E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşten çıkarma yasağı kalktı, işsizlik maaşı başvuruları patlama yaptı---

İşten çıkarma yasağı kalktı, işsizlik maaşı başvuruları patlama yaptı

İşten çıkarma yasağı kalktı, işsizlik maaşı başvuruları patlama yaptı
13 Ekim 2021 - 08:12 borsagundem.com

Pandemi sonrası uygulanan işten çıkarma yasaklarının sona ermesi ile birlikte son 3 ay içerisinde 518 bin kişi işsizlik maaşına başvurdu.

Pandemi sonrası uygulanan işten çıkarma yasaklarının sona ermesi ile birlikte işsizlikteki bilanço ağırlaşırken, yasağın bittiği 30 Haziran sonrası yaşanan işsizlik dalgası Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine yansıdı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tartışmalara neden olan işsizlik verilerine karşılık İŞKUR'un açıkladığı işsizlik maaşı başvuruları son 3 ayda büyük bir dalgaya işaret ediyor. Eylül ayı istatistiklerine göre, yasakların kalkmasının ardından temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemde 518 bin kişi işsizlik maaşı için başvuruda bulundu.

Sayime Başçı'nın haberine göre; TÜİK verileri işsizliğin ağustosta yüzde 12.1 ile yerinde saydığını gösterirken, İŞKUR'un yayınladığı işsizlik sigortası verilerine göre ise 2002 yılı ile 2021 Haziran sonunu kapsayan dönemde 14.8 milyon kişi işsizlik maaşı için başvuruda bulundu.

Yasakların kalkmasının ardından geçen 3 aylık dönemi de kapsayan eylül sonu verilerine göre, bu sayı toplam 15.3 milyonu aştı. Bu veriler 3 ayda işsizlik maaşı için 518 bin başvurunun yapıldığını ve en az bu kadar çalışanın daha işten atıldığını ortaya koyarken, ağır şartlar nedeniyle başvuruların bir kısmı kabul edilerek maaş ödemelerine geçiş yapıldı.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12.1

 

İşsizlik Fonu'nun toplam varlığı 86.4 milyar TL

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İDRİS EROĞLU14 Ekim 2021 13:55

    SİZ GELİNDE KENT GIDAYI GÖRÜN 520 DEN SUAN 182 CİVARI KÂR DERSEN BİLANCO DERSEN İHRACAT DERSEN HERSEY BUNDA AMA MİLLET LE DALGA GEÇER GİBİ HİSSEYİ. HER GÜN AZ AZ DÜŞÜRÜYORLAR BU KAĞIDA SAKİN BULASMAYİN AHMET KAYA'NIN DEDİGİ GİBİ BİZ YANDİK SİZ YANMAYİN DEVLET VE SPK HİÇBİRİNİN UMURUNDA BİLE BU DEGİLİZ İLGİLENECEK YONETİCİLER BEKLİYORUZ YTD DEGİLDİR