E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİşte Chelsea'nin yeni sahibi---

İşte Chelsea'nin yeni sahibi

İşte Chelsea'nin yeni sahibi
07 Mayıs 2022 - 11:01 borsagundem.com

İngiltere Premier Lig kulübü Chelsea, Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından 4,25 milyar sterlin (5.2 milyar dolar) karşılığında satın alındı.

Rus iş insanı Roman Abramovich'in, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle İngiltere hükümetinin kendisine yönelik yaptırım kararı sonrası satışa çıkardığı Chelsea'nin yeni sahibi belli oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Los Angeles Dodgers'ın ortağı Todd Boehly'nin yanı sıra Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss'in aralarında bulunduğu grupla anlaşmaya varıldı. Konsorsiyum Boehly tarafından yönetiliyor, ancak bir Kaliforniya özel sermaye şirketi olan Clearlake Capital, Chelsea'deki hisselerin çoğuna sahip olacak. Diğer yatırımcılar arasında LA Dodgers'ın ortak sahibi ABD'li milyarder Mark Walter ve İsviçreli milyarder Hansjoerg Wyss yer alıyor. Satışın mayıs ayı sonunda tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Anlaşma gereği yatırımın 2,5 milyar sterlinlik kısmı, kulüp hisselerini satın almak için kullanılacak ve daha önce Abramovich'in açıkladığı gibi hayır kurumlarına bağışlanmak üzere Büyük Britanya'daki dondurulmuş bir banka hesabına yatırılacak. Hesaptaki para İngiliz devletinin onayı olmadan transfer edilemeyecek.

Paranın 1,75 milyar sterlinlik kısmı ise Stamford Bridge Stadı, akademi, kadın takımı, Kingsmeadow Stadı ve Chelsea Vakfı için yapılacak ek yatırımlara aktarılacak.

Todd Boehly kimdir, hangi kulüplerin ortağı?

Amerikalı milyarder Todd Boehly, 2019 yılında da Chelsea'yi satın almak için bir girişimde bulunmuş ancak sonuç alamamıştı.

Boehly, Amerikan beyzbol ekiplerinden Los Angeles Dodgers'ın da sahiplerinden. Milyarderin bu kulüpteki hissesi %20 ancak spor yatırımı bununla sınırlı değil.

Boehly ayrıca NBA ekiplerinden Los Angeles Sparks'ın da kısmi sahibi.

Todd Boehly, NBA ekibi Los Angeles Lakers'ta da hisse sahibi. Birçok alanda yatırımları bulunan iş insanı, daha önce Lakers'ın %27'lik hissesini satın almış ve dikkat çekmişti.

Todd Boehly, Chelsea ile ilk kez bir futbol kulübüne mali yatırımda bulundu.

Chelsea'yi bekleyen büyük risk: Kapanabilir

 

Ali Koç, İsmail Kartal'ı da kaybetmemek için son hamlesini yaptı!

 

Ünlü eski futbolcu kalp krizi geçirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)