E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiİşte itiraf! Avrupa Türk SİHA’larla baş edemez---

İşte itiraf! Avrupa Türk SİHA’larla baş edemez

İşte itiraf! Avrupa Türk SİHA’larla baş edemez
21 Kasım 2020 - 10:35 borsagundem.com

Türkiye tarafından Azerbaycan'a verilen SİHA'ların kullanımı sonrasında Ermeni askerlerin siperlerinden dahi çıkamadığı görüntüler Alman basınının da dikkatini çekti. Avrupa ülkeleri, sahip olduğu hava savunma sistemleriyle Türk SİHA'ları ile baş edemez.

Almanya'da yayın yapan Tagesschau isimli haber sitesinde yayınlanan ve dünya genelinde SİHA'ların etkisinin anlatıldığı haberde Türk SİHA'ları hakkında önemli açıklamalara yer verildi. Analizde Türkiye'nin insansız hava araçlarını diğer silahlar ve askeri teçhizatlarla çok iyi bir koordine şekilde kullandığını belirtildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilimde Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği SİHA'ların Azerbaycan'ın zaferinde büyük bir katkı sağladığı ifade edilirken, analizde "SİHA'ların etkinliğini arttırması ile birlikte Ermeni kuvvetlerinin siperlere gömüldü" ifadeleri kullanıldı.

Ahaber'in aktardığı habere göre, Azerbaycan'ın çatışmalara ilişkin yayınladığı videolarda SİHA'ların etkisinin çok açık şekilde görüldüğünü ve SİHA'ları 185 Ermeni tankını hedef aldığı da analizde yer aldı.

Analizde ayrıca Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar sayesinde savaşların gidişatına yön verdiği ve askeri uzmanlara göre Avrupalı devletlerin henüz bu duruma hazır olmadığı da belirtildi.

Türkiye'nin SİHA'lar noktasında çok sayıda Avrupa ülkesinin önünde yer aldığı da ifade edildi.
Avrupa ülkelerinin SİHA konusunda çalışmaları gerektiği ifade edilirken, şu anki şartlarda Avrupa ülkelerinin sahip olduğu hiçbir hava savunma sisteminin Türk SİHA'ları ile baş edemeyeceği de belirtildi.

Bu arada Libya, Suriye ve Karabağ’da büyük başarılara imza atan Türk SİHA’ları ile ilgili Yunan medyasında yayımlanan haberlerde, Azerbaycan ordusunun Ermenistan’a karşı kullandığı Türk SİHA’larının Karabağ’daki rolünün önemine dikkat çekildi.

Ülkede ses getiren haberde, Yunan hükümetinin bu gelişmeyi dikkate alması gerektiği kaydedildi. Türkiye’nin İHA konusunda kendi teknolojisini oluşturduğu ve kullanımını yaygınlaştırdığı belirtilen haberlerde, Yunanistan’ın ise gelişmeleri sadece izlediği, Türk SİHA’larının Ege’de Yunan Hava Kuvvetleri’ni zorlayacağı yazıldı.

Türkiye’nin Ege’de İHA’ları aktif bir şekilde kullandığını ifade eden Yunan medyası, Yunan Hava Kuvvetleri’nin Türk SİHA’ları karşısında F-16’ları havalandırmak zorunda kaldığına, bunun da pahalıya mal olduğuna dikkati çekti.

Putin kanser ameliyatı oldu iddiası

Ermeni generalden İskender itirafı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İllede vatanım22 Kasım 2020 09:54

    İha ve siha artık %100 yerli motor ile havalanıyor. Haber izlemeyen boş boş yorum yapmasın. Selçuk Bayraktar canlı canlı yayınladı. Kanada ve diğer ülkelere İhtiyacımız kalmadı diye...

  • Ambargo21 Kasım 2020 20:48

    Hemen gaza gelip üfürmeye başlamayalım lütfen, SİHA ların motorları gelmezse ne olacak peki?

  • veli21 Kasım 2020 14:49

    S400 ler  ege de Yunanistan'a ait bir adet sinek dahi uçurtmaz. yeter ki aktif edilsin.

  • Vatandaş 21 Kasım 2020 14:14

    Tamam mesafe kaydettik iha/siha lar konusunda bu konuda iyi eğitimli damat ve ekibi iyi işler çıkardı, kabul de abartmayada gerek yok. Keşke M.Şimşek gibi Babacan gibi işi bilen ve iyi eğitimli iş bilen ekibi yanında tutup işlerinede maydonoz olunmasaydı ekonomide de daha farklı yerlerde olurduk. 18 yıldır yapmadıkları reformların söylemi bile doları bir lira indirdi. Demekki millet reforma aç, istekli, o zaman başla hemen hukuk alanından başla, dava açtığın 60 nin kişinin gönlünü al, mütevazı ol, şatafata son ver sarayda tasarruf yap, 7 uçakla kıbrısa gitme, israftan vazgeç, etrafındaki yalakaları yalamaları uzaklaştır, güven ortamını sağla, dolar 6 lira bile olur.

  • Hasan21 Kasım 2020 15:50

    Vatandaş çok güzel söylemişsinde, bunlar tutturmuşlar itibardan tasarruf olmaz diye birşey, savurganlığa kılıfı uydurmuşlar, sarayı örnek alınca tüm devlet savuruyor, önce acı reçeteyi devlet uygulayacak en tepeden en aşağıya kadar, sonra vatandaştan isteyeceksin.Sonra adalet ve yargı bağımsızlığını hallet ülkeye yabancı sermaye akar, yapabilirlermi 18 senedir yapmadıklarını şimdi yapacaklarına vatandaş inanmıyor.

  • Volkan21 Kasım 2020 14:13

    Yapay Zeka dönemine geçtik. İsnasız savaş araçlarında esas olan yar ve birbirileri ile olan komunikasyon, veri işleme sistemleri. Uydu haberleşmesi vs olmayan ülkelerin hiç şansı yok. IHA lar değişik kaynaklardan toplanan veriler ile nokta atışı vuruşunu yapıp geri dönebiliyor. Dün komutan 200 IHA kaldırılınca Yunanistan'ın tüm savaş kabiliyeti kaybolur dedi, her türlü senaryoyu askerler değerlendiriyormuş.

  • MUSTAFA21 Kasım 2020 13:33

    aks bugune kadar vatan millet için ne yaptın  ne çalışmandan oldu  kaç kuruş harcamışlıuğın var sizin gibiler anca internet sayfalarına fikirlerine ters düşenleri ya hain yaparsınız yada ermeni başka  işiniz gücünüz yok boş adamlarsınız.

  • Muatafa21 Kasım 2020 12:04

    Amma abarttiniz ya ver parayı motoru geldikten sonra o kadar para verdikten sonra yapmazsam yapamazsan 10 katını odeyim sanki ilk defa yapıldı yıllardır kullanılıyordu

  • MUSTAFA21 Kasım 2020 13:32

    bundan çok çok daha fazla getirisi olan işe üzerinde 5 sene çalıştık 5 kuruş vermediler. Üzerine uygulamıyorlar bile Adamına göre iş yapılıyor.Verin o parayı yapalım ...

  • veri21 Kasım 2020 12:38

    kırk senedir uçaklarla bombalanıyordu terör örgütleri ne zaman bizim mühendislerimizin geliştirdiği sihaları kullanmaya başladık terör örgütü kafasını bile kaldıramadı hükümete ekonomi konularında muhalefet olalım ama bu konuda hakkını teslim edelim ayrıca daha önceleri maalesef yerli silahların onayına zorluk çıkartılıyordu...

  • Aks1521 Kasım 2020 12:24

    Kendini Ermeni askerlerinin veya PKK militanlarının yerine bir koy bakalım. O zaman abartı olmadığını anlarsın. Zaten Ermeniden farkın yok.

  • Gokhan21 Kasım 2020 11:44

    Sallamayın anasını Mercedes fabrikasına gittim staja adamların yasası engel olmasa içinden geçerler sihaların.

  • Volkan21 Kasım 2020 13:52

    Azdan az gider çoktan çok gider prensibi geçerli. Bazen bir sinek bile insanın moralini bozabilir. Dokunulmaz sistem yapmak zor ama feleğin çemberine çomak sokmak kolay.

  • Mustafa yassr21 Kasım 2020 12:16

    Yazilim yazilim

  • Objektif21 Kasım 2020 12:01

    5 senedir ortalığı inletiyoruz.Yapsinlar.Ellerini bağlayan mı var.😉