E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç Başbakanı: Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacağız---

İsveç Başbakanı: Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacağız

İsveç Başbakanı: Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacağız
03 Temmuz 2022 - 17:10 borsagundem.com

İsveç Başbakanı Andersson, ülkesinin NATO'ya üyelik sürecine ilişkin Türkiye ile imzalanan anlaşmanın içeriğine dair bilgi vermezken, "Anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacağız" açıklamasında bulundu.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile yapılan anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacaklarını söyledi.

Andersson, Almedalen Politika Formu'nda yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmanın içeriği hakkında bilgi vermeyeceğini belirterek, "Türkiye ile yapılan anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacağız' dedi

Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO adaylığı üzerindeki Türk vetosunun kaldırılması için Ankara'ya verildiği belirtilen ve ülke kamuoyunda tepki toplayan taahhüt konusundaki gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı.

Euronews'teki habere göre; "Sekiz yıldır bakanlık görevlerinde bulunuyorum ve müzakere masasında konuşulanlar hakkında hiç konuşmadım" diyen Andersson, "Bu beni şu anda biraz zor bir duruma sokuyor" diye ekledi.

Salı günü Madrid'deki NATO zirvesinde Stockholm ve Helsinki tarafından imzalanan bir anlaşmayla, iki İskandinav ülkesi, Türkiye'nin iade taleplerini "derhal ve kapsamlı bir şekilde" inceleyeceğini yazılı olarak taahhüt etmişti.

"TERÖR FAALİYETLERİNE KARIŞMADIYSANIZ... ENDİŞELENECEK DURUM YOK"

Basın toplantısında ülkesinin pozisyonunu tekrarlayan Andersson, "İsveç ulusal ve uluslararası hukuka saygı göstermeye devam edecek, hiçbir İsveç vatandaşı iade edilmeyecek, karar bağımsız makamlar ve mahkemeler tarafından alınacak. Terörist faaliyetlere karışmadıysanız, endişelenecek bir şeyiniz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'in iade taahhüdüne atıfta bulunarak sözlerin tutulmaması halinde Stockholm'ün Atlantik İttifakı üyeliğini yeniden engellemekle tehdit etmişti.

Verilen taahhütlerin "hassasiyetle izleneceğini" kaydeden Erdoğan, sözlerin tutulmaması halinde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerinin TBMM'de onaylanmayabileceği uyarısında bulundu.

Alman basını: Avrupa terörün lojistik üssü oldu!

 

Erdoğan: 3-4 teröristi gönderdiler

 

Erdoğan: İsveç 73 teröristin iadesi için söz verdi

 

İsveç'in terörist vekili panikledi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.