E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İşte Türk pilotları kaçıran grup!---

​İşte Türk pilotları kaçıran grup!

​İşte Türk pilotları kaçıran grup!
09 Ağustos 2013 - 14:34 borsagundem.com

Türk Hava Yolları'nda çalışan Türk pilot ve yardımcısını Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçıran grup belli oldu

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, havaalanından otele giderken, silahlı kişilerin Türk pilot ve yardımcı pilotu kaçırdığını söyledi. Türk Hava Yolları THYAO kaçırılan pilotların adlarını Murat Ağca ve Murat Akpınar olarak açıkladı.
Lübnan Al-Jadeed televizyonu, daha önce adı duyulmamış olan "Zuwar al-Imam Rida" adlı bir grubun, Türk pilotların kaçırılma olayının üstlendiğini duyurdu.
Adlarının anlamı "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" olan grup, Türk pilotlara karşılık Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılması talebinde bulundu.
DAVUTOĞLU HAREKETE GEÇTİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasıyla ilgili Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve BaşbakanıNecip Mikati ile görüştü.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mikati ve Berri, Davutoğlu ile yaptıkları telefon görüşmesinde olayla ilgili üzüntülerini dile getirdi.
Ramazan Bayramı'nda böyle bir olayın yaşanmasından ayrıca üzüntü duyduklarını belirten Mikati ve Berri, pilotların serbest bırakılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
Olayın iki ülke arasındaki ilişkileri etkilememesi gerektiğini vurgulayan Mikati ve Berri, Türk ve Lübnan haklarının sarsılmaz bir kardeşlikilişkisiyle bağlı olduklarını belirtti.
‘LÜBNAN MAKAMLARI ALARMA GEÇİRİLDİ’
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü de Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili Lübnan makamlarının alarma geçirildiğini belirterek, gereken soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi.
Gümrükçü, Lübnan makamlarından konuyla ilgili olarak bilgi talep edildiği ve Lübnanlı yetkililerin Başbakan da dahil olmak üzere her düzeyde alarma geçtiğini söyledi. Gümrükçü, "Gereken soruşturma yürütülüyor" ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, mürettebatın diğer kısmının güvenli şekilde bir otele yerleştirildiğini, bugün öğleden sonra Türkiye'ye döneceklerini bildirdi.
GEÇMİŞTE DE TÜRKLER KAÇIRILMIŞTI
Suriye'de geçen yıl yakınları kaçırılan bir Şii grup, muhalifler üzerinde etkili olduğu gerekçesiyle Türkiye'nin devreye girmesini talep ediyordu.
Söz konusu grup, Suriyeli muhaliflerin yakınlarını bırakmaması halinde, bayramdan sonra Lübnan'da Türk vatandaşlarını kaçıracaklarını söylüyordu.
Lübnan 'da daha önce de Türk işadamı Aydın Tufan Tekin ve TIR şöförü Abdulbasit Aslan kaçırılmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)