E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİşte CarrefourSA'nın yeni hedefi---

İşte CarrefourSA'nın yeni hedefi

İşte CarrefourSA'nın yeni hedefi
16 Mayıs 2015 - 07:33 borsagundem.com

Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, daha ilk günlerde hedefini yüksek koydu ve hem organik hem de inorganik büyüme için gaza bastı

2015, gıda perakendeciliğinde büyük zincirlerin el değiştirdiği bir yıl olmaya devam ediyor. Anadolu Grubu’nun Migros satın alması Rekabet Kurulu’nda görüşülürken dün de Carrefoursa cephesinde bir gelişme yaşandı.

Carrefoursa, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret’in yüzde 85 hissesini 429.6 milyon liraya satın almak için hisse devir anlaşması imzaladı.

Şirket, geçtiğimiz aylarda İsmar’ın Türkiye çapındaki 26 marketi ile Antalyalı 1e1 Marketleri’nin 29 marketini bünyesine katmıştı. Fransız Carrefour’dan çoğunluk hisselerini aldıktan sonra direksiyonun başına geçen Sabancı Holding, Carrefoursa’yı 5 yıl sonra ilk kez 2014’te kâra geçirdi.

Habertürk'ün haberine göre,vCarrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, daha ilk günlerde hedefini yüksek koydu ve hem organik hem de inorganik büyüme için gaza bastı. Fransız ortağın global stratejilerini altüst eden bir çalışma şekliyle, satın alma görüşmeleri için gittiği yerlerde, hem tedarikçiler hem de talip olduğu şirketlerle görüşürken o şehrin yerel dilini kullandı. Gaziantep’te kebapçıya gitti, İzmir’de Kordon’da oturdu.

5 MİLYAR TL CİRO

Dün resmi açıklama yapıldıktan sonra Kiler Genel Müdürlüğü’ne giderek çalışanlara bir konuşma yapmaya hazırlanan Mehmet Nane’yi HABERTÜRK binasında konuk ettik.

Nane, bu satın almayla Carrefoursa’nın, Bim ve Migros’un ardından pazar üçüncülüğüne yükseldiğini söyledi. Ancak belli ki bu, şirketin yetineceği bir sıralama değil. Reklam sloganını, “Ne lazımsa Carrefoursa” olarak belirleyen şirket, pazar lideri olmak için de ‘ne lazımsa’ yapacak. Mehmet Nane, geçmişte inorganik büyüme için bu çerçevede görüşülecek ilk üç şirketin Kiler, Tesco Kipa ve Migros olduğunu söylemişti, dün de piyasadaki yaklaşık 300 yerel marketin tamamını yakınının alıcı beklediğini söyledi ve “Satarlarsa Tesco Kipa ile de görüşürüz” dedi. Geçen yıl satışlarını yüzde 20 artırarak cirosunu 3.1 milyar TL’ye çıkaran Carrefoursa, 2015 yılı sonunda yüzde 30 artışla, 4 milyar lira ciroya ulaşmayı hedeflemişti. Kiler’in satın alınması ile şirkete ek 1 milyar lira ciro gelecek. Böylece yıl bütününde 5 milyar lira ciroya ulaşılmış olacak.

Hedefini pazar liderliği olarak belirleyen Mehmet Nane, “Ciroda ilk üçe girdik. Büyüme iştahımız devam ediyor. Ama biz liderlik derken cirodan değil, lovemark olmaktan bahsediyoruz. Yani tüketicimizin bize aşkla bağlı olmasını istiyoruz” diyerek, yarışı kendi kategorisindeki marketlerle sürdüreceğinin altını çiziyor. Bakalım Sabancı, bir üst sıraya çıkmak için 2.5 milyar lira piyasa değeri olan Tesco Kipa ile el sıkışabilecek mi? Onu da bekleyip göreceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)