E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte kasım ayı enflasyonu için beklenti anketi sonuçları---

İşte kasım ayı enflasyonu için beklenti anketi sonuçları

İşte kasım ayı enflasyonu için beklenti anketi sonuçları
04 Aralık 2022 - 11:39 borsagundem.com

Aralık ayında en merak edilen konulardan biri de yarın açıklanacak kasım ayı enflasyon verileri. TÜİK'in 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlanan beklenti anketi sonuçlarına göre yapılan hesaplamalarda yıllık enflasyon geçen aya göre yüzde 84.78'e geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ayın ilk haftası bir önceki aya ilişkin enflasyon verilini kamuoyuyla paylaşıyor. Enflasyon verisi aynı zamanda emekli ve memur zam oranının belirlenmesinde etkili olacak.

Kasım ayı enflasyon oranı 5 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

EKONOMİSTLERİN YORUMU NE?

TÜİK tarafından 5 Aralık Pazartesi günü açıklanacak kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,10 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,90 ve en yüksek yüzde 3,82 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,10) göre bir önceki ay yüzde 85,51 olan yıllık enflasyonun yüzde 84,78'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 3,54 artış göstermişti. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 73,12'den yüzde 70,18'e geriledi. (NTV)

İstanbul'da yıllık enflasyon geriledi

Euro Bölgesi enflasyonunda yavaşlama

Esenpak: Yatırımcı sayısındaki artışın nedeni enflasyona karşı korunma

ABD'de enflasyon göstergesi ekimde yavaşladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik04 Aralık 2022 13:57

    Gerçek enflasyon 3 haneli olsa da TÜİK enflasyonu yıl sonunda aralık ayı baz etkisiyle sert düşme gösterecek fakat fiyat artışı 2023 yılı boyunca devam edecek.