E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte dünyanın en iyi SİHA'ları---

İşte dünyanın en iyi SİHA'ları

İşte dünyanın en iyi SİHA'ları
04 Mayıs 2021 - 09:40 borsagundem.com

Savaş teknolojilerinde tank ve jetler geliştirilen insansız hava araçları karşısında hantal ve kullanışsız kalmaya başladı. Günümüzde devletler askeri alanda İHA ve SİHA'lara sahip olabilmek için sıraya girmiş durumdalar.

Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) teknolojileri son derece hızlı gelişiyor ve modern savaş alanında devrim niteliğinde bir etkiye sahip. Son zamanlarda yaşanan Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarında ve Ermenistan-Azerbaycan çatışmalarında, SİHA'ların tankları çaresiz bıraktığını gördük.

Hotcars.com'un derlediği haberde, dünyanın en iyi 10 SİHA'sı listelendi. Bu listeye göre Türkiye'den Tusaş Anka-Aksungur ve Bayraktar Akıncı, iki ve üçüncü sıralarda yer aldı. Paylaşımda 3. Sırada yer alan Tusaş Anka-Aksungur için, "Türkiye şu anda bir dizi gelişmiş askeri insansız hava aracı üretiyor ve bunları hem aktif keşif hem de aktif muharebe misyonlarında kullanıyor. Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde ve Ermenistan ile çatışmaları sırasında Azerbaycan'da kullanılan Aksungur iyi bir deneyime sahip." ifadeleri kullanıldı.

Yine paylaşımda 2.sırada yer alan Bayraktar Akıncı için ise "2021'de Türk ordusuna tanıtılan bu gelişmiş askeri insansız hava aracı, Türk askeri teknolojisinin en iyilerini içeriyor ve şimdi seri üretime girdi." cümleleri yer aldı.

Sıralamada İsrail Hermes SİHA'ları ilk sırada yer alırken, Türk SİHA'ları Amerikan tipi insansız hava araçlarını geride bıraktı.

Diğer SİHA'lar şu şekilde sıralandı:

4. CASC Rainbow (Çin)

5. CAIG Wing Loong II (Çin)

6. General Atomics MQ-1 Predator (ABD)

7. General Atomics MQ-1C Gray Eagle (ABD)

8. General Atomics MQ-9 Reaper (ABD)

Uzman isim ülkesine seslendi: F-35 yerine Türk SİHA'sı

 

Türk SİHA'ları oyunu değiştiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • re04 Mayıs 2021 13:24

    2 tane satında dükkankağatan esnada 15 gun ekmek parası yapın.  Bir faydasını bu milletle gorsun. 20 yıl vergi vermiş insanlar 1 dilik ekmeğe muhtaç düştü. her alanda herkesle birlikte büyükemk lazım. 2 taraf ileri 3 taraf geri olmaz.

  • Osman 04 Mayıs 2021 12:48

    En büyük;Erdoğan,İsrail,ABD,İngiltere

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ04 Mayıs 2021 10:55

    Başımızda RTE oldukca daha çok olumlu ve güzel şeyler yaparız.eğer muhalefet gelir ise cumhuriyet yıllarının akabindeki gibi bu fabrikalar yine bir bir kapatılır.çünük abd ve ab ie israil bunu istiyor.

  • m04 Mayıs 2021 13:26

    hangi fabrika ? cümletin bir adım gerisi bomboş : ) google ara cumuriyette kurulan kapanan fabrikalar diye. son yıllarda kurulan fabrikalar diye. fark ortada. muhalefete kapatabilecek bir fabrika bırakmamışlar : ) hdp başa geçsin onların dahi kapatacak bir fabrika bulamayacaklar :D