E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİşte Türkiye'de en yaygın boşanma nedeni...---

İşte Türkiye'de en yaygın boşanma nedeni...

İşte Türkiye'de en yaygın boşanma nedeni...
19 Ekim 2022 - 16:36 borsagundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; son 20 yılda evlenenlerin sayısı yüzde 20 azalırken boşanma oranı da yüzde 47 arttı. Boşanan çiftler en çok sevgi eksikliğinden şikayet ediyor.


Farklı etkenler nedeniyle boşanma oranları Türkiye'de giderek yükseliyor.

Boşanma nedeni olarak da ilgi ve sevgi eksikliği başı çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son 20 yılda evlenenlerin sayısı yüzde 20 azaldı, boşanma oranı yüzde 47 arttı.

Boşanmaların yüzde 33'ü evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşiyor. Çiftlerin yollarını ayırmasındaki en büyük neden ise yüzde 32 ile sorumsuz ve ilgisiz davranma.

Bu sorunu yüzde 14 ile aldatma, yüzde 9,8 ile evin geçimini sağlayamama ve yüzde 8 ile şiddet eğilimi takip ediyor.

Uzmanlara göre başka etkenler de var. Örneğin sosyal medya.

Psikiyatrist Doç. Dr. Sevcan Karakoç sosyal medyadaki yanılsamadan çiftlerin çok çabuk etkilene dikkat çekerek, ''Çiftler kendilerini başkalarıyla kıyaslıyorlar'' açıklamasında bulundu.

Her akşam anneye gitmek boşanma sebebi sayıldı

 

Boşanmalarda İzmir, evlenmelerde Aksaray lider

 

Eşe ekonomik şiddet, boşanmada ağır kusur sayıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fazla20 Ekim 2022 09:04

    devam eden evlilikler zaten aldatmalı devam ediyor bazıları biliyor  ve kabul ediyor konforu bozmak istemiyor kadın bazıları da  bilmiyor devam ediyor.aldatmalar  müthiş fazla

  • Mucise Reis : )19 Ekim 2022 19:44

    En büyük neden ZORUNLU GİDERLERİN karşılanamaması. Bunlar için para lazım.... aşk mı? para mı? mutluluk mu ? ... Bu soruların cevabı var.. ilk oalrak zorunlu giderlerin, ve ilk taleplerin karşılanması lazım. Bunlarkarşılanırsa mutluluk oluşur. zaten para mutluluğu satın alır. sma hastası bir bebek için para mutluluk getirir... Çölde mahsur kalan biri milyoner olsada 1 bardak su için milyon dolarları verebilir... Yani zorunlu ve ilk girdi ihtiyaçlar karşılanır ise, otomatıkman mutluluk ortaya çıkar. ülkemizde malesef aile kurmak ve çatının içinde yaşamı sürdürebilecek gelir seviyesi yok gibi bişe.. Buda boşanmalar ve mutsuzluk getiriyor. Köyde 5 kuruşsuz tarla tapa yaparak mutlu yaşayabilirsin GIDA ilk zorunlu girdi ve karşılanabilir. Şehirde işsiz isen yuvan dağılır para olmadna olmaz...

  • WERS19 Ekim 2022 16:53

    her ayrılığın kılıfı bu olmuş tahamülsüzlük ve ekonomik sebepler diyebiliriz ayrıca artık erkekler ve bayanlar evlilik müessesinde fazla yük kaldırmak istemiyorlar yani sen erkeksiz yapmalısın tarih oldu sende yap geldi