E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Varto’da son durum---

İşte Varto’da son durum

İşte Varto’da son durum
16 Ağustos 2015 - 21:23 borsagundem.com

Teröristlerin patlayıcı yerleştirdiği, hendek kazdığı ilçenin giriş-çıkışında güvenlik güçleri önlem aldı. Sokağa çıkma yasağı sabah 05.00'te bitecek

Muş Valiliği, güvenlik güçleriyle teröristler arasında  çıkan çatışmalar nedeniyle Varto ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. İşte bugün yaşananlar: 
 
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, sabahın ilk saatlerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör  örgütü PKK mensuplarının ilçede bulunduğunu ve operasyonların sürdüğünü  belirterek, kent güvenliğinin sağlanması açısından ikinci bir emre kadar, 08.30  itibarıyla Varto'da sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini söyledi. 
 
BİRÇOK YERDE TUZAKLAMA VAR
 
Muş Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerinin bu patlayıcıları imha çalışması sırasında vatandaşların zarar görmemesi için konulduğu belirtilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar sürecek. 
 
Büyükersoy, Varto ilçe merkezinde PKK’lı teröristlerin bir çok yere patlayıcılarla tuzaklama yaptığını, bunların imhası sırasında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince sokağa çıkma yasağı konulduğunu söyledi.
 
Varto’da sokağa çıkma yasağı, tuzaklanan patlayıcıların imha edilip halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının ardından yapılacak ikinci bir duyuruya kaldırılacak.
 
ÇOK SAYIDA HENDEK KAZILMIŞ

Varto’da bu sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK’lı teröristlerin dün gece Özel İdare’ye ait iş makinelerini gasp ederek bazı mahallelerde hendek kazdıkları, bir köprüyü tahrip ettikleri belirtildi. Ellerinde uzun namlulu silah ve roketatarlarla sokaklarda dolaşan yüzleri maskeli teröristlerin çeşitli yerlere tuzakladıkları çok sayıda patlayıcıyı imha çalışması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, yer yer silah sesleri duyuldu.
 
BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU
 
Varto Belediye Eşbaşkanı Sabite Ekinci, ilk açıklamasında ilçe merkezinde bir çok hendek kazıldığını, ilçeye takviye güvenlik güçlerinin geldiğini belirtti. Sokağa çıkma yasağının sürdüğünü belirten Başkan Ekinci, şunları söyledi:
"Varto’da hayat felç olmuş durumda. Kimse tedirginlikten dışarı çıkamıyor. İlçenin özellikle emniyet ve askeriyenin belli noktalarında güvenlik güçleri var. Belli noktalarda yoklar. Hendeklerle birçok yol kazılmış durumda. Dün gece boyunca ilçede elektrik yoktu bugün sabahtan itibaren var." Belediye Başkanı Ekinci ilçede PKK'lıların olduğunu öğrendiklerini söyledi,  "Kente yönelik olası bir asker müdahalesiyle çok ciddi çatışmalar yaşanabilir. İlçe merkezinde binlerce sivil var. Olası bir müdahale çok vahim sonuçlar doğurur" dedi.
 
SAAT 20.00 İTİBARIYLA...
 
Saat 20. 00 itibarıyla Varto’da bu sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede endişeli bekleyişin hakim olduğu belirtildi. Bir çok yere patlayıcı yerleştiren ve sokaklara hendek kazılan ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik güçleri önlem aldı. Zaman zaman silah seslerinin geldiği ilçe merkezinde gizlenen PKK’lıların, köylerden toplanacak kişilerin ilçe merkezine geleceği dedikodusu yayması da sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede bir çok kişiyi tedirgin etti.

 YER YER SİLAH SESLERİ GELDİ
 
Jandarma Özel Harekat Birliği'ne bağlı askerler Varto'ya giriş ve çıkışları tutuyor. Al Jazeera'nın haberine göre ilçe içine kazılmış iki hendekte tespit edilen bombalara, uzaktan kumandalı olabilme ihtimaline gündüz müdahale edilmedi. İlçede gizlenen PKK'lılar güvenlik güçleri tarafından aranıyor. Ara ara silah sesleri duyuldu. 
 
AA'NIN HABERİ: TACİZ ATEŞİ AÇILIYOR
 
AA'nın Varto'yla ilgili saat 15.55'te geçtiği haber ise şöyle:
 
Yaşanan terör olayları nedeniyle sabah 08.30'dan itibaren sokağa çıkma  yasağının uygulandığı Varto'da, gasp ettikleri iş makineleriyle ana yollara ve  ara sokaklara hendek açan terör örgütü mensupları, ilçenin girişindeki köprüyü  yıkıp, belirli bölgelere patlayıcı düzeneği yerleştirdi. 
 
Güvenlik güçlerine zaman zaman taciz ateşinde bulunan teröristler,  asker ve polisleri patlayıcı düzeneği kurdukları bölgelere çekmeye çalıştıkları  gözleniyor. 
 
Vatandaşlara zarar gelmemesi için temkinli davranan  güvenlik güçleri ise konuşlandıkları bölgelerde bekleyişlerini sürdürüyor. 
 
HDP'Lİ VEKİLDEN TWEET
 
HDP milletvekili Selma Irak ise HDP'li vekillerin Varto'ya gittiğini duyurdu. Irmak twitter'dan yaptığı açıklamada "Varto halkının yanında olmak için yoldayız.. Bölge vekillerimiz de Muş'a hareket ettiler.# Varto halkı yalnız değildir!!" diye yazdı.

YASAK 05.00'DA BİTİYOR

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Varto ilçe merkezinde terör örgütü PKK mensupları tarafından cadde ve sokaklara çok sayıda mayın, tuzaklama ve patlayıcı konulduğu anımsatıldı.

Söz konusu patlayıcıların ve mayınların imhası esnasında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve zarar görmemesi, ayrıca asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için dün saat 08:30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK terör örgütü mensuplarınca Varto şehir merkezindeki mayın, tuzak ve bombaların imha edilerek cadde ve sokakların temizlenmesi, asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesinin ardından 17 Ağustos saat 05.00 itibari ile sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277217 Ağustos 2015 00:52

    Varto halkı yalnız değil diyen alçak vekil sırf karıştırmaya halka değil teröristlere destek olmak için gidiyor.Bu da Kürt CHP si.Yalnız elbette değil devlet var devlet

  • kemal17 Ağustos 2015 00:12

    ordakı halk o hendekler kazılırken nasıl görmemıs nıye zamanında bıldırmıyor sımdı neden korkuyor.. hdplı vekıllerde ortamı ıyıce ateslendırıyor

  • alabao16 Ağustos 2015 23:26

    şu vartoya gelen vekilleri bombaların üstüne oturtsanızda patlasa

  • Bozkurt16 Ağustos 2015 23:09

    Başbuğumuz Erdoğan artık

  • sdk16 Ağustos 2015 22:40

    halk terörist kardeşim bunu bizim türkler hala anlamdı ordaki asker polis oranın halkı gözünde gazzedeki israil askeri. ne yapsak kürtlere yaranamayız bunu anlayalım artık

  • tarasınlar..16 Ağustos 2015 22:30

    devlete baş kaldıranların başları KESİLE!!!. Terörün desteğ iolmaz. kim terör ortamına destek veriyorsa, çatışmada .ok yoluna gider.. gitsinler de kurtulalım..

  • Vatansever16 Ağustos 2015 21:57

    gonderiverin Aslanlara mintika timizligi yapiversinler,ulkenin kan emici mikroplari

  • Vatansever16 Ağustos 2015 21:55

    yeryuzunun lanetlenmis yaratiklari ,tarih boyunca yedigi tabagini s...mis ,kendi fikri olmayan ,egitime deyil barbarliga calisan,onun bunun masaligini yapan kuklalar

  • Vatansever16 Ağustos 2015 21:52

    Turkiye,nin asalaklari ezmessen cogalir ,cevreye zarar verir ,herseye zarar verir,hasereyle mucadele

  • Vatansever16 Ağustos 2015 21:50

    hepiniz teroristsiniz ve tum teroristler temizlenecek

  • Varto16 Ağustos 2015 21:46

    ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin...

  • Varto16 Ağustos 2015 21:46

    ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin...