E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte İran’ın intikam planı---

İşte İran’ın intikam planı

İşte İran’ın intikam planı
07 Ocak 2020 - 10:53 borsagundem.com

ABD'ye yönelik misilleme planı İran meclisi tarafından onaylandı. İşte 14 maddelik misilleme planı

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutan Şehit Korgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik terör eylemine karşı "Ağır İntikam" misilleme planı İran meclisi milletvekilleri tarafından onaylandı.

ABD'nin İran Devrim Muhafızlarını "terör örgütü" olarak ilan etmesine karşı misilleme planı şu şekilde:

1. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı ve buna bağlı tüm örgütlerle birlikler terörist tanılarak İran İslam Devrim Muhafızları'na karşı herhangi bir askeri destek terör eylemi olarak kabul edilir.

2.İran İslam Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde ülkenin menfaatlarını zedeleyen ABD'nin terör eylemlerine misilleme yapılmalı.

3.İran İslam Cumhuriyeti ve Silahlı Kuvvetleri ABD'nin İran'ın çıkarlarına karşı imkan kullanmasını önlemek için gereken önlemler almalı.

4.İran İstihbarat Bakanlığı ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı ve buna bağlı tüm örgütlerlerin komutan listesini dava açmak için sunmalı.

5. İran İslam Cunhuriyeti Devrim Muhafızlarıyla işbirliği yapan ve böylece zarar gören tüm gerçek ve tüzel kişilere yasal olarak destek sağlamalı.

6. İran Dışişleri Bakanlığı diğer kurumların içbirliğiyle bölgedeki ABD üslerini kapatarak, ABD'lilerin bölgedeki diğer ülkelerin tesislerinden ve diğer imkanlarından yararlanmasına son vermeye çalışmalı.

7. İran, ABD'nin Devrim Muhafızlarını terörist olarak ilan etmesi kararını savunan ülkelere misilleme yapabilir.

8. ABD'nin kararını savunarak Devrim Muhafızları'na hizmet vermekten kaçınan tüm gerçek ve tüzel kişiler cezalanmalı.

9. İran İslam Cumhuriyeti ABD'nin Devrim Muhafızları'na karşı kararına itiraz edip uluslararası kuruluşlarla istişarelerde bulunarak, İran'ın savunma kurumlarının egemenliğini ihlal eden ABD kararını baltalayabilir.

10. İran Plan ve Bütçe Komisyonu bu yasanın uygulanması için her yıl gereken mali kaynak sunmalı.

11. Devlet mecliste incelenmesi için her dört ayda Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonuna performans raporu sunmalı.

12. İran İstihbarat Bakanlığı yasanın konusuyla ilgili karara katılanların isimlerini belirlemeli.

13. Silahlı kuvvetlerin tüm görevleri, Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatıyla yapılmalı.

14. Bu yasa onaylanmasının ardından yürürlüğe girmelidir.

İran, ABD ordusu ile ona bağlı kurum ve şirketleri "terörist" ilan etti

 

ABD İran için nükleer kapasiteli 6 bombardıman uçağı gönderiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ömer08 Ocak 2020 11:32

    Kabul edilen Planın 6. maddesi bizi çok ilgilendiriyor.Zaten muhtemelen bize bir uyarı niteliğinde.İncirlik ve Kürecik üsleri bizim İran'la başımızı derde sokacak.Bunların arasındaki gerilme devam ettikçe,hiç bir ülke tarafsız kalamayacak.

  • Ahmet Tecer07 Ocak 2020 13:17

    HAVA SAVUNMA SİSTEMİ OLMAYAN HİÇ BİR ÜLKE ABD İLE UĞRAŞAMAZ , FÜZE VE UÇAKLARI ENGELLEYEMZSİN , TÜRKİYE NİN S 400 ALMASI COK DOĞRUYDU

  • oktaydoğaner07 Ocak 2020 11:51

    okadar tantanadan sonra meclisin aldığı kararda amerika aleyhine hiç bir karar alınmamış sadece birşey yaparsa bir şey yaparız denmiş demekki ağladıkları kahramanları gerçekte bir şey ifade etmiyomuş.

  • Vatanperver 07 Ocak 2020 11:38

    Iran abd ye karşı hiçbirşey yapamaz , rusyada bir müslüman ülke için abd yle savaşmaz, abd zaten bahane arıyor iran da bunun farkında öldürdükleri kişi iran hükümetiyle bile ters di onun için halkın gazını alıyor.

  • AAA07 Ocak 2020 11:32

    Iran ı gözümüzde büyütmüşuz. Bu ne . Ne yapıyorsun. Çok saçma hareketler.

  • sgk07 Ocak 2020 11:30

    tırıvırı  hav hav

  • Selahattin Ölmez07 Ocak 2020 11:08

    Bende öyle tahmin ediyorum.iran abd ye öyle bir zaiyat yapacak ki abd bir daha belini doğrultayamayacak.ne türlü saldırı yapsada bunun tarihler boyunca unutmayacaktır.öyle süper güç diye bir şey yoktur.kedi de sevimli bir hayvandır fakat biraz canını acırtır iseniz size unutamayacağızı bir yara verir.

  • Gökhan 07 Ocak 2020 22:49

    Bu abd soyunistlerle uğraşmak tabikide hiç kolay bişey deil ama velakkin umut ediyorum bi gün bir güç çıkıp bu adb ye hak ettiği ölümü tatsın çok insan öldürdüler çok kan akıttılar ALLAH bunlara hak ettiği bir azrail gönderecektir