E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİşte kupon ödemesini yapamayan ilk Rus şirket---

İşte kupon ödemesini yapamayan ilk Rus şirket

İşte kupon ödemesini yapamayan ilk Rus şirket
24 Mart 2022 - 15:46 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası Citigroup’un işlemleri yasaklamasının ardından Rus çelik imalatçısı Severstal’in kupon ödemesi için gereken süre doldu.

Çelik imalatçısı Severstal döviz cinsinden tahvilin kupon ödemesini gerçekleştiremeyen ilk Rus firması oldu. Şirket şimdi temerrüt riskiyle karşı karşıya.

Nakit sıkıntısı olmayan şirketin 12.6 milyon dolar kupon ödemesi için 5 günlük ödeme süresi dün itibariyle sona erdi. Firma ödemeyi yapmak istediklerini ancak Citigroup’un ödeme işlemlerini bloke ettiğini bildirdi. Konuya yakın bir kaynak Citigroup’un firmanın ABD Yabancı Varlıkları Kontrol Birimi’nden izin almasını talep ettiğini belirtti. ABD’nin firmaya yönelik herhangi bir yaptırımı bulunmazken firmanın çoğunluk hissedarı Alexey Mordashov AB’nin yaptırım listesinde yer alıyor.

Severstal’in Genel Müdürü Alexander Shevelev e-mail yoluyla yaptığı açıklamada olağanüstü bir durum yaşadıklarını belirterek “Ortaklarımızla birlikte tahvil sahiplerinin ödemelerini alması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu adaletsizliğin kısa sürede sona ermesini ve tahvil sahiplerinin hak ettiğini alacağını umuyorum” ifadesini kullandı.

Rusya’ya yönelik devreye alınan birçok yaptırım ve sermaye kontrollerine rağmen çoğu Rus şirketi Döviz cinsi tahvillerin kupon ödemelerini gerçekleştirdi.

Rusya ikinci kupon ödemesini yaparak temerrüt riskini öteledi

 

Temerrüt riski! S&P'den Rusya'ya bir not indirimi daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)