir. Ve diğer canlılar ayrıca kıymetli. Allah bizi çok seviyor. Yeterki biz insan olalım ve çaba gösterelim.

  • Biri10 Mayıs 2020 23:08

    Aaa isveç çağdaşlığı demokrasisi modernliği değilmi o kokan

  • Zulüm etmeyin10 Mayıs 2020 21:53

    Yaşlılara bunu yaparsanız, gençlerin duyarlılığını ,umudunu da kaybedersiniz. İnsanlar 60 yaşına kadar çalışıp kanser olmadan, inme, kalp krizi geçirmeden 3-5 sene doğal , rahat yaşam sürmek istiyor. Yaşlılara çok görmeyelim bunu, hepimiz yaşlanacaz. Hepimiz mezara girecez. Çevremde bu kaçıncı genç denilebilecek yaşta kanser vakası. Hayat boş ve kısa. Bu aralar hiç iyi değilim virüsden kurtulsak kanser inme kriz bekliyor 😔

  • ?????11 Mayıs 2020 00:15

    Genele bak koç özeli bırak!  İstatistiklere bak sigara yüzünden Dünya da ve Türkiye de sağlığını ve paranı kaybetmek neymiş anlarsın!

  • Finkaci10 Mayıs 2020 22:36

    Bir abi vardı ne alkol ne sigara, kanser olmuş. Ameliyat, kemoterapi uğraşıyor. Yaşı da genç.

  • ???10 Mayıs 2020 22:07

    Sigara ve alkol gırla gidiyor!   Yani insanlar kötülüğü kendine yapıyor.

  • Nedim10 Mayıs 2020 21:16

    Bilerek yaptınız!  İdeolojik  materyal  temelli eğitiminiz size böyle yaptırdı!  Çünkü  Din i kabul etmiyorsunuz!  Darwin denen ilkel şaklabanın öğretilerini temel aldınız.  İngiltere de bunu bilerek yaptı!  Siz de öyle!  Sürü bağışıklığı zırvası da bu ideolojik sapmadan uydurulduğu belli.    

  • Kamil10 Mayıs 2020 17:28

    Ünlü Varlık Fonunuzdan para kazanmaya çalışacağınıza yaşlılarınıza ,vatandaşlarınıza yatırım yapaydınız ya. Mağduriyet kolay telafi edilmez. Yaşlı insanın üzüntüsü de kolay unutulmaz

  • corleone10 Mayıs 2020 20:05

    o dedğiniz norveç fonu  isveçle alakası yok