E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte G20'den çıkan faiz kararı!---

İşte G20'den çıkan faiz kararı!

İşte G20'den çıkan faiz kararı!
20 Temmuz 2013 - 18:59 borsagundem.com

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı sona erdi. İşte mutabaka vardıkları karar...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın Türkiye’yi temsil ettiği G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı sona erdi.
Toplantı sonrası basına değerlendirmede bulunan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, G20 finans yöneticilerinin faiz oranlarının düşük seviyede tutulması konusunda mutabakata vardığını söyledi.
Her durumda düşük faiz oranlarının devam edeceğini kaydeden Rus bakan, “Bu anahtar bir karar. Para ucuz kalacak” dedi.
Toplantıda düşük faiz oranları ile birlikte ülkelerin rezerv kur politikalarını nasıl geliştirecekleri ve bu politikanın gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelere nasıl etki yapacağını değerlendirdiklerini kaydeden Siluanov, sadece ABD’nin para politikalarında kolaylaştırmayı sıkılaştıracağı sinyalinin tüm piyasalarda ciddi karşılık verdiğini hatırlattı. Siluanov bu yöndeki kararların her ülkenin kendi makroekonomik durumları ile ilgili olduğunu da hatırlattı.
Siluanov, ülkelerin borçlanma yönetimleriyle ilgili yeni prensiplerin yer aldığı taslak bir metnin Ekim ayında yapılacak finans forumunda kabul edilebileceği bilgisini verdi. G20 çerçevesinde 8-9 Ekim’de yapılacak forum Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası tarafından planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz21 Temmuz 2013 00:44

    mb ölçlüde olsa artış yapmaz bu durumda g20 kararı var....başçı da oradaydı

  • mehmet21 Temmuz 2013 00:29

    faiz olan ülkede yatırım mı olur faiz olan yerde tekolan şey halkın sömürülmesidir oyüzden faiz gerçegini görmüş olmaları isabetli

  • Selim20 Temmuz 2013 21:53

    Aman dikkat faiz lobisi kazanabilir ki öyle görünüyor. Endeks 20000 deki boşluğu doldurmak isteyecektir bağıra bağıra savaş ta geliyor. Kimse savaşı görmüyor anlamsız uyanmak gerek alıcı geldikçe düşüyor alıcı geldikçe de düşecek

  • Borsacı20 Temmuz 2013 19:29

    Topluca faiz lobisine karşı direniş yapacaklar anlaşılan. Bu durumda altın yavaş yavaş toparlanabilir. Paraya kaçacak delik bırakmayacaklarını anlıyorum. Eğer altını dizginleyebilirlerse ondan sonra borsalarda balonu başlar. Altın artmadan borsalara göven gelmez.

  • mehmet20 Temmuz 2013 19:11

    çıkan kararı isabetli buluyorum şunu iyi anlamış olacaklarki faiz yüksekliginin ülke ekonomilerine ne kaadar kalıcı zarar verdigini görmüş olmaları