E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte ilk yerli helikopter motoru!---

İşte ilk yerli helikopter motoru!

İşte ilk yerli helikopter motoru!
05 Aralık 2020 - 17:00 borsagundem.com

TEI'nin Hafif Genel Maksat Helikopteri Gökbey için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde geliştirdiği, Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TS1400 canlı yayında çalıştırılarak test edildi

TEI'de üretilen ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün teslimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferansla katıldığı törenle yapıldı.

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), 35 yıllık teknik birikimi, sahip olduğu altyapı ve kalifiye iş gücüyle hem ulusal hem de uluslararası projelerde hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, katılımıyla gerçekleştirilen törende ilk yerli helikopter motoru canlı yayında çalıştırılarak test edildi.

İlk milli helikopter motoru TEİ-TS1400

1660 beygire kadar güç üretme kapasitesine sahip TEİ-TS1400 motorunun üretiminde de imalat ve malzeme teknolojileri alanlarında TEI pek çok ilke imza attı. Türkiye'de ilk tek kristal türbin kanadı üretimini gerçekleştiren şirket, ilk kez nikel ve titanyum alaşımları için havacılık kalitesinde dövme teknolojisi geliştirdi. TS1400'ün tüm testleri de milli imkanlarla geliştirilen milli bremzelerde gerçekleştirildi. 

Erdoğan: Savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz

Varank: Türkiye motor alanında ender ülkelerden bir tanesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ05 Aralık 2020 21:41

    CHP, HDP İYİ PARTİYE HEDİYEMİZ OLSUN.ANCAK İŞLERİ GÜÇLERİ MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRMAK MİLLETİ HÜKÜMETE KARŞI KIŞKIRTMAK.İNANIN Kİ BUNLAR İKTİDARA GELSELER BELKİ DÖVİZ AŞAĞIYA GELİR FAKAT SURİYE, IRAK VE TÜRKİYE DE KÜRDİSTAN DEVLETİ KESİNLİKLE KURULUR.LİBYA DAN BİZİ KOVALARLAR, AKDENİZDE DE  BİZE NE GAZ VERİRLER NEDE BİR TANE GEMİMİZİ DAHİ YÜZDÜRMEK İÇİN AB VE ABD DEN İZİN ALMAMIZ DAHİ GEREKE BİLİR.MUHALEFETİN BÖYLE BİR TANE PROJESİ VARMI.HEP BOŞ İŞLERİ ÇOK.

  • Nedim05 Aralık 2020 21:01

    Allah razı olsun gençler ite, çakala bakmadan yola devam!

  • Ali Taş05 Aralık 2020 18:57

    Tank palet fabrikasında üretilecek ilk Altay takının namlusunu CHP ye hediye etmek lazım

  • TAMİZ KARTALGÖZ05 Aralık 2020 21:44

    CHP NEREDEN BİLECEK BU İŞLERİ.DAHA ÖNCE BİZ UÇAK YAPIP AB ÜLKELERİNE SATAR İDİK KİM KAPATTI BURAYI.ABD VE AB ÜLKELERİ NEDEN RAHATSIZLAR BUNLARI BİZ ÜRETELİM SİZ ÜRETMEYİM SİZLERE BİZ SATALIM FAKAT SİZLER BİZİM KÖLENİZ OLUN DİYOR.BURDAN CHP BAŞKANINA ŞUNU SÖYLERİM Kİ.ABD DE HİÇ BİR SİLAHI ABD DEVLETİ ÜRETMEZ.HEPSİNİ ÖZEL SEKTÖR ÜRETİR  ABD DEVLETİNE SATARLAR.BAK BİZ ABD NİN DÜŞMANI OLDUĞUMUZ HALDE F 35 PARÇALARINI DAHİ BİR KISMINI BİZLERE ÜRETTİRMİYORLARMI.AMA 3 SENE SONRA ÜLKEMİZ ÇOK GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLEMEKTEDİR.

  • Mantık.05 Aralık 2020 21:04

    Şaka değil gerçek!  Cevap veremezsin çünkü yok.  Millet bıktı sizin  yüzsüz yalanlarınızdan!  Özellikle bu tank palet meselesi tartışmaya konu olacak bir mesele dahi değil!  Ama alçakça ve yüzsüzce yalana robot gibi  devam ediyorlar.  Neden bunu yapıyorlar?   Yakında anlarız!  Bunlarda pislik çoktur.  

  • şakamısın05 Aralık 2020 19:36

    o kadar malsın ki cevap vermeye bile değmezsin...

  • pazarci05 Aralık 2020 18:39

    emegi gecenlerden Allah Razi olsun.Cook caliiis ,kendine guven,kendi yolunda git.Allah,Turk,u korusun.Amiin...