E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1---

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1
07 Mayıs 2017 - 17:02 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Fabri 90+4'te topu kendi ağlarına yolladı

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Türkiye'nin nefeslerini tutarak izlediği derbide 45+1'de Aboubakar'ın attığı golle öne geçen Beşiktaş maçın son dakikasında Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle yıkıldı. 88.dakikada Skrtel, 90+2'de Josef de Souza'nın ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldığı maçta Fenerbahçe 9 kişi devam ederken 90+4'te Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle beraberliği kurtardı.

Bu sonucun ardından puanını 65'e çıkaran Beşiktaş hemen arkasındaki Medipol Başakşehir ile puan farkını 2'ye düşürdü. Fenerbahçe ise 57 puanla 3.sırada yer aldı.

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç Nukan, Adriano, Tolgay Arslan (Dk. 76 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (Dk. 89 Gökhan İnler), Babel, Aboubakar (Dk. 72 Cenk Tosun)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Skrtel, İsmail Köybaşı (Dk. 46 Salih Uçan), De Souza, Neustaedter (Dk. 46 Ozan Tufan), Alper Potuk, Lens, Sow, Van Persie (Dk. 74 Emenike)
Goller: Dk. 45+1 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 90+4 Marcelo (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)
Kırmızı kartlar: Dk. 88 Skrtel, Dk. 90+2 De Souza (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 28 Volkan Demirel, Dk. 61 Salih Uçan, Dk. 90 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 65 Tolgay Arslan (Beşiktaş)

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

45+1. dakikada Beşiktaş öne geçti. Tolgay Arslan'ın uzun pasında topla buluşan Quaresma'nın sağdan içeri gönderdiği topa Aboubakar altıpasta dokundu ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
90+4. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Kjaer'in Beşiktaş ceza sahasına gönderdiği uzun topta Marcelo, ters bir kafa vuruşuyla ileri çıkan kaleci Fabricio'nun üzerinden meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi ve mücadele 1-1 sona erdi.

GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta son lig mücadelesine göre üç değişiklik yaptı. Siyah-beyazlı ekibin geçen hafta Medipol Başakşehir ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Atiba Hutchinson, derbi mücadelesinde kadroda yer alamadı. Hafta içinde takımla antrenmanlara çıkamayan tecrübeli oyuncunun yerine savunmaya dönük orta saha görevini Tolgay Arslan yerine getirmeye çalıştı.

TOSİC'İN YERİNE ATINÇ

Beşiktaş'ta, Medipol Başakşehir karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Dusko Tosic'in yerine savunmanın ortasında Atınç Nukan şans buldu. Ligin 28. haftasında Adanaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev alan ancak Medipol Başakşehir mücadelesinde yedekler arasında yer alan Atınç, bir maç sonra ilk 11'de sahada yer aldı.

CENK YEDEK, FORVETTE ABOUBAKAR

Teknik direktör Güneş, son haftaların suskun ismi Cenk Tosun'u yedek soyundurdu. Son lig mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Cenk'in yerine Vincent Aboubakar, ilk 11'de sahaya çıktı ve gol aradı.

GÖKHAN İNLER KADRODA

Beşiktaş'ta bu sezon fazla şans bulamayan ve Medipol Başakşehir maçında kadroya dahil edilmeyen Gökhan İnler, yedek olarak karşılaşmaya başladı. Medipol Başakşehir ile oynanan karşılaşmada takımının tek golünü atan Demba Ba'nın yanı sıra Matej Mitrovic, Andreas Beck, Necip Uysal ve Tolga Zengin de yedekler arasında yer aldı.

STAT TAMAMEN DOLDU

Mücadeleye her iki takımın taraftarları büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile oynanan kritik maçta tribünleri tamamen doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek vermeye çalıştı. Mücadeleyi 40 bine yakın taraftar izledi.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN KOREOGRAFİ

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi gerçekleştirdiği koreografi ile görsel şölen yaşattı. Taraftarlar, tribünde "Burası Beşiktaş akıllı ol" yazısının yanı sıra kartal fotoğrafının bulunduğu dev bir pankart açtı. Siyah-beyazlılar ayrıca sahayı konfeti yağmuruna tuttu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNEMLERİ

Derbi maç öncesi ve sırasıda stat içiyle dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Maçı izlemek üzere Vodafone Arena'ya gelen taraftarlar sıkı bir aramanın ardından tribünlere alındı. Derbi mücadelesinde bin 250 özel güvenlik ve 2 bin 200 emniyet mensubu görev yaptı.

ADVOCAAT'TAN HASAN ALİ SÜRPRİZİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki Beşiktaş debisinde sürpriz bir kararla sağ bekte Hasan Ali Kaldırım'a şans tanıdı. Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Advocaat, Şener Özbayraklı ve Gregory van der Wiel'in yokluğunda sağ bekte Hasan Ali'ye şans verdi. Ozan Tufan'ı bu bölgede oynatması beklenen Hollandalı teknik adam, asıl mevkisi defansın solu olan Hasan Ali'yi sağ bekte görevlendirdi. Hasan Ali'den boşalan sol bekte ise İsmail Köybaşı forma giydi. Hasan Ali Kaldırım daha önce de Fenerbahçe formasıyla sağ bekte görev almıştı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında Hasan Ali, Gökhan Gönül'ün sakatlığı, Şener'in ise cezası nedeniyle bu bölgede oynamıştı.

FENERBAHÇE TARAFTARI, VODAFONE ARENA'DA

Fenerbahçeli taraftarlar, Vodafone Arena'da kendileri için ayrılan yeri tamamen doldurdu. Ülker Stadı'nın önünde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, öğle saatlerinde yaklaşık 30 belediye otobüsüyle Vodafone Arena'ya olaysız bir şekilde geldi. Tribündeki yaklaşık 2 bin Fenerbahçeli taraftar, karşılaşmadan önce takımlarına destek oldu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)