E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Reina saldırısını yapan terörist---

İşte Reina saldırısını yapan terörist

İşte Reina saldırısını yapan terörist
01 Ocak 2017 - 12:01 borsagundem.com

Reina'da 39 kişinin ölümüne neden olan saldırganın ilk görüntüsü ortaya çıktı

İstanbul'da yeni yıl kutlamaları sırasında Reina'da düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre terörist ateş açarak Reina'ya girdi. İçeride vatandaşlara kurşun yağdırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristin mont-pantolanla içeri girdiğini, içeride üstünü değiştirdiği bilgisinin olduğunu söyledi.

TERÖRİSTLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN DETAY

Teröristin olay yerine gelişi, soğukkanlı tavrı, ateş ederek içeri girmesi, alçak katliam sonrası üstünü değiştirip kaçabilmesi nedeniyle daha önce keşif yapıldığı şüphesi değerlendiriliyor. İlk bilgiler olay anında teröristin yalnız olduğu yönünde. Ancak planlama ve keşif için yardım aldığı ihtimali de araştırılıyor.

Güvenlik uzmanlarına göre teröristin saldırıdan birkaç dakika sonra üstünü değiştirip kaçabilmesi geliş ve kaçış güzergahıyla ilgili keşif yapıldığına işaret ediyor. Teröristin mekanın içini biliyor olabileceği ihtimal dahilinde.

Olay yerinde bulunan boş mermi kovanları teröristin saldırıda tek silah mı birden fazla silah mı kullandığını gösterecek. Teröristin silahının başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığı da belirlenecek.

İLK ŞÜPHELİ TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ

Terör saldırısını düzenleyen örgüt henüz belli değil. İlk şüpheler terör örgütü DEAŞ üzerinde yoğunlaştı.

HENÜZ NETLEŞMEDİ

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş "Örgüt konusunda emareler var ama şu örgüt diyebilecek noktada değiliz" diye konuştu.

BATACLAN VE ORLANDO'YU AKILLARA GETİRDİ

Yaşanan saldırı akıllara Bataclan ve Orlando saldırılarını getirdi. Kalabalıkların üzerine ateş açılarak yapılan saldırılar çok sayıda can kaybına yol açtı.

Bu tür saldırıların ilk örneği Fransa'da görüldü. 13 Kasım 2015'te, Paris'i kana bulayan saldırılarda, Bataclan tiyatrosu da hedef alındı. Yerel saatle 21.40'ta ABD'li rock grubu Eagles of Death Metal konseri sırasında içeri giren teröristler kalabalığın üzerinde ateş açtı.

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda Bataclan'da 89 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

12 Haziran 20016'da bu kez, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kenti hedef alındı. Gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı.29 yaşındaki Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in gerçekleştirdiği saldırıyı, yine terör örgütü DEAŞ üstlendi.14 Temmuz 2016'da, Fransa'nın Nice kentinde, ulusal gün kutlamalarına katılanlar hedef alındı. Bir kişi tarafından kalabalığın içine kamyon sürülerek yapılan intihar saldırıda, 84 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. DEAŞ'ın üstlendiği saldırının ardından, ülkedeki OHAL 3 ay daha uzatıldı.

19 Aralık 2016'da Almanya'nın başkenti Berlin'de, Nice'tekine benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Bir tırın Noel pazarına girmesi sonucu gerçekleştirilen saldırıda, 12 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Bu saldırıyı da DEAŞ üstenirken, saldırgan Enis Emri, kaçtığı İtalya'da polis tarafından öldürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Meme can04 Ocak 2017 22:21

    Bizim mahallede görmüşler diolar metronun orada

  • Caner Öztürk02 Ocak 2017 18:11

    onu yapan şerefsiz öldürülmezse adam değilsiniz

  • M.K02 Ocak 2017 18:06

    İsraile gidin ne kadar okul alışveriş merkezi gece klubü hastane var ise hepsini tarayın ertesi günü Türkiye ve birlikleri teker teker arayıp saldırıyı kınıyoruz mesajı verin bu ülkede torpil dahi patlamayacaktır. Bu iş başka yola girdi artık

  • Kemal02 Ocak 2017 11:34

    Hükümetin istifa etmesi çözüm değil ama MIT veya içişlerli bakanlığından birilerinin utanarak istifa etmesi gerekir artık. İstifa etmemek olayı kabul etmektir. İstifa etmek kabullenmemektir

  • Umit aslan 02 Ocak 2017 00:02

    Buhukumetin gitmesi hicbirsey kazandirmaz kimseye dusmanlarin istedigide bu herkez aklini basina alsin durmak yok yola devam

  • sencer01 Ocak 2017 17:31

    hala hükümet istifa diyorlar ne geri zekalı insanlar var arkadaş

  • T.U01 Ocak 2017 14:09

    Halbuki bu hafta sonu pek haber olmaz sakin geçer diyorduk da ayrıntıyı unutmuşuz. BURASI TÜRKİYE...

  • örgüt isimleri sadece palavra01 Ocak 2017 12:58

    neo con ve arkasındaki güçlerin saldırısı

  • Abdulhadi01 Ocak 2017 12:56

    Hükümet hala başta istifa edin milli mutabakat hükümeti kurun artık yeter

  • KILIÇ01 Ocak 2017 12:42

    BU CENNET VATANI CEHENNEME ÇEVİRMEK İSTEYEN HER KİM OLURSA OLSUN ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN.

  • deaş..DEAŞ 01 Ocak 2017 12:27

    bu tip saldırıları havalimanında taksimde özellikle yabancılara karşıda yapmıştır. üstelik şahsın arapca konuşmasıda deası işaret etmektedir. pyd lik iş deil bu belliki, bire bir yaşıyoruz, kitapdan okumadık, haliyel kafamızda çalışıyor bunları görebiliyorum vatandaş olarak. yazık ettiler ulkeye terortler

  • ak01 Ocak 2017 12:09

    pyd yapmıştır