E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte dünyaya geçilen Türkiye haberi---

İşte dünyaya geçilen Türkiye haberi

İşte dünyaya geçilen Türkiye haberi
15 Haziran 2020 - 17:53 borsagundem.com

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk kaynak, tarafların Vatiyye Hava Üssü ile Misrata'daki deniz üssünü masaya yatırdığını bildiriyor.

Libya ordusu, Türkiye'nin sahaya inmesiyle Trablus çevresinden püskürtülen savaş ağası General Halife Hafter güçlerini Sirte çevresinde kuşattı.

Reuters haber ajansı ise, bugün 'son dakika' koduyla Türkiye'nin Kuzey Afrika'daki iki askeri üssün kullanımı için Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum tarafından tanınan Libya yönetimiyle görüşmeler yaptığını duyurdu.

Ajansa konuşan bir Türk kaynak, Trablus yönetimiyle Ankara arasında kısa süre önce Hafter'den kurtarılan Vatiyye Hava Üssü ile Misrata'daki deniz üssünün görüşüldüğünü söyledi.

Sahada ise, Terhune'nin de milislerden temizlenmesiyle Zafer Yolları harekatını başlatan Libya ordusu, Ebu Gıreyn ve Vişke bölgesinde Sirte'ye harekat için hazırlanıyor.

Başkent Trablus'un 450 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte'ye sıkışan Hafter ise, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranan bir katilden yardım istedi.

Yerel kaynaklar, Hafter'i desteklemek için Sirte önlerine gelen Varfall aşireti ve diğer milislere komuta eden kişinin, Mahmud Varfali olduğunu aktarıyor. Aşiret milislerinden cephede video kaydı almamaları isteniyor.

Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi'nin doğum yeri Sirte, Arap Baharı'ndan sonra bir dönem terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeydi. Kent, hem güneyinde Cufra Askeri Hava Üssü bulunması hem ülkedeki en büyük hidrokarbon kaynaklarını barındıran 'Petrol Hilali' bölgesine açılan kapı olması nedeniyle stratejik önem taşıyor. Hafter milisleri, Libya'nın petrol ihracatının yüzde 60'ının yapıldığı petrol hilali bölgesine gelecek herhangi bir saldırıya karşı Sirte'yi vermemek için büyük çaba içinde. 

Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), son aylarda Trablus ve çevresini Hafter milislerinden kurtardı. UMH, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınıyor.

Hafter'e ise, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan ve Fransa gibi ülkeler destek veriyor.

'Libya'da kalıcı ateşkesin sağlanması için Rusya'yla görüşmeler sürecek'

Darbeci Hafter'e şok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜSO16 Haziran 2020 14:37

    Gerçekten sen gerzek misin?

  • HÜSO16 Haziran 2020 14:36

    Gerçekten sen gerzek misin?

  • Mucise Reis ;)16 Haziran 2020 11:29

    Türk ordusu kökeni geçmişi yüzyıllara dayanan bir millet. Bugün dahi askere birliklerine geri çağrılsa gençler anlık olarak ordu ssiteminde ne yapması gerektiğini bilen, aldığı emri canı pahasına yerine getirmesini bilen bir iç güdüsü olan. ölürsem şehit, kalırsam  gazi felsefesini eline silahı teslim aldığında söyleyen bir ırktır. Bügün silahlar, cehhaneler, toplar, roketler, uçaklar dahi verilen bir çok birim, grup, yada örgüt dahi ordu haline gelemiyor. Ama geçmişimizde bu içgüdü ile, kuvayi milliyeler dahi kurabiliyoruz. Gerçekdende ne kadar teknık imkan olursa olsun, her devletin ordusu olamaz. Türklerin en çok korktukları özellik bu. Türkler savaşmayı iyi bilen bir millet. Türkler, sadece silahla, süngü ile profesyonel ordu olabilen ender bir ırk. Türkler, ölüm emri alıp kurşuna kafan atan bir millet. Türklerin diğer alanlardaki iyileşmeleri, tedirginlik yaratıyor. örnek: suriye ordusu deniyor ama  kaçışan birlikleri var. ypg ordu olsun dediler, ama 1 günde dağıldılar.

  • Objektif16 Haziran 2020 06:05

    Türkiye lehine yapılan yorumlara olumsuz oy veren zihniyet.Biliyoruz herşeyin farkındayız.Iciniz içinizi kemiriyor.Geceleri uyuyamıyorsunuz.Turkiyede yapılan her olumlu hareket size zulüm geliyor.🤣ALIŞACAKSINIZ.YA DA KABULLENECEKSINIZ.Biliyorum ki fikriniz değişmeyecek.O yüzden aşırı uç hareketler yapmaya kalkışın ki bir an hakettiğiniz kodesinize giresiniz.🤣

  • gerzek herif16 Haziran 2020 00:49

    biz de dostlarımız rusya,fransa gibi isyancı yiğit lider halife hafteri desteklemeliyiz.böylece hiç savaşmadan petrol pastasından bize de bir lokma düşer.aksi takdirde  bu savaşı kaybetmeye  mahkum oluruz.

  • Objektif16 Haziran 2020 05:59

    Tam kendine göre nick bulmuşsun.Cukk oturmuş.🤣

  • A. A.16 Haziran 2020 00:42

    Yürüyün be aslanlar, kahramanlar. Zalimler korksun, masumlar sevinsin. CHP'ye kalsaydı, Libya Emperyalist güçlerin adamı olan, Türk düşmanı olan Hafterin eline geçecekti. Şu CHP'nin ileri görüşsüzlüğüne, basiretsizliğine bakın. Bi de bunlar memleket yönetecek.

  • eeee16 Haziran 2020 11:30

    CHP dediğin  .... Devleti kuran, anayasa yapan parti :  ) sen ne yaptın ? 1 dikili taşın var mı ülkeye ?  : )

  • Objektif16 Haziran 2020 06:01

    Memleketi yönetmek mi?🤣🤣3 koyunu ver akşama ikisini kaybeder.

  • BİR DOST15 Haziran 2020 21:19

    Türkiye sahaya indi, bütün ülkeler hesabını tekrar yapacak o kadar.

  • AHMET ÖZBİR15 Haziran 2020 20:00

    REİS insanlığa seslendi; "DÜNYA 5'DEN BÜYÜKTÜR!" Yani zulme rızamız yok. Biriniz ne derse o yönde karar almak İNSANLIĞA MEYDAN OKUMAKTIR, ZULMETMEKTİR. Artık 6'NCI BM DAİMİ ÜYESİ TÜRKİYE'NİN OLMA VAKTİ GELMİŞTİR. Dünya Libya, Irak, Suriye ve Afrika'nın DÜZENİ ve GELECEĞİ hakkında en büyük SÖZ SAHİBİ ARTIK TÜRKİYE'dir.