E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte Borsa İstanbul'un halka arz tarihi!---

İşte Borsa İstanbul'un halka arz tarihi!

İşte Borsa İstanbul'un halka arz tarihi!
31 Aralık 2013 - 10:51 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Nasdaq ortaklığının imzalandığını açıkladı

Borsa İstanbul AŞ'nin ilk genel kurulu, Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda saat 09.00'da başladı. Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan Genel Kurul'da konuştu. Turhan, Nasdaq ortaklığının bugün imzalandığını ve ortaklığın tüm detaylarını açıkladı.

Genel Kurul sonrası basın toplantısı düzenleyen İbrahim Turhan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turhan, gazetecilerin sorusu üzerine, " BİST ve Nasdaq-OMX anlaşması bugün itibariyle imzalandı. Esas sözleşme değişikliği için bugün genel kurul toplantısı yapıldı. Nasdaq yetkilileriyle İstanbul'da ayrı bir kutlama yapacağız" dedi.

Turhan BİST'in halka açılma tarihi için ise, "BİST'ın halka arzını olabildiğince erken yapmak istiyoruz
Şartlar uygun olursa BİST'ın halka arzını 2015 sonuna yetiştirebiliriz
." dedi.

İŞTE ORTAKLIĞIN DETAYLARI

2015 ORTASINDA YENİ TEKNOLOJİYE GEÇİLECEK

Turhan, anlaşmanın ardından 2015 yılını birinci çeyreğini sonunda pay piyasası ve takas süreçlerinin yeni teknolojiye kavuşmuş olacağını söyledi. Turhan, 2015 yılı ortasından önce bütün piyasaların yeni teknolojiye intikal etmesini sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. BIST Başkanı, “Nasdaq OMX, borsamıza spot pay ve borçlanma aracı piyasaları ile emtia ve enerji türev enstrümanlarının bütünleşik şekilde işlem göreceği Genium Inet Trading sistemini verecek” diye devam etti.

BIST'IN NASDAQ'TA PAYI OLABİLİR

Turhan, “ Nasdaq'la anlaşabilirsek, BIST'in de Nasdaq'ta azınlık paya sahip olması söz konusu olabilecek” dedi.

NASDAQ: BORSA İSTANBUL'DAN YÜZDE 5 HİSSE ALINACAK

Turhan'ın açıklamalarının ardından Nasdaq OMX'den de yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Nasdaq Borsa İstanbul'dan yüzde 5 azınlık hissesi alacak, bu payı ayrıca yüzde 2 ek hisse alma seçeneği kullanarak yüzde 7'ye çıkarabilecek" denildi. Açıklamanın devamında, "Nasdaq ayrıca Borsa İstanbul'dan bazı nakit ödemeler alacak. Nasdaq OMX İlerideki işbirliği Borsa İstanbul Nasdaq OMX'de azınlık hisse sahibi olmasina imkan verebilir" ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x31 Aralık 2013 16:13

    çok garip bir anlaşma,inşaallah ülkenin borsası peşkeş çekilmemiştir,nasdaq ne neteknolojisi getirecek,varsa teknoloji kaç defa işlem durduruldu,çok tuhaf bir anlaşma,teknoloji(!) 2015 de gelecekmiş,neden hemen gelmez,çok tuhf,çok.

  • tv31 Aralık 2013 12:23

    elle tutulur gözle görülür bir içraatın olsun yoksa bukonuşmaları bende yapıyorum işe ranlojistikten başlayabilirsiniz yoksa benimiçin sadece boş konuşmuş olursunuz

  • Klgyozede 31 Aralık 2013 11:35

    Bırakın boş işlerle uğraşmayı o kadar küçük yatırımcının hakkı yendi ve yeniyor. bunun için ne adım attınız biraz onları anlatında aldığınız o fahiş ücretlerin hakkını verin.

  • tv 31 Aralık 2013 11:21

    bizim iktidarımız döneminde deyi insanları geçiştirmeyin sizin ikdarınız döneminde ranlojistigin tahtası kapandı siz attınız bosadan nasıl borsaise

  • kara31 Aralık 2013 11:11

    şimdisana soruyorum başkan birhisse aldın yatırım için birkaç ay sora elindeki hissen pul olmuş kendin için neyaparsın yatırımcı için neyaparsın

  • tv31 Aralık 2013 10:59

    ibrahim turan dışarıyı düşünecegine içerdeki hisse magdurlarıyla ilgilensen olmazmı neiş yaparsınız annamam birde yerliyatırımcının sorununu çöz bekardeşim