E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte hükümetin 3 yıllık tasarruf tedbirleri---

İşte hükümetin 3 yıllık tasarruf tedbirleri

İşte hükümetin 3 yıllık tasarruf tedbirleri
06 Ekim 2017 - 09:40 borsagundem.com

Üç yıllık mali plan açıklandı. Yeni plana göre vatandaş değil devlet kemer sıkacak, mal ve hizmet alımlarında frene basılarak üç yılda 6 milyarlık tasarruf yapılacak.

Hükümet, üç yıllık mali planı açıkladı. Planda, devlet harcamaları ve mali disiplini kontrol altında tutacak bir yol haritası ortaya kondu. Sosyal güvenlik, istihdam konusunda destekler sürerken, mal ve hizmet alımlarında üç yıllık sürede 6 milyar liraya kadar tasarruf sağlanacak. Kamuda kullanılan cep telefonundan servis araçlarına, akaryakıttan temizlik malzemelerine, seminerlerden yurtdışı görevlendirmelere kadar tüm harcamalara sınırlama getiriliyor.

Yüksek Planlama Kurulu'nun 2018-2020 dönemine yönelik Orta Vadeli Mali Plan yayımlandı. Söz konusu dönemde, kamu kesimi borçlanma gereği kontrol altında tutulacak. Mevcut harcama programları gözden geçirilecek, önceliğini yitirmiş faaliyet ve projeler sonlandırılacak. Kamu harcama ve gelirlerinin milli gelir içindeki payı sınırlandırılacak ve etkinliği artırılacak. Büyümeyi destekleyen altyapı yatırımlarına öncelik verilecek. Ödenek kriterlerini aşan harcama yapan kurumlar uyarılacak.

Tasarruf tedbirleri şöyle sıralandı:

DEVLET HARCAMAYACAK

YURTDIŞI GÖREVLENDİRMEYE SINIR: Özellikle yurtdışı görevlendirmeler asgari süre ve sayıda tutulacak.

EĞİTİMLER GÖREV MAHALLİNDE: Eğitim, kurs, seminer ve paneller personelin görev mahallinde düzenlenecek. Yolluk ödenek ihtiyacı asgari seviyeye indirilecek.

TESİSLERE MASRAF AYARI: Eğitim, dinlenme tesisleri gibi sosyal işletmeler giderlerini gelirleriyle karşılayacak. Bakım ve onarım ödeneği talep edilmeyecek.

YENİ BİNAYA ÖDENEK YOK: Hizmetler, mevcut binalarda sürdürülecek. Tahliye kararı olanlar dışında yeni kiralama, satın alma, yeni inşaat için ödenek verilmeyecek.

TELEFONDA SINIRLAMA: Telefon, mobil, uydu bağlantılı telefon, faks ve benzeri haberleşme imkânları için ödenek talebinde azami tasarruf anlayışıyla hareket edilecek. Mevcut cihazların ekonomik kullanımı sağlanacak.

YAKIT DAHİL BİTİYOR: Hizmet alımı suretiyle taşıt alırken yakıt hariç, şoförlü, şoförsüz yapılabilecek. Yakıt dahil taşıt edinimi uygulamasına son verilecek.

TÖREN, TEMSİLE SINIRLAMA: Temsil, ağırlama, tören, fuar, kongrelere katılım sayısı asgari seviyede tutulacak.

ODA YENİLEMEYE SON: Zorunlu hallerde döşeme, demirbaş alımı için ödenek talep edilecek. Mevcut imkânlarla yetinme gayreti içinde olunacak.

BİLGİ İŞLEMDE VERİMLİLİK: Bilgisayar, bilgi işlem sistemlerinin yenilenmesinde kapasitenin etkili, ekonomik, verimli kullanımı esas alınacak.

KIRTASİYE MALZEMELERİNDE TASARRUF: Yayın alımında, kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasında azami tasarruf anlayışı içinde hareket edilecek.

ALTYAPI YATIRIMLARINA ÖNCELİK

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yeni dönemde iş, üretim, yaşam ortamını iyileştiren altyapı yatırımlarına öncelik vereceklerini belirterek, şunları söyledi: "Yeni proje tekliflerinde azami oranda seçici olunacak. Ekonomik büyümeye ve sosyal gelişmeye katkısı en fazla ve acil hizmet ihtiyacını karşılayabilecek yatırımlara öncelik verilecek. Sektörel bazda eğitim, sağlık, bilim, teknoloji, ulaştırma, sulama, içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarına; bölgesel bazda ise son dönemde yine hükümetimiz tarafından cazibe merkezi olarak belirlenen bölgelerdeki yatırımlara öncelik verilecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • resul baykal18 Ekim 2017 11:12

    Tasarruf tedbirleri iyi de. Büyük kurumlardan alınamayan ve silinen vergi borçlarını kim ödeyecek 100 büyüklerin günahını 70 milyona yüklemek vergi artışları bir yere kadar vatandaşın parası bitince ne olacak

  • Önce vergi sonra kemer06 Ekim 2017 16:44

    Bunlar kadar yalancı bir söylem olamaz. Mısır hükümetine 4 milyar dolar gönderdiler 14 milyar tl yapar 3 sene kemer sıkacakmışta 6 milyar tassaruf edecekmiş yazıklar olsun suriyelilere harcanan 30 milyar dolar yani 100 milyar tl de cabası lanet olsun dostum her ile 250 milyon sermayeli 8 fabrika kurulur oda 650 dev fabrika demek ülke böyle zengin olur savurarak degil

  • Bekir06 Ekim 2017 16:36

    Meclis başkanına. 5 milyona mersedes araç nerde görülmüş siz tasarruf yapamazsınız

  • aaa06 Ekim 2017 16:15

    Zengin babanın müstif evladı gibi, 90 yıllık Türkiye cumhuriyeti birikimlerini satıp satıp pervasızca harcadılar, sattıkları varlıklardan elde ettikleri paralarla "bu yıl özelleştirmeden bu kadar gelir elde ettik "diyerek övündüler.en büyük gelir kaynağı olan ihracatı yaptığımız tüm ülkelerle düşman kesildiler, yumurtlayan tavuğu adeta kestiler,şimdide iflas eden tüccar gibi eski defterlerden umut bekliyorlar.

  • Metin06 Ekim 2017 15:43

    Palavra hepsi.

  • Emre 06 Ekim 2017 11:44

    Aman ne inandırıcı yapacağınızı yapmışsınız zaten bundan sonrakiler de sadece laf da kalır sizin akkoyunlar nasılsa beyinsiz unuturlar...

  • selim06 Ekim 2017 11:39

    savurganlık,yolsuzluk ,günü kurtarma gayretleri ile deniz bitti.. iktidar gidici..Farkında değil.

  • Ekrem eren06 Ekim 2017 11:29

    Yukardaki yapacakmı

  • Böyle biline06 Ekim 2017 11:24

    İtibar da tasarruf olmaz mantığı na son verilmeli.Tepeden başlayarak her kesim her kurum tasarruf etmeli.Birileri lüks arabalarla,hesapsız harcamalarla saltanat sürerken,kimseyi tasarrufa yönlendiremezsiniz.

  • doğru söyle 06 Ekim 2017 10:57

    devlet parayı kimden alacak vatandaştan olan vatandaşa olacak bmv mercedes alarakmı kemer sıkılacak suriyeli besliyerekmi sıkılacak

  • Harun06 Ekim 2017 10:45

    Makan arabalarına sınırlama gelsin. Modeller düşürülsün

  • KILIÇ06 Ekim 2017 10:07

    ÖGRENİM ÜCRETİ HARİCİNDEKİ TÜM YARDIMLAR KESİLMELİ KÖMÜR DAGITIMI DURMALI ÇÜNKÜ ALIPTA SATANLAR ÇOGUNLUKTA ,DESTEKLEMELER KALKMALI,SOSYAL YARDIMLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ.

  • vatandaş06 Ekim 2017 09:46

    tasarruf yapmak istiyorsa ilk önce her kese makam arabası ve bakan yardımcılığı kadrolarına son versin.