E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç basını ambulans uçakla hasta naklini konuşuyor---

İsveç basını ambulans uçakla hasta naklini konuşuyor

İsveç basını ambulans uçakla hasta naklini konuşuyor
27 Nisan 2020 - 02:53 borsagundem.com

Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen hastanede tedavi edilmeyen 47 yaşındaki Türk vatandaşının ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmesi İsveç basınında geniş yer buldu

İsveç'in Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in, Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilmesi İsveç basınında büyük ilgi gördü.

İsveç'in önemli gazetelerinden Aftonbladet, "İsveç'te tedavi edilmedi, Türkiye'ye ambulans uçakla götürüldü" başlığıyla duyurduğu haberde, hastanın kızları Leyla ve Samira Gülüşken'in sosyal medyadan yardım çağrısı yaptığı hatırlatıldı. Bu çağrıya Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ''Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır.'' mesajıyla karşılık verdiği vurgulandı.

İsveç'teki Türk hasta ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'ten Türkiye'ye getirilen Emrullah Gülüşken'in kızı ile telefonda görüştü
Gazeteye açıklamalarda bulunan Gülüşken'in İsveç'te kalan kızı Leyla Gülüşken, hastalıktan dolayı babasının öleceğini sandıklarını söyledi. Babasının Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen eve gönderildiğini hatırlatan Gülüşken, çaresiz biçimde sosyal medyadan yardım istediğini ve Türkiye'nin yardıma çok çabuk cevap vererek hemen uçak gönderdiğini anlattı.

İsveç devlet televizyonu SVT ise haberinde, İsveç'te tedavi göremeyen Kovid-19 hastası bir babanın kızlarının sosyal medyadan yardım isteğine Bakan Koca'nın cevap verdiğini vurguladı. Haberde, Koca'nın Gülüşken'in kızına ''Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum.'' mesajı verdiği aktarıldı.

Expressen gazetesi ise ''Koronavirüs hastası tedavi olamayınca Türkiye'ye uçtu'' başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberinde, Kovid-19 hastası bir babanın çocuklarının sosyal medyada yayımladığı videonun ses getirdiğini aktardı.

Türkiye'nin ambulans uçak gönderip Gülüşken ailesi fertlerini, Malmö Sturup Havalimanı'ndan alarak Türkiye'ye götürdüğü hatırlatılan haberde, Skona İl Genel Meclisi Başkanı Jimmy Gottfridsson'un, ''Birçok koronavirüs hastası hastanede tedavi olmuyor, evde karantina altında tutuluyor.'' açıklamasına yer verildi.

SVD gazetesi "Türkiye Strump Havalimanı'ndan hasta aldı'' başlığı ile haberi okurlarına duyururken, 47 yaşındaki Kovid-19 hastası bir babanın kızlarının sosyal medyada yardım isteklerinin Türkiye tarafından karşılandığı bildirildi.

Kızlarının sosyal medyadan yaptığı çağrı karşılık buldu

İsveç'in Malmö kentinde, yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, sosyal medyadan yardım çağrısı yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yardım çağrısı ve görüntüler üzerine devreye girerek hastaların Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdi.

Emrullah Gülüşken ve çocuklarını taşıyan ambulans uçak, saat 13.30'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Uçağın iniş yapmasının ardından koruyucu kıyafetli sağlık görevlileri uçak içerisine girdi. Emrullah Gülüşken ve çocukları, yapılan kontrollerin ardından havalimanında bekletilen ambulanslarla Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi.

İsveç'teki Kovid-19 hastası Türk Ankara'ya ulaştı

 

Cumhurbaşkanı'ndan anlamlı telefon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birisi27 Nisan 2020 19:47

    Show bizim işimiz.

  • bir vatandaş27 Nisan 2020 14:35

    İstatistikleri okumasını bilirseniz, bizdeki 110 bin toplam vakanın da büyük bir kısmının ayakta (evde izole) tedavi gördüğünü anlarsınız. İsveç'teki durum ağır mıdır, bilmiyorum gerçi. Belki de hiç olmazsa semptomları rahatlatacak ilaç bile vermeden eve yolladılar. Haberci dediğin bu detayları araştırıp verir. Ama habercileri de anlıyorum, virüs kapmak istemiyorlardır, hastanede gereksiz kalabalık yaratmak da istemezler haklı olarak.

  • veri27 Nisan 2020 11:02

    avrupada hastaneler luzumsuz işgal edilmiyor,bizde hastanelerin normal zamanda ağzına kadar dolu gelenlerin yarısından çoğu hasta değil...

  • show must go27 Nisan 2020 08:16

    Show da lazım, her zaman yaptıkları gibi

  • SLCK27 Nisan 2020 10:45

    Evet bir uçak'la İsveç'i rezil edebiliyorsun. Güç böyle bir şey. İsveç basını da ahmak ki, Bizi konuşuyor. :D 

  • Sinan kazak27 Nisan 2020 08:15

    Bir kişi için ucak kaldırıyoruzda neden şuan sudi arabistanda olan 100 lerce kişi için birtane ucak yolarmıyoruz adamlar aylardır orda yardım çağrısı yapıyor duyan yokk. Hadi bunu geçtim diyelimki gerçektan devletimiz bu kişilerin cığlığını duydu ve harekete geçti, peki neden bukadar sowa dönüştü bu iş cumhurbaşkanı telofonla kızıyla görüşüyor bunu yanına koyduğu bir kamerayla servis ediyor. Bu tamda seçim zamanı köprülerde intihar şowları gibi. inandırıcı değil benim acımdan.

  • Alâkalı kişi27 Nisan 2020 11:42

    Arabistan izin vermiyor muş

  • Türkoğlutürk 27 Nisan 2020 06:53

    Tamam AKP yi sevmem. Zararlı olduğunu söylerim. Ama bu yapılan gururumu okşadı. Hoş bunu yapan sağlık bakanı ve ekibi. Teşekkürler. Ekonomi ve siyasette ülkeye o kadar çok zararları dokunuyor ki, en son kazık s400 noldu RUSLARDAMI KANDIRDI.

  • Hoyasuka27 Nisan 2020 05:04

    Hastalandığında yüzüne bakmayan İsveç e 1 ay sonra iyileştiğinde tıpış tıpış gitmessin inşallah.

  • Efe27 Nisan 2020 04:36

    Gosterıs.. bakan biz maske Bulamiyorum e devletten başvurduk 1 hafta oldu haber yok Baska ulkelere yardım yapmadan ilk once kendi halkının ihtiyacını gider. Parayla da alamıyoruz ne bicim bir uygulama anlamak mumkun degıl

  • Alâkalı kişi27 Nisan 2020 11:43

    Tc ver eczaneye veriyor

  • Vb27 Nisan 2020 04:22

    eskiden biz konuşurduk, turistleri özel uçakla aldılar diye.... 

  • Yusuf27 Nisan 2020 14:04

    Aynen

  • Ali27 Nisan 2020 04:11

    Avrupa'da sözde demokrasi...sözde insan hakları olduğunu net bir şekilde tüm dünya gördü...Kendi vatandaşı değilse ikinci sınıfsın... Evinde ister öl ister sürün... Bizim hastanemize dahi uğrama diyor lar

  • BORSACI27 Nisan 2020 04:05

    avrupa insanlıkta acımasız gaddar oldugunu göstermiş oldu. 

  • Mantık27 Nisan 2020 03:46

    Adamların hayatı mantık üstüne kurulu. Ne yapmaları, yapmamaları gerektiğini biliyorlar. Duygusallık, gaz öyle şeyler onlarda yok. Sadece güler geçerler. Bu işler biter İsveç Avrupa'da borç veren ülke olur, Türkler yine fırsatını bulsa yine vatandaşlık müracaatı yapar o zengin ülkeye. Biz yine vergimizi öder sene sonu cuzzi zam alırız

  • Vb27 Nisan 2020 04:25

    söylediklerin tümüyle mantıksız değil , ama bu mantık onların insaniyetten uzaklaştıkları mantığını da görmezden geliyor maalesef, o kadar benciller ki , ve o kadar sosyal terbiye edilmişler ki kapitalizm içinde, vergi ödüyorsan vatandaşsın ( bu kafa eski yunan'dan onlara miras , insanın maddiyatçı ve bencil tarafı ) biz asla bu kafada olmadık, olmayacağız da inşallah

  • Veli27 Nisan 2020 04:22

    Mantı yemekten sırf mantık olmuşsun Biraz da omega, protetin alsan insana benzersin.