E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Türkiye'nin ilk uçak gemisi---

İşte Türkiye'nin ilk uçak gemisi

İşte Türkiye'nin ilk uçak gemisi
14 Ekim 2017 - 07:07 borsagundem.com

Türk Ordusu'nda hiç bulunmayan uçak gemisi İspanya tarafından yapılacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2021’de girmesi planlanan Türkiye’nin ilk LHD (Landing Helicopter Dock) gemisi, TCG Anadolu projesi için İspanya Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

İspanya’nın uçak gemisi Juan Carlos-1 ile benzer özelliklere sahip olacak gemide helikopter konuşlandırılabilecek, F-35 inip kalkabilecek, tank taşınabilecek. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile SEDEF Gemi İnşaatı Sanayi A.Ş. arasında imzalanan sözleşme kapsamında süren projede, tasarım desteği İspanyol Navantia firmasından alınacak. İnsani yardım amaçlı kullanılabilecek ve 700 kişilik amfibi taburu bir seferde arzu edilen yere intikal ettirebilecek gemi niteliğinde yapılacak TCG Anadolu’ya, insani yardım kapsamında kapalı, açık bölmelerine konteynerler konulabilecek.

Geminin aynı zamanda ameliyathane olacak. Herhangi bir doğal afette veya herhangi bir şekilde dost, müttefik ülkelere Türkiye’nin yardım etmesi gerektiği durumda bu gemi kullanılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir ekici14 Ekim 2017 23:00

    emekliyim açım. yeter savaşa silahlanmaya polise subaya ve yandaş mütahitlere verdiğiniz paralara.

  • Salla14 Ekim 2017 22:52

    Uçak gemisini nerede kullancakmışız, bilen varmı

  • Erol UZUN 14 Ekim 2017 22:42

    ALLAH karar verenlerden razı olsun.

  • Nurullah14 Ekim 2017 22:05

    Hayırlı olsun.

  • Kala kala ispanyola kaldıysak 14 Ekim 2017 15:06

    Bu gemi uçak mı helikopter gemisi mi olacak ne kadarı yerli üretim ve teknoloji olacak ispanyollar ne biliyor da ne verecek casa uçakları vardı yarısı düştü bizim üniversiteler ne iş yapar adam kaydırmaca yer kapmaca mı oynar

  • Şimşek14 Ekim 2017 10:57

    ABD, F-35B uçaklarını Türkiyeye vermez. Ek yakıt tankına ihtiyaç duymadan 1100 km uzakta operasyon yapan süpersonik 5.nesil uçaklar varken havada yakıt ikmali yaparsan Atlas ve Hint okyanuslarına kadar ulaşırsın. Hipersonik füze çağında uçak gemisi gibi hantal su üstü yapılara artık yer yok. Hatta uçaklara bile yer yok. Artık füzeler çağına girdik. Rusya uçak gemisi yerine yüzlerce kilotonluk onlarca nükleer başlık ve yüzlerce hipersonik füze taşıyan denizaltı inşa ediyor. Uçak gemisi değilde LHD bölgesel çatışmalar ve insani yardım için ideal ve Türkiyede de 1 adet olmalı. Türkiye İngiltere değil. Uçak gemisine ihtiyacı yok. İngilterenin 1 milyar poundluk HMS Audacious denizaltısı var. 1240 km öteden bir kaç metre sapmayla vuran tomahawk füzeleri taşıyor. Yavru yunustan daha az ses çıkarıyor, Manş denizinden Atlantiğin öbür tarafındaki New York limanındaki geminin sesini duyabiliyor.

  • E Göy14 Ekim 2017 09:42

    TANKLARIMIZ AMERİKAN/ALMAN F 16 UÇAKLARIMIZ AMERİKAN HELİKOPTERLERİMİZ AMERİKAN/İTALYAN UÇAK GEMİMİZ İSPANYOL BAŞKA ÜLKELERİN MÜHENDİSLERİNİN İŞSİZ KALMAMASI İÇİN HER FEDAKARLIĞI YAPIYORUZ KENDİ MÜHENDİSLERİMİZİN ÜLKEMİZDE İŞ BULMASI İÇİN %100 MİLLİ HAVA/DENİZ/KARA SİVİL/ASKERİ ARAÇLAR DA ÜRETİRSEK ARIZASI HALİNDE YEDEK PARÇASINI DA ÜLKEMİZDE TEMİN EDERİZ

  • bir yorum14 Ekim 2017 07:45

    Bu gemi kesinlikle nükleer enerji ile çalışan olmalı.Birde ispanyollar ile stratejik işbirliği yapılabilir.Onlar diğer batı ülkeleri gibi değiller.Bana göre eğer ispanyollarla savunma alanında bir işbirliği sağlarsak Türkiyenin kendi silahlarını öğrenmesindede epey yardımcı olur.