E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte dehşete düşüren istatistikler---

İşte dehşete düşüren istatistikler

İşte dehşete düşüren istatistikler
20 Kasım 2016 - 08:19 borsagundem.com

Adalet Bakanlığı’nın son 10 yıllık verileri, akıl almaz bir tablo ortaya çıkarıyor. Çocuk istismarında dava sayısı 3 kat artmış. Bunlar tabi ki sadece kayıtlara girenler...

Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk haklarının gündeminde ise çocuk istismarına karşı alınması gereken önlemler var. Adalet Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı, son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı. Bu konudaki son gündem tarışmalarından biri de, TBMM’de görüşülen ve kamuoyunda büyük tepki çeken, cinsel istismarla ilgili son kanun tasarısı.

İşte dehşete düşüren istatistikler

Birçok sivil toplum kuruluşu tasarıya tepki gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu evlendirildi. 2015 yılında evlendirilenlerin 31 bin 337’si kız, bin 483’ü erkek çocuğuydu. Bu sayı, 2015’teki toplam evlilik oranında kızlarda yüzde 5.2’ye, erkeklerde yüzde 0.2’ye denk geliyor. En çarpıcı rakamlar ise ‘çocuk anneler’de. Yine TÜİK rakamlarına göre 2015’te 15-17 yaş arası tam 17 bin 789 kız çocuk doğum yaptı. Kız çocuklarında 15 yaş altı doğum yapanların sayısı ise aynı yıl 244 oldu.

İşte dehşete düşüren istatistikler

‘ÇOCUK TİCARETİ YASALLAŞIR’

Öneriyi Hürriyet’e değerlendiren Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı Koordinatörü Avukat Şahin Antakyalıoğlu ise, şu çarpıcı gözlemlerini aktardı, yorumda bulundu:

“Bu resmen çocukların cinsel yönden sömürülmesi, baskı altına alınması, tehdit edilmesi sonuçlarını doğuracak. Çocuk ticaretinin yolunu açacak. Türkiye maalesef uluslararası sözleşmeleri ihlal eder nitelikte davranıyor. Tasarı hem hukuk hem etik açıdan ciddi sorunlar barındırıyor. Yasalaşırsa, telafisi imkânsız zararlar doğar. Birçok çocuk intihara sürüklenebilir. Değil evlenmek, istismar mağduru çocukların faillerin tahliyesini duyduğunda bile intihara teşebbüs ettiğini gördük. Bu açıkca anayasal bir ihlaldir. Bundan derhal dönülmeli. Bir çocuk bile intihara kalkışırsa bunun sorumlusu öneriyi verenlerdir.” Esra Ülkar / Hürriyet 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali20 Kasım 2016 14:30

    Tecavuzcuyu insan hakları deyip asmayanlar bu kadar masum insanın vebalini nasıl ödeyecek.bir zalimi assak diğerleri cesaret edemez

  • Bj nasil zihniyet20 Kasım 2016 12:13

    Adalet bakanı çıkıyor küçüğün rızası ile olan işler diyor.Böyle bir şey olurmu.Yahu size mi kaldı bu tecavüzcüleri korumak affetmek.Çok istiyorsan bakan teklif eder CB de affeder.CB nin suçları af yetkisi var.Bunu yapın da görelim.

  • yazık20 Kasım 2016 09:51

    Akpliler tecavuze meyilli galiba. Kendi alt yapilarini hazirlanak icin ugrasiyorlar. Lanetlenin hepiniz