E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 2 - Medipol Başakşehir: 0---

Galatasaray: 2 - Medipol Başakşehir: 0

Galatasaray: 2 - Medipol Başakşehir: 0
15 Nisan 2018 - 17:45 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek bitime 5 hafta kala liderliğe yükseldi.

Süper Lig'in 29. haftasındaki liderlik maçında Galatasaray evinde Başakşehir'i 2-0 yendi. Galibiyet golleri; Mariano ve Adebayor'dan (k.k) geldi. 60 puana yükselen Galatasaray, liderlik koltuğunu Beşiktaş'tan geri aldı.... Başakeşhir ise 59 puanla 3. sırada yer aldı.

MAICON YERİNE DENAYER

Teknik direktör Fatih Terim, savunma göbeğinde Maicon yerine Jason Denayer'i tercih etti. Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayan karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Karşılaşma Bafetimbi Gomis'in yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

4. dakika Manuel Da Costa'dan seken topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Garry Rodrigues'in çektiği şutu kaleci Volkan Babacan kornere çeliyor.

6. dakika Sol kanatta topla buluşan Yuto Nagatomo, Junior Caiçara'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içerisine girip yerden ortasını yapıyor ancak Medipol Başakşehir savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

10. dakika Bafetimbi Gomis'in kafayla indirdiği topla sağ kanatta buluşan Mariano, ortasını yapıyor ancak bu orta etkisiz oluyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

14. dakika Yuto Nagatomo'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Garry Rodrigues, ceza sahası içerisine girdikten sonra ortasını yapıyor ancak Mahmut Tekdemir tehlikeyi kornere uzaklaştırıyor.

17. dakika Gael Clichy'nin sol kanattan yaptığı ortayı Eljero Elia ön direkte bulunan Emmanuel Adebayor'a indiriyor. Adebayor'un gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

19. dakika Mariano'nun pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Bafetimbi Gomis'in çektiği şut savunmadan dönüyor.

22. dakika Edin Visca'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Junior Caiçara, son çizgiden ortasını yapıyor ancak bu orta kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

24. dakika Edin Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortayı Emmanuel Adebayor kafayla takım arkadaşlarına indirmek istiyor ancak top Fernando Muslera'da kalıyor.

26. dakika Mariano'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Sofiane Feghouli'nin ortasını Medipol Başakşehir savunması uzaklaştırıyor.

31. dakika Sofiane Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Bafetimbi Gomis'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

35. dakika Fernando'nun yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Younes Belhanda'nın çektiği şut kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

40. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Younes Belhanda geçiyor. Belhanda'nın ortasına penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Jason Denayer'in kafa vuruşu kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

43. dakika Sofiane Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Bafetimbi Gomis'in çektiği şut Manuel Da Costa'ya çarpıp kornere çıkıyor.

45. dakika Garry Rodrigues'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Sofiane Feghouli'nin yerden ortası kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

45+1. dakika Halil Umut Meler'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

46. dakika İkinci yarı Emre Belözoğlu'nun yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

50. dakika Younes Belhanda'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Mariano'nun ortası etkisiz oluyor.

53. dakika Yuto Nagatomo'nun pası ile sol çaprazda topla buluşan Garry Rodrigues, ceza sahası içerisine girer girmez yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Babacan, bu şuta iki hamlede sahip oluyor.

56. dakika Fernando'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Mariano'nun ortasını Manuel Da Costa kafayla uzaklaştırıyor.

60. dakika GOOOLL Galatasaray, Mariano'nun attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sofiane Feghouli'nin pası ile sağ çaprazda topla buluşan Mariano, ceza sahası yayının hemen dışından sol ayağı ile şutunu çekiyor, top kaleci Volkan Babacan'ın sağından ağlarla buluşuyor.

63. dakika Garry Rodrigues'in sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Fernando'nun kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

65. dakika Medipol Başakşehir takımı bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Arda Turan'ın yerine Marcio Mossoro'yu oyuna alarak kullanıyor.

69. dakika Garry Rodrigues'in pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Younes Belhanda'nın çektiği şut savunmadan dönüyor.

71. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre Belözoğlu'nun ortası ile ön direkte buluşan Mahmut Tekdemir'in kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

72. dakika Medipol Başakşehir, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Emre Belözoğlu'nun yerine İrfan Can Kahveci'yi oyuna alarak kullanıyor.

74. dakika Galatasaray takımı karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Fernando'nun yerine Tolga Ciğerci'yi oyuna alarak kullanıyor.

77. dakika Tolga Ciğerci'nin pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Bafetimbi Gomis'in çektiği şut kaleci Volkan Babacan'dan dönüyor.

79. dakika Galatasaray, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Sofiane Feghouli'nin yerine Sinan Gümüş'ü oyuna alarak kullanıyor.

83. dakika Gael Clichy'nin sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Junior Caiçara'nın çektiği şut yan direğe çarpıp kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

88. dakika Galatasaray takımı karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Bafetimbi Gomis'in yerine Eren Derdiyok'u oyuna alarak kullanıyor.

89. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına İrfan Can Kahveci geçiyor. İrfan Can Kahveci'nin ortasını Mahmut Tekdemir kafayla takım arkadaşlarına indirmek istiyor ancak Ryan Donk araya girerek kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

90-1. dakika GOOOLL!! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Younes Belhanda geçiyor. Ceza sahası içine ortasını yapıyor. Serdar Aziz'den seken top altıpas içinde Emmanuel Adebayor'a çarpıyor ve top ağlarla buluşuyor. Galatasaray, Emmanuel Adebayor'un kendi kalesine attığı golle skoru 2-0 yapıyor.

90+4. dakika Halil Umut Meler'in düdüğü ile karşılaşma sona eriyor. Galatasaray 2-0'lık galibiyetle kritik maçta 3 puanı alan taraf oluyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Mariano, Denayer, Serdar, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis

Başakşehir: Volkan, Clichy, Epureanu, Da Costa, Caiçara, Mahmut, Emre, Arda, Elia, Visca, Adebayor

GALATASARAY VE BAŞAKŞEHİR'İN 20. RANDEVUSU

Galatasaray ile Medipol Başakşehir 20. randevuda. Geride kalan lig maçlarından 9'unu sarı-kırmızılılar, 6'sını turuncu-lacivertliler kazandı. Medipol Başakşehir, rakibiyle yaptığı son 7 lig maçında bir kez yenildi - Galatasaray, ev sahibi olduğu maçlarda rakibine bir kez mağlup oldu. Galatasaray ile Medipol Başakşehir, Süper Lig'de yarın 20. kez karşı karşıya gelecek. Eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda ilk kez Süper Lig'de yer almasıyla başlayan rekabette geride kalan 19 maçtan 9'unu Galatasaray, 6'sını Medipol Başakşehir kazandı, 4'ü de berabere sonuçlandı.

Rekabetteki son 4 maçı kazanamayan Galatasaray'ın 32 golüne, son 3 randevudan galibiyetle ayrılan Medipol Başakşehir 31 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan müsabakayı Medipol Başakşehir 5-1 kazandı.

Galatasaray, ev sahibi olduğu lig maçlarında rakibine sadece bir kez yenildi, 4 galibiyet aldı, 4 kez berabere kaldı. Evinde rakibini son 3 maçta yenemeyen sarı-kırmızılılar, 2 kez berabere kaldı, geçen sezon 2-1'lik skorla mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar sahasındaki 9 maçta 20 gol attı, kalesinde 12 gol gördü.

Galatasaray, turuncu-lacivertli takımla ligde yaptığı son 7 maçta sadece bir kez galip gelebildi. İki takım arasında ligdeki son 7 müsabakadan 2'si berabere bitti, Medipol Başakşehir 4, Galatasaray bir kez 3 puana ulaştı.

KRİTİK MAÇ ÖNCESİ GALATASARAY'A SAKATLIK ŞOKU
 
Galatasaray, Medipol Başakşehir maçı hazırlıklarını tamamlanırken sakatlığı bulunan Martin Linnes, kamp kadrosuna dahil edilmedi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda sarı-kırmızılı oyuncuların 5'e 2 dar alan oyunlarının ardından taktik ağırlıklı çalışma yaptığı bildirildi. Hafif sakatlığı bulunan Norveçli savunma oyuncusu Martin Linnes'in kamp kadrosuna dahil edilmediği kaydedildi.

TOGOLU YILDIZ ADEBAYOR REKOR PEŞİNDE

Medipol Başakşehir'in yıldız oyuncusu Emmanuel Adebayor, yarınki rakipleri Galatasaray'a karşı 1 gol daha atarsa kariyerindeki lig maçları dikkate alındığında Aston Villa ile en çok skor ürettiği takım sarı-kırmızılılar olacak. Fransa, İngiltere, İspanya ve Türkiye'de toplam 8 farklı kulüpte top koşturan Adebayor, bugüne kadar ligde en fazla golü Aston Villa ağlarına gönderdi. Aston Villa filelerini 7 kez havalandıran Togolu yıldız, Galatasaray, Newcastle United, Blackburn Rovers, Tottenham ve Derby County ağlarını ise toplam 6 kez sarstı. Adebayor, ligde Galatasaray'a 1 gol daha atarsa en çok gol attığı takım sıralamasında sarı-kırmızılılar, Aston Villa ile birlikte ilk sıraya yükselecek. Adebayor, 2 ve üzeri gol atması durumunda ise en çok gol attığı takım sıralamasında Galatasaray tek başına ilk sıraya çıkacak.

SEZONUN İLK MAÇINDA NE OLMUŞTU?

Medipol Başakşehir'e 2016-2017 sezonunun devre arasında transfer olan Togolu yıldız, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında turuncu-lacivertli ekibin sahasında, Galatasaray'ı 4-0 mağlup ettiği maçta 3 kez gol sevinci yaşamıştı. Deneyimli futbolcu, bu sezonun ilk yarısında yine turuncu-lacivertli ekibin sahasında 5-1 kazandığı mücadelede de 3 kez fileleri havalandırmıştı.

Adebayor, bu hafta oynanacak maçla birlikte Türk Telekom Stadı'nda da ilk kez sahaya çıkmış olacak. Yıldız futbolcu, Galatasaray karşısındaki performansına benzer bir durumu Arsenal formasıyla Derby County'ye karşı yaşamıştı. Adebayor, Derby'ye karşı oynadığı 2 maçta da hat-trick yapmayı başarmıştı.

ABDULLAH AVCI VE FATİH TERİM İKİNCİ KEZ KARŞI KARŞIYA

Galatasaray'ın hocası Fatih Terim ile Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı 2. kez karşı karşıya gelecek. 11 Eylül 2011’deki ilk maçta Avcı yönetimindeki Başakşehir, Atatürk Olimpiyat’ta Terim’li Galatasaray’ı 2-0 mağlup etmişti. Gözle şimdi bu akşam oynanacak maçta alınacak sonuçta olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)