E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte iflasa sürüklenen o yol!---

İşte iflasa sürüklenen o yol!

İşte iflasa sürüklenen o yol!
20 Temmuz 2013 - 14:53 borsagundem.com

ABD'de, Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde yaşanan iflas dünyada büyük yankı uyandırdı

Detroit'in nasıl iflas aşamasına geldiği tartışma konusu haline geldi.Mali yönden ağır yük altında bulunan 18,5 milyar dolarlık borçlu Detroit'in ilk notunu kıran S&P oldu. Uluslararası Kredi Derecelendirme Şirketi, Detroit'in kredi notunu CC'den C'ye indirdi, görünümü negatif olarak belirledi.
Detroit'in içinde bulunduğu mali zorluklar geçtiğimiz aylarda hazırlanan 'Alacaklılar için Öneri' başlıklı raporda yanıt buluyor.
Detroit Acil Durum Müdürü Kevyn Orr tarafından hazırlanan rapora göre, kenti tepe takla eden olaylar 1962 yılında Demokratlar'ın yönetimin başına gelmesiyle başladı.
Detroit'in yıllardır devam eden kötü yönetimine dikkat çekilen raporda, bütçe kısıtlamaları, kötü yönetim, sakatlayıcı operasyonel uygulamalar, kayıt dışılık, yolsuzluk ve savurganlığın şehri bu hale getirdiği belirtiliyor.
OTOMOBİL FABRİKALARI KAÇTI
Otomotiv sanayindeki ağırlığıyla bilinen şehirde 1960'ların sonunda otomobil şirketlerinin fabrikalarını teker teker diğer şehirlere taşımaya başladığı ve sonraki yıllarda, Japonya'dan ithal otomobildeki yükselişin ABD otomobil endüstrisinin büyüklüğünü kesmeye başladığı bilgisine yer veriliyor.
KİŞİ BAŞI GELİR 15 BİN DOLARA İNDİ
Nüfusta yaşanan azalmaya değinilen rapora göre, 2000 yılından bu yana, Detroit'in nüfusu yüzde 26 azaldı ve şehirde yaşayan kişi sayısı 706 bine geriledi. Resmi işsizliğin şu anda yüzde 18.6 olduğu kentte, kişi başına gelir ise yıllık 15 bin 261 dolar düzeyine indi.
SOKAK LAMBALARI BİLE YANMIYOR
En yüksek suç oranına sahip olduğu bildirilen şehir, düşük vergi geliri nedeniyle kent hizmeti açısından da zor durumda. Şehrin sokak lambalarının yüzde 40'ı çalışmazken, 78 bin bina terk edilmiş ya da boş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet21 Temmuz 2013 11:11

    türkiyede çevre yüzünden yer yerinden oynuyor bizim grean pees den tık yok hani çevre adına son model uçak gemi jet sky lerle giden sordum tatildelermiş fakat gezi parkına talimat bırakmışlar gezi parkından bizimde çakma yerli malı grean pees miz oldu bu yeni çevreci örgütümüzün adınıda y gençligi koyduk bunun meşru olması içinde bir tutam siyasi parti birkaç tutam illegal örgüt birkaç tutam medya birkaç tutam finans merkezi birkaç tutam üniversite birkaçtutam stk lar bir kaçtutam ab ülkeleri bir tutam abd oldumu sana çakma yerli malı grean pees yani y gençligi bunlar türkiyede insanlar osuruyor çevreyi kirletiyor diye dünyaya dagılsalar dünyanın osurugunu keserler dünya ekonomisinin anasını aglatırlar azimli arkadaşlar hatta bu azimle kuzey kutbuna agaç bile dikerler o yüzden y gençligi jenerasyonu bizler hiç ama hiç anlamayız

  • vatandaş21 Temmuz 2013 04:13

    sıcak para nasıl amerıkaya gıdıyor

  • engenius20 Temmuz 2013 17:52

    Amerika zaten ülke olarak 9 trilyon dolarlık batık içerisinde. Nasıl olur da Bernanke alımları azaltacağız diyor anlamıyorum, büyük bir felakete doğru sürüklenebilir ülke.

  • Akıl Hocası20 Temmuz 2013 16:17

    ABD nin yapması gereken her vatandaşına aylık 100 dolar vatandaşlık maaşı bağlamak. Ondan sonra bak nasıl ekonomi canlanıyor. Bütün şirketler her ay o 100 doları kapmak için yatırım yapar.

  • mehmet20 Temmuz 2013 15:02

    bernanke yapmış oldugu açıklamalarda fed izledigi yolun iyimi kötümü oldugunu anlamak için morgaç ve otomotiv sektöründen gelecek sinyallere verilere bakıcagız demişti bu nasıl sinyal bırak otomotiv verisini şehir batmış buda görülüyorki hasta hala kan kaybediyor bernanke emeklilik hayatında başarılar bida bu işlerle ilgienme